Lifestyle | Parenting | Food Lover. Loves to bring my kiddo's to travel even though just a local trip with small budget.

Langkawi Family Trip : SkyCab, SkyRex, SkyDome, 6D Cinemotion

Zie Azi | 13 March 2017,10:00 |
Sambung kisah family trip ke Langkawi.

Tersuka nak up cerita pengalaman naik SkyCab, SkyRex, SkyDome, 6D Cinemotion dan 3D art muzium Langkawi, kita harung pergi smua tempat sekali gus. Pergi naik SkyCab ni pergi last day, tapi rasa nak cerita SkyCab dulu, sebab rasa BEST!! boleh gittu. Walaupun sekarang ni aku tah2 ada dalam dewan tengah dengar ceramah yg boring!! Kalau korang nak tahu aku tengah berkursus selama 5 hari di suatu tempat yg rahsia, sian budak2 tu kena tinggal dgn apak dia, tah hapa jadi dengan rumah pun tak tahulah.

Dapat jugak naik SkyCab, ada setengah orang dah datang Langkawi tiga kali, tapi tak berkesempatan nak naik SkyCab, sebab SkyCab ni bergantung kepada keadaan cuaca, kalau cuaca tak elok SkyCab ni tutup. Dapat naik sekali pun cukup la, at least dah sampai kat puncak atas tu cukup puas hati walaupun aku ni penakut tinggi, kalau ajak naik lagi, tobat taknak, kalau free nak ajer, hahaa. SkyBridge je tak sempat naik, sebab rushing nak kejar flight pukul 3pm, nasib SkyCab ni dekat dengan airport.

Harga tiket Langkawi SkyCab ada banyak pakej tahun 2017

Basic Combo
~SkyCab ~ SkyRex ~ SkyDome ~ 3DArt Langkawi 
MyKad 
Dewasa RM40
Kanak-kanak RM30

Combo A
~SkyCab ~ SkyRex ~ SkyDome ~ 3DArt Langkawi ~ Time Travel
Mykad
Dewasa RM55
Kanak-kanak RM45

Combo B
~SkyCab ~ SkyRex ~ SkyDome ~ 3DArt Langkawi ~ 6D Cinemotion
Mykad
Dewasa RM55
Kanak-kanak RM40

Combo C
~SkyCab ~ SkyRex ~ SkyDome ~ 3DArt Langkawi ~ Duck Tour
Mykad
Dewasa RM70
Kanak-kanak RM50

Kami pilih Combo B. Di ingatkan, masa beli tiket SkyCab mesti tunjuk Mykad & MyKids, kalau takde dia charge international rates. Lagi mahal hoi!! Boleh check sini ada macam2 sky yg korang boleh pilih nak naik yg mana, nak glasses, nak fast lane, terpulang, janji ongkas nya ada.

SkyCab, SkyRex, SkyDome, 6D Cinemotion
Kemain susah nak selfie dgn artis budak dua orang ni, tengok tangan Azeq tu, siap kepakkan tangan mama suruh lepaskan dia, 'mama, let me go' 

Kalau nak naik skyCab better datang pagi, sebab mesti ramai giler orang beratur sampai boleh buat Q lap lagi. Masa kitrang pergi bukan time peek season, ituuu pun dah ramai orang beratur beli tiket. Operation hour 8.30am-8.00pm, bukak je kaunter terus korang beli tiket, orang pun tak ramai bersesak2, cuaca pun tak panas lg, tapi masa tu kitrang sampai dalam pukul 10am, itupun dah panas menterik woi. So, pesanan penaja, DATANG AWAL.

SkyCab, SkyRex, SkyDome, 6D Cinemotion
like i said, seronoknya bercuti dgn sister & SIL ni, took so many selfies together with peace!!..yahoooo

Ada tiga station, base station, middle station & top station. Middle station tak besar macam top station, tapi nak naik gondola sekali lagi, berderau darah. Tiap kali kalau naik apa2 benda yg bergerak aku tak boleh jalan mengundur, aku mesti duduk kat tempat duduk yg menghadap depan termasuk naik gondola, nanti aku muntah sape nak tadah, euwww

SkyCab, SkyRex, SkyDome, 6D Cinemotion
are u ready nak gayat, seriusly aku memang tak suka naik benda yg tinggi mcm ni, naik kapal terbang pun tak suka, i never look down, gayat woiiii !!

