Lifestyle | Parenting | Food Lover. Loves to bring my kiddo's to travel even though just a local trip with small budget.

Dinner di Seashell Laman Padi bertukar ke Selera Lubuk Buaya, Langkawi

Zie Azi | 15 March 2017,10:00 |
Ini cerita 2nd day di Langkawi. Mana yg aku rasa cerita best, aku up entry dulu. Sukati la hahaa.

Semua dah kepenatan full day aktiviti sampai ke malam. Dinner agak lewat la, sebab balik homestay dulu mandikan budak2, ikutkan malas nak keluar dah. Fikir tilam bantal je time cenggini. Tapi memandangkan semua yg pompuan2 tu ada lesen cop mohor yg dipertuan Agong, ada yg pegang stereng pun ketar, acanerrrrr. Planing asal nak makan kat Seashell Laman Padi The Gemalai Padi, sampai dalam pukul 10pm, tengok dah telangkup pinggan mangkuk, aikk dah tutup ke? Diorang cakap 'dah tutup kak' awal pulak tutup ingat sampai 2 pagi ke.

Patah la hati membawa perut yg lapar, kitorang target jumpa je kedai yg mcm best sikit terus turun nak makan je. Pikir nasi, nak nasiiiii dah macam zombi kelaparan. Jalan depan sikit sampai ke mukim kedawang jumpa Restoran Selera Lubuk Buaya 🐊, confirm kat sini banyak buaya yg makan. Tak kira dah, fikir nak makan je. 🐦🐊🐊Buaya pun buaya la labu!!

Dinner di Seashell Laman Padi bertukar ke Selera Lubuk Buaya, Langkawi
dapat bergambar kat ig Laman Padi pun jadi la. Tak pasti apa yg special kat sini, bila baca review yg dah makan kat sini. Bg yg suka makan kering2 tanpa kuah boleh makan sini. Satu kelebihan kat sini boleh dinner di tengah sawah, bendang view, boleh duduk bersila panggung & menu letak dalam dulang yg ada daun pisang, macam kat Bandung tu. Tapi kalau pergi time malam, berperang dgn nyamuk lg syok dari makan, ngegeeee

makan malam kat Selera Lubuk Buaya, sebut buaya memalam buta ni seram pun hado.

Dinner di Seashell Laman Padi bertukar ke Selera Lubuk Buaya, Langkawi
Sambal udang, apa2 hal nasi lebih utama. kih kih

Dinner di Seashell Laman Padi bertukar ke Selera Lubuk Buaya, Langkawi
ada pulak yg mengidam nak makan maggie goreng, sekali dua pinggan dia bedal, tak padan dengan saiz tank.

Dinner di Seashell Laman Padi bertukar ke Selera Lubuk Buaya, Langkawi
adek order udang butter prawn, dia bayangkan udang yg ada seredak2 butter prawn tu, adek dah imagine nak ratah seredak2 udang butter prawn tu, sekali cenggini rupa yg sampai, siap bertaki dgn waiter tu, 'ini tak order'. Orang Langkawi masak udang butter prawn memang macam ni kut. Bedal je la perut dah lapar.

Dinner di Seashell Laman Padi bertukar ke Selera Lubuk Buaya, Langkawi
makan dah lewat, sup sayur pun sedap.

Dinner di Seashell Laman Padi bertukar ke Selera Lubuk Buaya, Langkawi
telur kedut

Settle dinner balik homestay kat Kuah lalu jalan tepi2 laut. Tapi memalam buta, laut apa yg nampakkkk, yg duduk seat belakang tiba2 nak duduk depan. Kalau kecik macam Fina boleh la berpangku, ni dah besar panjang macam gajah 🐘🐘 pun penakut jugak !!


-zie-
19 Komen untuk "Dinner di Seashell Laman Padi bertukar ke Selera Lubuk Buaya, Langkawi"

Hahhaha... nama kedainya kemain selera lubok buaya.

Sedap ke foodnya tu. Baca entry ini teringat Mrs. A punya kisah bercuti ke Langkawi jugak dah habis story lagi ada duk kat draft huhuhuhu...

tu temoyong tu kampong bekas bakal pak mentua i tu! huaaaa..
"usahla ku di salahkan,terjadinya perpisahan ini..".. -kump gersang.
grenggggggggg ---goreng gitar..
tak berapa mengghairahkan menu nya..cuba lagi tahun hadapan! huhu.
btw butter prawn, kalau pi mana2 pun kena tanya betui2.
Mmg ada mcm2 style masak butter prawn. hat yg ni, jenis yg butter prawn basah.. kat KL pun ada jg yg basah mcmni. kena make sure before oda. ok embah? :p. pi korsos weiii! esk balikk dah kannn??

Dah terliur ni tengok gambar je pun.

kalau dah lapar, apa2 makanan pun sedap, dan sekarang IQ tengah lapar, makanan di atas sangat la sedap bagi IQ, hhehehe

Alamak, meleleh pulak air liur nie bila melihat gambar makanan, lebih-labih lagi sup sayurnya.. =)

Skodeng sikit apa aad kat lubuk buaya tu..hihi
JanjiKita

Cpt2 publish, bolh share pengalman msing2

Dah lewat mlm malas nk demand sgt, apa yg dihidang tu yg kami bedal..next trip jjcm je kat sini.
Aikkk teringat ke memory daun pisang kah2 kah

Gambr xmngambarkan sedap..hihii

Tu la, mknn yg sedap adalh time lapar. Xsedap pun jadi sedap, walupun just2 je

Shikin, makann dia biasa2 je..huhu

Menu dia mcm kedai biasa, ada tempat duduk buluh, makanan semua masakn panas, tak pasti klu pergi siang ada mknan berlauk

Megi goreng dengan sambal udang tu memang buat terliur betul! hehehe

lain betul rupa butter prawn tu..tapi dah lapar kan, ,makan jelah.kalau x ada yang jadi buaya ngap waiter tu

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top