Lifestyle | Parenting | Food Lover. Loves to bring my kiddo's to travel even though just a local trip with small budget.

DIY Frame bilik tidur anak

Zie Azi | 9 March 2017,08:31 |
Sepatutnya sambung cerita bercuti di Langkawi tapi DIY frame ni lagi menebal di jiwa. Di entry yg lepas zie ada cerita yg pergi Sunway Putra Mall semata-mata pergi Kaison nak cari frame gambar kat sini. Ada laa projek DIY yg zie tengah buat untuk bagi anak bujang tu minat tidur bilik sendiri. 

DIY Frame bilik tidur anak
main gunting2 kertas, cari design kat google. Buat dalam saiz A3 paper

DIY Frame bilik tidur anak
gunting benda kecik2 ni, ikut la kreativiti uolls 😍😍

DIY Frame bilik tidur anak
siap dah, tinggal masuk frame. Buat benda ni siap dalam setengah hari je, yg penting confident cantik & fokus, jangan dah gunting2, tiba-tiba buat kerja separuh jalan. No! No! ye.

DIY Frame bilik tidur anak
Standard frame saiz A3, cari je kat kedai mesti jumpa. Kalau nak masuk frame kertas A3 kena potong sikit kiri kanan untuk bagi balance. Ada banyak design frame kat Kaison tu, bezanya harga je, ada yg murah & mahal.

DIY Frame bilik tidur anak
tadaaaa..

Sehingga hari ni, anak bujang tu maintain tidur di bilik sendiri. Tiap kali mama buat pembaharuan, walaupun tukar cadar je, sukanya dia macam dapat coklat segunung 🍰🍩🍔🍭🍬. Ini salah satu menarik minat untuk anak tidur di bilik sendiri.

Misi berjaya.


-zie-
8 Komen untuk "DIY Frame bilik tidur anak"

sangat kreatif. salam kenal

cantik bilik tidurnya...dah besar anak bujang kan? mesti nak tidur sendiri jer.huhu

Wah...simple2 ja, tapi hasilnya the best!
Suka la tengok semua deko dalam frame tu...

cantiknyaa frame . rajin betul

alaa cntiknyaaa <3 kreatif sngt. cntikkk letak dlm frame!

Cantikkkk n kretip sgt!!! Blh buat jugak nanti utk blk ank lya..

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top