SkyCab, SkyRex, SkyDome, 6D Cinemotion

SkyCab, SkyRex, SkyDome, 6D Cinemotion
go girls, termasuk si kecik tu, berkepit je dgn geng Hawaiee girl

SkyCab, SkyRex, SkyDome, 6D Cinemotion
Dari base station, akan sampai ke middle station dulu, kat sini tempat tak besar macam top station, kat sini ada toilet. Toilet pun nak cerita ka, sebab Azeq & Fina melabur kat sini, hahaa

SkyCab, SkyRex, SkyDome, 6D Cinemotion
Ada Dark Vader laaaaa, kalau nak ambik gambar dgn dia, tiada bayaran dikenakan just bagi seikhlas hati je. Bila takde charge, ramai la orang nak bergambar dgn dia, kebanyakan orang donation 💸💶💶 kaler hijau, lagi bagus buat macam ni dari dah di tetapkan berapa kena bayar kan.

SkyCab, SkyRex, SkyDome, 6D Cinemotion
Sampai dah kat top Station.

SkyCab, SkyRex, SkyDome, 6D Cinemotion
Sampai jugak abah kat top station ni, ingat abah nak lepak duduk kat kerusi bawah tu.

SkyCab, SkyRex, SkyDome, 6D Cinemotion
Tiba2 dah sampai kat PARIS, Lock love here,

SkyCab, SkyRex, SkyDome, 6D Cinemotion
Azreq was here, SkyCab at top station

SkyCab, SkyRex, SkyDome, 6D Cinemotion
main panas ke haper budak2 ni, setiap station nak tengok pakai teropong tu, ingat free ke bayar hoi

SkyCab, SkyRex, SkyDome, 6D Cinemotion
Main panas lagi.

SkyCab, SkyRex, SkyDome, 6D Cinemotion
Kemahen susah nak kumpul my small family to making love, inilah the best snap, jadikkkk la !!

SkyCab, SkyRex, SkyDome, 6D Cinemotion
Dapat tengok dari jauh je sky Bridge ni, plan asal nak naik sky Bridge tapi nak kejar flight pukul 3pm, takut tak sempat. Entrance fee yg murah RM5 kena hiking, jalan bukit2, keluar peluh masam. Nak keje senang bayar RM15/person naik Sky Glide turun macam lif. Boleh pilih nak yg susah ke nak yg senang, janji poket tebal. Buat duit je la kat atas tu, setiap station wajib ambik gambar, tak boleh skip. Ada yg suka, beli, taknak tak payah beli.

SkyCab, SkyRex, SkyDome, 6D Cinemotion
jom la turun, banyak tempat nak pergi lagi kat bawah tu.

6D Cinemotion, jaga-jaga orang kat luar boleh tengok pe korang buat kat dalam, jangan buat perangai tak senonoh, nak korek hidung ker. 

6D Cinemotion ni selama 10 minute je, tapi bagi aku pening laaaa. Dah last2 aku bukak spec 6D tu.

SkyRex, tayangan 6D kena kejar dengan T-Rex selama 10 minute

SkyDome, tayangan tentang bumi, aerospace, & naik roller coster. Tayangan belah atas, nak tengok kena dongak sikit. bagi aku pening woii, dah last2 aku pejam mata, kang keluar jalan terhoyong hayang, nak pijak tangga pun tak nampak lagi susah. Aku tengok budak2 relax je layan, mama yg pening. 


Sambung ke 3D art Langkawi pulak,


-zie-
14 Komen untuk "Langkawi Family Trip : SkyCab, SkyRex, SkyDome, 6D Cinemotion"

Rindu pulak nk ke Langkawi. 5 tahun tak ke sana. Huhu

Mcm best.
Tunggu anak2 besar sikit, baru bawa gi langkawi lah..
Mrs pip pun tak suka naik kapal terbang, hiks.

tak sempat nak masuk Skydome..samala..kena kejar masa jugak..huhu

skydome dan skyrex mcm kurang menarik, tapi skycab tu macam best, hehe, prnh prgi mse skolah, tpi dlu nak gi sky bridge tu rseny xyah byr, mmg buat duit betul tu

lemah lutut kalau tinggi macam ni..tapi 6d tu macam best.sebab sekali ngan pakej, tak nampak mahal

teringin nak pi langkawi lagi...dah 3 tahun kenangan pi langkawi..banyak jugak tempat2 baru kan
~ Kisahsidairy~

Jom, jom bnyk benda baru dah, kst sn

Klu ada ank kecik mmg kena susun jadual btul2, sian kt budak kan

Dhia. Xpyah msuk xbest pun, pening tgok hahaa

Dhia, xyah masuk pun xpe, xbest..pening thok hahaa

Eee..mmg xleh klu tggi2 ni.gayat sungguh
Klu pakej murah skit banding beli satu2

Eda, next trip jln2 sana, bnyk dah baru..hihii jnji ongkos tebal hahaa

Best, anum dah pergi bnyk kali kan..hihii

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top