Jepun Mari

Lifestyle | Parenting | Food Lover. Loves to bring my kiddo's to travel even though just a local trip with small budget.

Sunset di Avani Sepang & main layang-layang

Hari ke-dua takde aktiviti sangat, memang saja datang untuk relax. Tengok view laut.

Bawak anak2 santai, lepas breakfast, duduk kat kerusi sambil tengok diorang mandi kolam. Walaupun tak selalu dapat cuti bersama, sekali sekala dapat spend time macam ni, kitorang akan gunakan sepenuhnya. Bukan orang senang nak cuti banyak kali, kos berdua tak sama dgn kos berempat, of course meningkat. Kalau datang berdua, fikir perut sendiri, ni kena fikir perut si kecik lagi. Berhabis duit untuk bercuti tengok muka diorang happy dah cukup puassssssssss. Biasanya, aku akan booking awal, 3@6 bulan awal, kalau pergi masa terdekat mahalllllll.

Apa diorang nak, layankan. Nak apa, fishing, mandi kolam, cycling, nak main layang2. Bantai layankan, masa diorang kecik. Dah besar train cara lain pulak.

Dah biasa bangun awal pagi, saja tengok view pagi kat Avani Sepang ni.

Sunset di Avani Sepang & main layang-layang
Subhanallah cantikkkkkkk nya sunset pagi, dengar deruan ombak. Ni air laut tengah pasang, pukul 1pm air laut surut.


klik for view

Sunset di Avani Sepang & main layang-layang

Bangun pagi terkezut tengok air laut pasang, rasa teruja & takut pun hader, tak pernah2 bangun pagi tiba2 ada kat tengah laut, selalu kat darat je... tapi believe me memang bestttttttttt, satu pengalaman yg menarik, view sunset pagi yg cantik, dengar bunyi ombak, bunyi burung berkicauan...aaaaaa damainya. 

Fina bangun pagi macam pelik, burung tu bertenggek kat beranda, tak pernah tengok burung bertenggek, selalu kat langit je bahaha

Sunset di Avani Sepang & main layang-layang

Sunset di Avani Sepang & main layang-layangSunset di Avani Sepang & main layang-layang
Breakfast area dekat dgn pool site, senang nak monitor diorang mandi pool, kejap2 kang datang makan. Aku pun duduk situ boleh tambah banyak kali bahaha

Sunset di Avani Sepang & main layang-layang
seronok korang erk. Kawan gaduh. Kawan baik

anak saya, sorang laki, sorang perempuan, not ready to tambah hahaa

Sunset di Avani Sepang & main layang-layang
ada saje anak dara ni, tak boleh mama & abah selpiak. Kalau nampak aku tala camera, laju2 dia duduk tengah

Sunset di Avani Sepang & main layang-layang
princess mama, si dagu runcing

Sunset di Avani Sepang & main layang-layang
budak2 tengah mandi pool, aku naik beskal jalan2 kat Avani, semua dahan pokok aku round, penat hokeyyyy,

Sunset di Avani Sepang & main layang-layang
Sunset di Avani Sepang & main layang-layang
after check-out terus ke pantai Bagan Lalang, diorang nak main layang-layang. Angin pantai kuat sangat, tak panas, redup2 panas laaaaa. Puas la budak2 main layang2, main pasir, makan ice cream.

Tengah kalut2 nak makan ice cream tak perasan layang2 tersangkut kat pokok, yg bagi sangkut tu aku laaaa, terus cakap kat laki 'layang2 sangkut kat pokok' muka selamber duduk makan ice cream dgn anak, kejam...tah macam mana tiba2 layang2 tu boleh lepas balik...yeyyyyy i know my man, sebab tu aku buat bodo je bila layang2 sangkut, sebab i know he can handle it bahahaa 

Sunset di Avani Sepang & main layang-layang

bye2 Avani Sepang, will come again.
Bercuti dekat2 pun seronok, sekali sekala nak jugak bercuti kat overci, entah bila tuuuuuuu.

Itu je percutian keluarga, kira honeymoon jugak la tapi kepit anak kat tengah bahaha
inshaAllah next boleh plan yg lain pulak.


-zie-
18
Back To Top