Lifestyle | Parenting | Food Lover. Loves to bring my kiddo's to travel even though just a local trip with small budget.

3D Art Muzium Langkawi terbesar di Malaysia

Zie Azi | 14 March 2017,10:00 |
Assalamualaikum 

Hai korang, yg tengah bekerja tu selamat bekerja. Sekarang ni i tengah menternak lemak enam kali makan sehari, makan pun di taja, hadaplah 5 hari berkursus. Kalau siapa yg malas dan lemau nak bekerja tu meh ikut i berkurus. hahaa

Sambung lagi cerita di Langkawi. Lepas gayat naik SkyCab, pening2 lalat masuk SkyDome & 6D Cinemotion, sambung pulak ke 3D art muzium Langkawi. Kat sini aku suka sebab tak pening, haha. 

3D art Langkawi lagi best dari 3D art yg pernah aku pergi sebelum ni. Tempat luas dan besar. 3D art muzium Langkawi ni terbesar di Malaysia. Harga masuk sekali dengan pakej Combo B, boleh tengok entry sebelum ni. Masuk sini macam terkejar-kejar sebab flight pukul 3pm, tak puas nak explore puas-puas dalam ni. Tempat besar & luas ya. Lepas tu, dengan kids banyak ragam dah penat di tambah gantuknya, lagi2 si Azreq laaa. Fina ok sangat, senang di bawak berjalan. Kalau Fina penat jalan, dia mintak dukung, kalau Azeq mintak dukung, patah sport rim mak nak!!

3D Art Muzium Langkawi terbesar di Malaysia
Dari atas SkyCab lagi Fina dah cakap nanti kita turun Fina nak bergambar kat orang hijau tu. DONE, 

ajet2 macam pelancong Korea sanggatttt.

Semua entrance kena scan bar cord yg pakai kat tangan tu, takde la orang boleh masuk dua kali. Masuk sini kena bukak kasut, nanti kasut akan masuk dalam plastik dan setiap plastik akan bagi nombor. Bila keluar boleh tuntut balik dengan tunjuk nombor tadi. Pastikan pakai kasut yg mudah bukak pakai dan makesure stokin yg korang pakai tak koyak, hahaa

3D Art Muzium Langkawi terbesar di Malaysia
Entrance 3D art, di sambut oleh pak penyu yg hidup.

3D Art Muzium Langkawi terbesar di Malaysia
real macam jambatan reput.










3D Art Muzium Langkawi terbesar di Malaysia
Tak dapat jumpa yg betul, dapat salam yg gambar pun jadi laaa.

Banyak si kecik tu yg jadi model, kejap2 dia, kejap lagi dia, eh eh asyik dia je, bila pulak gambar kitrang nak masuk.

3D Art Muzium Langkawi terbesar di Malaysia
Mama dalam botol, no body hear me when i screaming, ngegee



ini paling win, menantu vs pak mertua, haruuuu

3D Art Muzium Langkawi terbesar di Malaysia
eeeeuw, busuk!! sepender sedut, agaknya saiz apa badak tu pakai.


3D Art Muzium Langkawi terbesar di Malaysia

budak sebelah mama tu, dah bosan, dah hentak2 kaki ajak balik, nak susu latewww

3D Art Muzium Langkawi terbesar di Malaysia
Keluar dari 3D art akan nampak LOVE ni, sanggup bergambar kat panas terik ni.

Tamatlah family trip pak din clan ke Langkawi. Next time kita plan lagi untuk family trip ke next destination. Plan dan kumpul duit dari sekarang. Buat tabung besar sikit, duit ini untuk perabih bercuti, kalau tak buat macam tu sampai bila2 pun tak berjalan. Bercuti ni memang la habis duit, tapi apa yg kita dapat adalah satu kepuasan. 

see u.

-zie-
14 Komen untuk "3D Art Muzium Langkawi terbesar di Malaysia"

ok..masa saya pegi memang takde lagi ni...banyaknya tempat yang suzie pegi eh

~ Kisahsidairy~

vongok tauu sepender sedut! gillaaa! haahha. wei p dengaq ceramah wei.. ampa buat apa ni?? huhu

betul2, kalau nak berjalan kena la simpan duit, dan duit lain xkaco dah....heee

wahh bestnya.. tu dtg langkawi mai sini..hihihi

Wahhhhhh...bestnya 3D art...
Tak perlu pergi jauh2, di langkawi pun ada...
Lepas ni nak masuk wishlist la...

Best kan sini dear...terobek plak bila baca entry ni...jangan pakai stoking terkoyak tu betul hahahha kang satu muzium nampak...dalam ni syok sejuk nyaman je..

Eda, Dah upgrade skrg,blh la msuk list bercuti tmpt ini..

Sedut sikit je, tu belom hilang trus di lembah beringin..erkkk euww hahaa

Harus, bercuti dlm malaysia pun best

Tempt besar & luas kan juju, bnyak 3D art yg x smpt terjah, rushing kejar flight

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top