Jepun Mari

Lifestyle | Parenting | Food | Beauty Blogger. seorang yang periang dan sukakan cabaran.

Hari sukan sekolah

Before puasa hari tu sekolah Azeq buat sukan tahunan sekolah. kalau ikut taqwin sekolah acara sukan tahunan ni plan awal in april. as reason tertentu pihak sekolah asyik laa postpone. bila pickup satu date, pendidikan wilayah tak luluskan sebab risau anything happen after pru-14 (pilihan raya).. jadi tak jadi kena buat jugak before puasa, terpaksa la buat hari sukan pada working days. ramai la parent yg upset dengan pihak sekolah sebab parent tak dapat join. takpe la kan.. kita proceed mana yg free, tapi hari tu meriahhhhh giler, ramai parents yg keluar sekejap nak tengok anak diorang sukan. ada parent yg cakap kalau buat time weekend lagi ramai orang datang. Hari tu, aku amik cuti sebab nak bagi moral support kat anak. poyo tak!! aihh mesti la.. taknak lepaskan moment2 indah masa diorang kecik. padahal aku bukan buat pe pun duduk kat tepi bersorak sampai hilang suara. syiokkk dia lain maciaam sebab lama gilerrrrr tak rasa feel sukan sekolah. last time 17 years ago.. best moment ever, time tu rumah merah juara.. of coz i from the red team (walaupun tak ingat team mana menang, sajer nak up rumah merah juara) bahahaaa

tema sukan tahun ni bertemakan Animasi, so ramai la anak-anak hayam bersepah kat padang tinggal nak tangkap masuk dalam botol hahaha..

nak tengok feel hari sukan dia macam mana.. let's goooooooo!!

Hari sukan sekolah

memperkenal RUMAH KUNING - bendahara bertemakan Minion..
rumah kuning ni kena up lebih sikit sebab azeq rumah kuning. Dari jauh dah nampak belon-belon minion. Siap ada mascot Minion lagi, mana laaa diorang dapat natang minion ni.. seingat dulu, masa aku sekolah takde sampai macam ni, paling hebat ada rambu-ramba yg macam pompom girl pastu jalan bawak sepanduk.. itu kira rare gilerrrr ar time tu. 

Hari sukan sekolah

RUMAH HIJAU - temenggung bertemakan Shrek
semuaaaaa hijo, dengan muka, tangan kaki hijo. macam-macam rupa ada dalam rumah hijo ni, hulk, ninja turtle, sand man, belalang kunyit, jembalang tanah pun ada.. banyak betol serangga dalam rumah hijo ni.. sekali dia serang memang rumah hijo menang dulu.. 

Hari sukan sekolah

RUMAH MERAH - Syahbandar bertemakan Mickey Mouse
masa rumah merah buat perbarisan aku ingat cikgu yg pakai mascot Mickey Mouse, nampak besau semacam.. sekali bukak budak sekolah daaa.. budak-budak sekarang sihat-sihat belaka. masa diorang jalan dalam perbarisan mickey mouse ni jalan menunduk je.. sian dia. tak nampak kot. kalau tersadung mau kepala Mickey mouse jatuh golek-golek.

Hari sukan sekolah

RUMAH BIRU - Laksamana bertemakan Smurf
rumah biru ni aku tak dapat tangkap ape tema diorang. topi kat kepala macam topi chef bila diorang buat persembahan keluar lagu smuf.. laaaaa tema smuf ke !!

Majlis dimulakan dengan perbarisan panji-panji terhebat. perbarisan pengakap, PBSM, pandu puteri, lagi ape erkkk.. tak ingat!! setiap 'rumah' kena buat persembahan depan tetamu vip.. comel je diorang buat persembahan.

Hari sukan sekolah

sape sekolah dulu dia pengakap? cepat mengaku !!

Hari sukan sekolah

perbarisan PBSM lalu, sape dulu PBSM (Persatuan bulan sabit merah). sekarang BSMM kot..

Hari sukan sekolah

yahhhoooo.. minion buat perbarisan.. ni sorak kena lebih sikit.
kuningggg... kuninggg.. kuningg !! go kuning..
Faiz anak ucu pun rumah kuning sama dengan azeq, dia ada dalam perbarisan buat persembahan, dah ramai-ramai macam ni tak cam muka, nengok semua sama macam minion. nasib tak kontot-kontot macam minion.. ucu cakap dia sorang je pakai kasut merah.. so.. i spot u babeh.. aku amik gambor send kat ucu.. malu2 kucin dia hahahah

Hari sukan sekolah

satu-satunya gambar yg ada. setan mana tah yg merasuk malas giler nak keluarkan hp. budak tecik sebelah ni dah kenyit-kenyit mata..  dia bukan boleh panas sikit. nanti mula la tergaruk sana tergaruk sini.. time ni matahari dah start naik, tapi cuaca redup tak panas sangat.

Hari sukan sekolah
 yaaaaa spot azeq di situ. 
tak reti diam dia ntah apa dia sembang gan kawan dia. sajer nak tengok gelagat dia dari jauh.

Hari sukan sekolah
nampak mama terus dia senyum2..
happy dia bila nampak aku.. 

kesian jugak kat budak lain yg parent dia tak dapat datang, ada yg merajuk. muka monyok je bila bergambar. hahaha. mana parent yg dapat join, amik gambar banyak-banyak lepas tu post dalam group. happy la diorang dapat tengok anak diorang bersukan. dapat tengok gambar pon jadi laaaaa.

yg darjah 4,5,6 tak heran sangat kalau parent tak datang. ni yg darjah 1-2 emo lebih hahah. termasuk la parent over excited *giggle

Hari sukan sekolah

overall..
juara - rumah hijau
naib juara - rumah kuning
no.3 - rumah biru
no.4 - rumah merah

persembahan terbaik rumah hijau menang.. tak sia-sia korang cat muka, kaki, tangan hijau dek. prop pun menarik, lagu kena tema.. semua markah tu.. lagipun, berani tak bagi rumah hijo menang, tuuuuu.. tak nampak hulk dalam tu. sekali dia marah bertukar jadi hijo. tak ke hamuk melambong kerusi, meja, so bagiiiii la rumah hijo menang.. kira cincai laaaa. ape sangat !! hahaha

cerita berpuasa tak start lagi..
tunggu amik mood nak tepek picture. tak best la cerita takde gambar..
so, selamat berpuasa semua.



-gee-
4
Back To Top