Jepun Mari

Jepun Mari

Lifestyle|Parenting|Foodie|Story Teller|Beauty Blogger. seorang yang periang dan sukakan cabaran.

Makan Shellout kat Pantai Bagan Lalang

Minggu-minggu before jerebu hari tu saje jalan-jalan kat Pantai Bagan Lalang. Dua beranak tu kalau dah bergabung, jumpa laut & pantai takde menda lain selain fikir nak memancing je lah.. tak dapat ikan tekpe janji puas dapat pegang batang pancing.. pastu dari pantai nampak Avani Sepang. Fina cakap 'kita duduk situ kan mama'. kaya nou mak korang nak stay situ. dah petang sikit air pasang. bederau darah aku tengok diorang dah ke tengah. Melompat Amir dengan seluar jean terjun masuk laut pegi kejar diorang.. yg kita kat tepi dah memekak (karekter ibu-ibu memang macam ni-drama queen) budak2 ni nampak laut macam hape je. aku air laut ni takut sikit. diorang tak tahu kalau air laut pasang naik cepat. sekejap dah penuh nampak laut.. seram mak! kita ni think nonsense memanjang. nanti ada jaws, buaya, anaconda laa.. takuttttttttttttttttttttttttt !! mandi pool kalau takat dada pun dah lemas, nanti menggelabah macam ayam berak kapur mintak cpr bahahahahaa

Makan shell out kat Pantai Bagan Lalang.


Makan Shellout di Bagan Lalang

Dalam kepala otak aku takde benda lain selain MAKAN.. tekak ni teringin nak makan shell out. kat Pantai Bagan Lalang ni banyak kedai seafood yg best-best. tapi tak ingat la nama kedai. kitorang mintak shellout untuk makan 4 orang - RM60 (lebih kurang tak ingat harga) kebetulan kawan Amir berkhemah kat situ ajak makan sekali. aku sebenarnya tak berkenan makan shell out yg cepuh-cepuh takde pinggan. main longgok atas meja.. aku perghati jew kuah tu nak hala ke sape.. alahaii! nasib kat kedai ni bijak sikit. shell out dia letak dalam dulang besar, lepas tu makan pakai pinggan.. cantekkkkk !! takde la macam kekok sangat nak makan terkemut-kemut. makan takde pinggan ni tak selesa nanti tak dapat bajet area nasi aku jauh mana pegi. kang terambil nasi orang sebelah gaduh pulak (walaupun nasi laki sendiri). tapi nak cakap shell out dia sedapppppppppppppp.. perfect kat dalam tu, kuah, seafood semua ada.. harga pun tak mahal sangat.. kedai dia hujung dekat dengan bilik mandi. yela kot !! hahahahaha




-gee-
7
Back To Top