Jepun Mari

Lifestyle | Parenting | Food Lover. Loves to bring my kiddo's to travel even though just a local trip with small budget.

Kerja sebelum raya

Apa aku buat kat opis ni pun tahu.
Kat radio asyik pusing2 main lagu raya je laaaaaa, main perasaan betol
Takde hati nak krojer ni, datang tunjuk muka. Pergi kerja pun pakai casual, not official. Hati, jiwa, kepala otak semua ada kampong. 
Semua orang jauh dah balik raya, tinggal orang dekat2 dalam opis ni, adalah 4 orang terconggok kat opis ni. Sorang orang Gombak, orang Ampang, Ampang lagi, dalam ni ramai orang Ampang, berpakat ke haper depa ni. Raya kat Ampang ramai2.

Tahun ni berbeza sikit dari tahun sebelum2nya.
Mula2 raya Gombak dulu, teman abah tu. Jangan biar abah duduk sorang2, nanti teringat kat arwahnya pulak. Kitorang pakat adik2 beradik semua raya sini dulu, kebetulan semua dekat2. Lepas tu, raya ke-2, baru balik Sungkai, yg lain ada yg dah start shiff, tak risau sangat abah tu sorang2 adalah berteman.

Kerja sebelum raya
menu berbuka semalam, simple je. Masak sup daging gan beli laksa kat bazar, nasi arab kambeng dapat free, polis IPDD wangsa maju bagi, depa suruh Like FB ipdd, lepas tu bagi nasi arabbbb. Like je la, tak suka unlike balik bahahaa. i kan dah raya awal, bila2 nak makan tak heran. Kalau Azeq ternampak 'eh, mama dah buka ke, belum azan lagi' lepas tu tiba2 buat hilang ingatan, kalau terlupa tak batal poseeeeeee

Kerja sebelum raya
terawal pulak sampai opis, 7.15 sampai dah. Pintu opis pun belum bukak lagi. Semangat nak raya ke semangat nak half day bahahah

Kerja sebelum raya
 tak zabar nak balik kampongggggg, ingat korang je ada kampong. Orang pendek pun nak raya jugak ehahaa

Kerja sebelum raya

Anyway, since i 'officially' dah Raya opsss hahaha
nak ucapkan Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin
Mari kita menghitung berkat di Aidilfitri ini dengan menghargai orang kita cintai, sayangi, tak kira yang tua & muda.
Semoga selamat pulang ke kampong & berhati2 di jalan raya



-zie-
6
Back To Top