Jepun Mari

Lifestyle|Parenting|Food|Story Teller|Beauty Blogger. seorang yang periang dan sukakan cabaran.

Steamboat sedap area Shah Alam | D'kayangan Steamboat & BBQ Buffet

Hari tu I ada share gambar steamboat kat FB & IG ada yang terliur.. haha. siannnnn.. bukan niat nak bagi korang terliur ke hape. sharing is caring. simple!!.. ok Baru-baru ni I ada pegi satu tempat makan steamboat yang best. Mula-mula macam tak sure nak makan apa. Sekali teringat ada hari tu member dok share satu lokasi tempat makan steamboat yang sedap area Shah Alam iaitu D'Kayangan Steamboat & BBQ. so, pe lagi berdesup pegi terjah.

Steamboat sedap area Shah Alam | D'kayangan Steamboat & BBQ Buffet

D'kayangan Steamboat & BBQ Shah Alam

Steamboat sedap area Shah Alam | D'kayangan Steamboat & BBQ Buffet

Budak dua orang ni quite surprise sebab celik mata terus suruh makan.. bukan suruh buat keje. suruh MAKAN!! diorang macam blur laa sebab masa otw nak ke sini dua2 tido dalam kereta.. sometime go out memang jarang nak mention pegi mana. ada certain things yang diorang tak perlu tahu. yg penting dah sampai silalah mencekik.. hahaha Pandai la mak/apak korang cari tempat makan yang best. So bila sampai D'Kayangan Steamboat diorang pun happy sebab sama-sama lapar sama macam mak/abah dia.. haha

Steamboat sedap area Shah Alam | D'kayangan Steamboat & BBQ Buffet
anak dara ni baru sampai terus terpa nak ice cream. silalah makan nak! u can eat all here..

Steamboat sedap area Shah Alam | D'kayangan Steamboat & BBQ Buffet

gila meriah betul dengan segala berlainan bentuk dan saiz boleh duduk bersatu di dalam pan yang sama. ada ayam, kambing, udang, ikan, kupang, lala bila kumpulkan menjadi satu bau yang sedap.. terus lapar.

I suka laa makan kat sini sebab terdapat 150 jenis makanan yang disaji setiap hari termasuk menu grill dan 15 jenis pilihan sos seperti sos cili thai, sos cili manis, sos lada hitam, cili jeruk, cili cicah asam pun ada. pelbagai pilihan menu steamboat yong tau fu. Menu BBQ yang terdiri daripada perapan ayam, sotong, kambing, ikan dan pelbagai pilihan cengkerang seperti kerang, lala, kupang, pepahat. fuhhhhh meriah kan!! Makan la selagi boleh makan..  nak explain satu persatu pun macam semput sebab banyak sangat pilihan makanan.. silap2 nanti i baring je kat lantai tengok-tengok dah berbuih.. overdose bahahaha

Steamboat sedap area Shah Alam | D'kayangan Steamboat & BBQ Buffet

Steamboat sedap area Shah Alam | D'kayangan Steamboat & BBQ Buffet

Apa yang special?
bagi I yg buat D'Kayangan Steamboat ni special. lain daripada yg lain adalah menu BBQ yang di perap oleh Chef Shahnizam sendiri dengan menggunaan pelbagai jenis rempah ratus with his own resepi. Antara menu grill yg ada hari tu chicken Mozza, the toretto Meat, the Crusty Crab, super prawn ehhh banyak lagi. Hasil perapan tu yg buat special.. tak sama dengan tempat lain. 

Steamboat sedap area Shah Alam | D'kayangan Steamboat & BBQ Buffet

kalau korang tengok menu kat sini ada perapan ikan.. jarang restoran steamboat yg ada perapan ikan. Menu hari tu ada perapan ikan bawal, ikan keli.. sempat merasa ikan bawal bakar... memang sedap. soooooo bagi yg favorite makan ikan silalah cuba..

