Lifestyle | Parenting | Food Lover. Loves to bring my kiddo's to travel even though just a local trip with small budget.

Lazada Birthday Blogger Contest

Zie Azi | 21 March 2017,13:00 |
Assalamualaikum semua

Kali ni nak join Lazada Birthday Blogger Contest because you (Lazada) and me sambut birthday di bulan yang sama, suka, suka, suka sanggggat Welcome Mac!! Birthday girl in Mac is here, tiba2 terpromote diri sendiri pulak 😆😆😆 Hai LAZADA kita pegang pisau potong kek sama-sama, request kek lima tingkat, tiga tingkat i punya, lagi dua tingkat you punya, hahaa itu pun kalau ada orang nak taja kek.

Happy 5th Birthday to LAZADA

Diam tak diam dah 5 tahun wujudnya Online shopping Lazada ni. Lazada birthday surprise berlangsung 22-24 Mac 2017

Lazada Birthday Blogger Contest


A. Apa yang anda suka dengan tentang Lazada Malaysia?
  • Website Lazada yg friendly | part yg paling sukar adalah apabila nak buat transaksi pembayaran apabila di hujung tiba2 hang, tapi di Lazada tidak. Transaksi pembayaran yg ringkas & tahap keselamatan pembayaran di yakini selamat. Bagi saya ini yg paling penting.

  • Pelbagai pilihan produk & jenama | di shopping online Lazada Malaysia seperti berada sebuah shopping mall, segala barang keperluan ada di dalam website ini, bermula dari barangan baby hinggalah ke electronic product.

  • Proses yg cepat | once kita dah buat payment, setiap barang yg kita order akan sentiasa update di stage mana menerusi e-mal atau massage, customer juga boleh trace parcel sendiri di laman web penghantaran.

  • Free postage | sebagai pengguna yg bijak, sebut free semua orang suka walaupun free postage, betuk tak? ada sesetengah barang di shopping online Lazada tiada caj penghantaran dan boleh COD (cash on delivery). Bila klik kat product dah di nyatakan samada boleh COD atau ada caj penghantaran.

  • Menjimatkan masa | dengan hanya ketik-ketik hujung jari barang dah sampai depan pintu, tak payah nak bersesak2 mencari parking, trafic jam, shop anytime anywhere via your computer or mobile phone.

B. Tiga produk pilihan utama dari Lazada Malaysia (your three favorite products)

My top 3 product from Lazada is, pam param pam pammmmm

Lazada Birthday Blogger ContestMy wish top 3 product

Lazada Birthday Blogger Contest
Hari tu nak beli children table kat Ikea tapi dah habis, this is for u kids, complete ada 2 chair. cukup sorang satu, jangan berebut ya anak2.

Lazada Birthday Blogger Contest
This is for me, hihi walaupun rug ni dah ramai yg pakai, fedulik haper nak jugak pattern macam ni. Suka color taik cicak ni, nampak moden dan simple design.

Lazada Birthday Blogger Contest
yg ini untuk en.somi, alasan dia tak boleh pasang rail langsir sebab drill kat rumah tu rosak. Kalau dapat drill baru ni, sederap suruh pasang sekarang jugak. Banyak benda yg pending tak tergantung, frame, cermin, langsir. 

Complete one happy family product wish from us, mama tak tamak pilih semua barang untuk mama, untuk kids & husband pun ada. Ini random je, so wish me luck salah satu random tu tersenarai nama Zie Azi.


C. Apa pendapat anda supaya Lazada Malaysia dapat meningkatkan lagi perkhidmatannya ?

Sepanjang i menggunakan Lazada shopping online tak pernah lagi ada bad experience dengan service Lazada. For me service yg cukup baik, tapi tak dinafikan kadang2 ada customers lazada yg lain ada bad experience with Lazada, ada yg barang lambat sampai, salah hantar, barang rosak, kadang2 tak boleh nak salah kan Lazada 100% sebab Lazada ini penghubung antara pembeli & supplier, ada kemungkinan kesalahan berpunca dari mercant yg menjual di Lazada,

Lazada Birthday Blogger Contest

Cadangan saya bg mendekatkan lagi Lazada di hati pengguna, 1st tingkatkan mutu perkhidmatan, kena up service sebaik mungkin. 2nd is appreciation customer, bila customer dihargai, customer lagi suka nak membeli dengan pemberian special % discount pada hari2 penting seperti hari lahir, seperti my birthday lalalaaa, bagi kaw2 diskaun untuk special day & special person. 3rd cadangan kumpul mata point, sampai masa boleh tebus. Bagi menghargai regular customer di Lazada.

D. Apakah ucapan hari jadi anda kepada Lazada Malaysia?
keep a good work with Lazada Malaysia, dan memperbagaikan lagi product & jenama di Lazada. Kemungkinan next mission tahun 2035 Lazada akan menjadi sebuah market centre, nak beli ikan, sayur pun boleh online siap pun boleh delivery lagi. Mana tak ye, sekarang pun semua benda online. Ini contohhhhhh !! hahaha

Lazada Birthday Blogger Contest
klik banner untuk join
Kalau korang nak join contest ni boleh la meramaikan jemaah dengan klik Lazada birthday blogger contest start dari 01-23  mac 2017. Ini antara hadiah yg di tawarkan oleh Lazada

Kurang 50 peserta (10 pemenang)
1st prize  : 1 x RM300
2nd prize : 3 x RM200
3rd prize  : 6 x RM100

Lebih dari 50 dankurang daripada 100 peserta (20 pemenang)
1st prize  : 1 x RM500
2nd prize : 7 x RM250
3rd prize  : 12 RM125

Lebih daripada 100 peserta (30 pemenang)
1st prize  : 1 x RM800
2nd prize : 12x RM300
3rd prize  : 17x RM150


Good luck & wish me luck


7 Komen untuk "Lazada Birthday Blogger Contest"

Goodluck utk contest ni 😊

All the best zie...drill borch tu yg win tau wislist tu memang top...senang kan nanti nak gantung dan pasang apa pun mudah

ni memang wishlist kaki deco macam Zie..jangan drill sampai rumah sebelah cam Bujang Lapok dahlah ye..haha. Good Luck!

Best of luck Zie :) Drill tu bagus jugak, boleh gantung langsir nak raya nanti. Hihi

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top