Jepun Mari

Lifestyle | Parenting | Food | Beauty Blogger. seorang yang periang dan sukakan cabaran.

Jamuan Raya Opis

Lately ni kemain malas nak mengupdate story..  ni pun sebab nak perhumbankan semua gambar2 yg syantik-syantik ke blog kesayangan. Gambar kat sini lebih kurang sama je dengan cikarocomel.. mana yg takde aku cilok dari blog dia.. apa yg cikarocomel ada kat jepunmari pun hado hahaha.. jangan maraaaa daa!!

sebelum aku nak pegi rewang kat lobi, hari ni ada jamuan Jabatan Farmasi pulak. Dah habis syawal pon still tak habes2 jamuan raya. compom la kak nam wajib hadir, kang tak menjadi jamuan hari ni.

 ni jelly 3D.. ramai pulak yg komen baru tengok kat Nona hari tu.. tup tupppp rezeki dapat rasa. tersayang pulak nak makan. dah syantik2 macam ni semua dok belek2 sayang nak makan. kalau dapat kat Ajid mau dia kokak kepala hello kitty tu.

tapi pelik pulak di kelompok bunga macam taman bunga tiba2 ada kepala hello kitty.. better letak bee ke atau ikan duyung ke. pastu letak tapak sulaiman.. payah sangat tepek tapak tangan sedebik. senanggggggg hahahaaa. pandai sangat komen buat tak reti bagi kang bahahahaa

 from sisi.. cantik dipandang. aku fikir tangan ajaib mana yg buat secantik ini. dapat kat tangan aku mau aku tabur satu color. hitam semua. senang citto!! orang nak makan pun geli. bahahaa. 

rasa dia.. ermmm macam rasa jelly natadicoco tu. lebih kurang makan puding la. pastu ada buah laici. ada orang cakap kalau nak sedap makan dengan susu cair.. bagi aku makan macam tu je pun dan sedap.. tak yah letak susu cair laaaa

 kemain menonggeng aku nak dapat angle yg cantik.. 
tapi nengok la hasilnya seperti gambar di atas.. hah hah

 kek carrot ni dah jadi kewajiban pulak.. tiap kali jamuan mesti order.. sebab pembuat kek ni staff sini.. besar macam ni RM60 je ullos. memang sedap, jangan cobak2 cakap tak sedap sebab majoriti voice cakap sedap bahaha (amboi up lebih nampak, ada payment ke) hahahaa

 ayam masak merah

 menu terpaling win ari tu ialahhhhh 'serawa durian' yeyyyyyy..  mentang2 sekarang ni musim droyan kemain ramai orang serbu sini. tengok serawa ni teringat arwah mak buat. sebijik color macam ni. kalau mak buat letak gula merah @ gula melaka.. memang sedap la.. serawa ni made by Kak Yus.. tangan mak2 kalau buat memang sedap kan..


Menu hari tu nasi biryani kak Zue. raya thun lepas pernah order dengan Kak Zue. memang sedap nasi biryani dia. Dia amik RM 14 sekepala. ketupat palas dia bagi free. ketupat palas dia pun sedap. tak manis. ada orang buat manis tapi kak zue buat just nice. psttttt ni berita panas. semalam sembang dengan kak Amy. sekali baru tahu kak zue ni menantu dia Shah Jaszle. alaaaa yg retis tu. terussssss makcik bawang google.. ada kou muka kak zue kat tenet. compom la tu menantu dia kan. kak zue ni elok comei bertudung labuh, jubah, anak dia agak cekci.. terus kak sha keluar lagu nasyid 'iman takkkk dapat diwarisi, dari seorang ayah yg bertaqwa'... kah kah.. cukup la takat ni. 
tetttttt jangan membawang lebih2 kang ada pulak kena tikam bahahahahaa

nasi impit gan rendang wife Faizal masak.


ladies only !!
ada pulak terselit dua ketul mamat pojaan..
in this group ni ada yg from pharmacist. we work as a team

we ullosss....

tu je laaa nak citer.. esok ada jamuan raya lagi.. peringkat jabatan pulak..
bila nak habessssss daa!!




-gee-
0
Back To Top