Steamboat sedap area Shah Alam | D'kayangan Steamboat & BBQ Buffet
ni adalah perapan ayam tandoori.. yg terpaling win hari tu adalah ayam tandoori dia. perrghhh sedap ya ampun!! cukup berasa segala rempah .. makan macam tu je pun dah ok.. tak payah cicah sos dah cukup perfect. so, kalau korang makan kat sini make sure korang kena makan ayam tandoori dia.. memang gred A+++

Steamboat sedap area Shah Alam | D'kayangan Steamboat & BBQ Buffet
ni adalah perapan ikan.. tak sure ikan ape.. sebab yg selalu pegi pasar bukan I.. husb I haha (haaaa kan dah terpecah rahsia sendiri) nampak sangat jarang masuk pasar kih kihhhh

ni perapan kambing.. i dengan kambeng tak bersahabat baik.. tapi dengan husb cukup mesra... ooooo biaseeee dia!!. husb cakap sedap kambeng dia..

Steamboat sedap area Shah Alam | D'kayangan Steamboat & BBQ Buffet
Steamboat sedap area Shah Alam | D'kayangan Steamboat & BBQ Buffet
Steamboat sedap area Shah Alam | D'kayangan Steamboat & BBQ Buffet

Steamboat sedap area Shah Alam | D'kayangan Steamboat & BBQ Buffet

kou tengok.. tengok!!

tiba-tiba badan i jadi kembang. takkan makan steamboat terus jadi kembang semangkuk. kwang jaq!! sekali pandang tiba-tiba badan I berdouble.. perhatikan betul-betul I tak selebar seperti dalam gambar.. mainkan perasaan betul picture ni. tapi takpe dalam gambar nampak macam tembun kalau jumpa depan-depan fuhhhhhh macam Elizabeth Tan.. bahahaaa 

Steamboat sedap area Shah Alam | D'kayangan Steamboat & BBQ Buffet

Steamboat sedap area Shah Alam | D'kayangan Steamboat & BBQ Buffet
penutup acara.. di sudahi dengan membedal ice cream.. ice cream rainbow ni sedap.. serupa macam ice cream paddle pop..

Steamboat sedap area Shah Alam | D'kayangan Steamboat & BBQ Buffet
Kiri : anajingga, mama darwish, mama jue, mashitah mamat, dan miss suzie.. #kakimakan

antara menu yg disediakan di sini :

  • 24 jenis perapan ayam, ikan, daging, dan kambing.
  • 12 jenis seafood segar udang, sotong, ketang, kupang, lala
  • 2 pilihan sup seperti tom yam / sup ayam
  • 15 jenis pilihan sos
  • dessert lain seperti buah-buahan, ABC, aiskrim, dan kek
  • pelbagai pilihan yong tau fu
  • menu lain seperti nasi goreng, bihun. spaghetti
  • cordial drinks & minuman panas


yang paling best tentang restoran D'Kayangan Steamboat

  • parking area yang luas
  • kemudahan surau / tandas (bersih tandas dia, pernah masuk)
  • refill soup unlimited
  • suasana yang tenang dan selesa samada boleh bersantai indoor atau outdoor.


harga bombastik!!!
RM 29.90 untuk dewasa
RM12.50 untuk kanak-kanak (5-11 tahun)
bawah 4 tahun FREE

dan promosi bagi pengunjung yang membelanjakan lebih RM150 akan dapat kad diskaun RM10.. wowwwwww..

D'Kayangan Steamboat & BBQ
Sri Acappella
1, Jalan Lompat Tinggi 13/33
Seksyen 13 Shah Alam,  Selangor

atau senang citer waze je D'kayangan Steamboat Shah Alam confirm jumpa punyalah. landmark dia 2 minit dari Stadium Shah Alam

untuk yang kata susah nak buat order.. nahhhh!! klik link whatsapp ni. kang ada lah orang response




FB :  dkayangansteamboat
Instagram :  @dkayangansteamboat


0
Back To Top