Jepun Mari

Lifestyle|Parenting|Foodie|Story Teller|Beauty Blogger. seorang yang periang dan sukakan cabaran.

Durian ohhh Durian!!

Assalamualaikum korang!!

Bengkek je hati sekarang ni ramai pulak yang share gambar durian. Sesungguhnya saya memang teramat hantu durian. tak cukup dengan aku sorang, en.abam kitew pun sama 'hantu durian'.  huntung larrr dapat couple yg sama-sama pemakan durian.. masa first mula kenal, aku memang cari yg pemakan durian.. kang sorang makan durian, sorang tertutup hidung, nak makan pun kena sorok-sorok.. pehal? macam jijik sangat dengan durian ni kan.. so, underlist yg tak makan durian 'selamat jalan romeo' senang buat removetion macam ni. hati pun senang nak makan durian dengan bahagianyaaaaaaa bahahaha

Durian ohhh Durian!!
sesungguhnya saya memang teramat hantu durian.

Durian ohhh Durian!!

lepas pegi kenduri doa selamat kat rumah Mak Long Ropah, Tampin. Abah ajak pegi dusun kat Kampung Masjid Tua, Air Mawang. Dusun ni arwah pak ngah punya.. then dah sampai, pagar dusun bermangga. dah sibuk-sibuk kenduri mak long lupa nak bagi kunci, dah ramai2 macam tu manno nak ingek pass kunci ko apao.. abah pun cari jalan yg boleh tembus ke dusun. pastu aku nampak sipi2 ada orang berbaju kuning kat dalam dusun. baju macam sebijik laki aku? sekali elok dia tengah menjinjing 4 biji durian keluar dari celah pokok.. ehhhhhhhhh laki aku!!!!!!!

i lop u la bang!!
macam paham2 je bini dia suka apa.
kang dia jumpa galah la, guni.. pandai2 je dia hidup kat dusun orang..

Durian ohhh Durian!!
kakak dengan adik.. ehhh

Durian ohhh Durian!!
 fresh dari ladang.. daun-daun pun masih melekat lagi.

Durian ohhh Durian!!
 tengah pilih duri mana yg paling tajam.. orang kata duri tajam isi sedap.. yeke?

Durian ohhh Durian!!
yehhhhhaa. Azeq jumpa 2 biji durian.. suka dia dapat kutip sendiri kat dusun

Durian ohhh Durian!!
 si kecik ni nak jugak... 

Durian ohhh Durian!!

 ayu tak hachikkkk berkain batik.. kain ni dari zaman aku study lagi. batik ni batik  dari Indon kirim kat cik yan balik Indon.. elok kain dia, tahan sampai sekarang.. takde koyak ke hape. baru-baru ni macam dah tetas sikit.. sebab dah gemok.

Durian ohhh Durian!!

yg sorang ni ikut apak dia. mengeletik nampak apak dia dah masuk dusun.. dia bukan boleh dapat lepas ke tanah macam ni.. kemahen suka. dah mention awal2 tadi pagar berkunci. Dah dia nak sangat masuk dusun, panjat kan dia ke sebelah.. lepas tu nak keluar dah tak reti. nasib tak tersepit tote nya kat pagar.. kang sunatkan terus.

Durian ohhh Durian!!

sedapppppp !!
isi kuning. tebal, bijik kecik. rasa belemak pahit-pahit sikit. mulut bau durian takpe jangan kencing bau petai..

0
Back To Top