Jepun Mari

Lifestyle | Parenting | Food Lover. Loves to bring my kiddo's to travel even though just a local trip with small budget.

Bihun goreng tom yam bodo

Hari ahad lepas buat bihun goreng tom yam bodo.. satu sayur pun tak taruk. Idea masak memasak ni time pagi, duduk menung kat dapur baru idea masak tu datang, tak leh plan nak masak pe, nanti kang tak jadi. Hari tu share kat IG instastory de yg dm cemana nak masak bihun goreng tomyam.. amende la soklan, macam malu je nak share bukan pandai masak sangat pun hahaha..  ada rasa tom yam sikit2 jadi la kan, letak perencah tom yam yg kiub tu. step semua sama, tumis bawang, letak cili kisar sikit, masukkan ayam, cili dah masak masukkan kiub tom yam (kalau masak banyak letakkan 2 ketul kiub), letak air sikit.. koyak2 kan daun limau purut, letak garam dan perasa, masukkan bihun. gaul2 dah siap !! udah tu jeeeee, sambil goyang vontot pon boleh masak hahahaa Makan dengan air nescafe tarik, perrhhhh sedap !!

Bihun goreng tom yam bodo
bihun goreng tom yam yang sedap, pojaan hati beta

Bihun goreng tom yam bodo
 Ni buat nasi goreng tomyam pulak

Bihun goreng tom yam bodo

Hari tu try buat nasi goreng tomyam pulak. Kureng sikit rasa dia, lagi sedap bihun goreng tomyam. Nasi goreng ni sedap masak kampung style. tumbuk bawang, cili padi, ikan bilis, hancurkan telur buat macam scramcble egg tu, letak garam dan perasa dah siappppppppp !! Makan dengan ikan masin dah cukup buat kening terangkut. tak caya ? cubalah masak (kalau rajin) hahaha



-zie-
5
Back To Top