Lifestyle | Parenting | Food Lover. Loves to bring my kiddo's to travel even though just a local trip with small budget.

Nippon Paint Tolong Rumahku!!

Zie Azi | 13 February 2015,13:37 |
Salam
Accually, pindah rumah tahun 2013. tapi penat mengemas rumah tak hilang lagi .teruk kan. sehingga la meleret ke tahun lepas huwawaa..dasyhat tol mcm besar sangat rumah kan..dengan baru pindah masuk rumah dengan nak handle dua orang hero heroin kurus mak ko nak..tak kurus pun..gedompol jugak ni hahhh.. time tu baby fina pun kecik lg.. now she a good gurl. si kecik tu pandai cakap dah kalah mesin gun.

Nak cerita peraduan tolong rumahku! Nippon paint. rasa mesti ramai yang tonton rancangan ni..host AG tu penyampai radio Hot Fm .verangan dapt masuk tv kan. tapi tak masuk tv pun, tapi sejak last year rancangan ni keluar magazine je, Majalah Keluarga. nak jadikan cerita office-mate beli majalah Keluarga sapa lagi kalu bukan si Sarina my neigbour-mate..sebelah partition je.. jenguk kepala dah nampak..Tu la kawan gadoh kawan gelak tawa..Gadoh pun pasal makan je kot..uppss nampak sangat gelojoh ..hua hua huuu

then aku baca ternampak ada satu peraduan Tolong rumahku! Nippon Paint ni la.aku pun apa lagi gunting peraduan ni then hantar.. yang lawak ye dah la magazine orang beli, first time hantar pulak tu, aku tinggal gunting dan hantar ke karangkraf.. Alhamdulillah rezeki,  rumah aku terpilih untuk di ubah suai.
nippon paint tolong rumah ku
Ya Allah.. betul ke ni.. 
Tuhan je tahu betapa seronok gila.. biasa la tak pernah menang. dah banyak kali masuk macam-macam peraduan.peraduan gores dan menang pun dah masuk tau..tapi yang carefour punya la..dapat hadiah pinggan je.dah la rumah baru masuk perabut pun tak ada sangat. rumah pun minimalis tapi bila memikirkan senang nak meguruskan anak-anak..rumah mak itam (pengasuh azreq & fina) pun dekat.rumah mak pun dekat senang nak tengok mak abah. Rumah my favorites untie pun dekat..ucu la tu..nanti aku tunjuk muka kami lebih kurang sama je.. ada yang kata kami adik beradik.. 

Tak ada la macam dulu masa duduk rumah Keramat.. keluar awal pagi angkat Azreq masuk kereta dengan sedap tidur dibuai mimpi dengan air liur basi melekat kat pipi..itu yang sedap di cium..huhhhh bau syurga.Nak menapak lagi, dah la park kereta jauh.kena tempuh 6 trafic light..tu belum Azreq buat perangai lagi..tak nak duduk kat car-seat la..nak abah dia ikut sekali la..tak bagi mama drive la..suruh bapak dia drive la..macam-macam hal..mak ko ni keje makan gaji nak..bukan ada gunung emas boleh taja sepanjang hayat..gunung pun kalu di tarah tiap-tiap hari lama kelamaan akan habis juge..

Firstly, wakil nippon akan call set time nk tengok rumah dulu, then team nippon datang dengan disigner dia sekali..Tengok-tengok rumah dan dorang tanya favorites colour pe..time tu suka sangat colour hijau. hijau apple green tau. Dorang cakap jangan risau dorang disign mesti kami suka. i  hope so, harap menepati citarasa.

Renovation ni pada Sept 2014, but now baru ada masa lapang nak upload..dah jadi tempoyak kot cerita ni. Layan je la gambar before and after

 BEFORE
nippon paint tolong rumah ku
 Ini lah keadaan rumah kami, tidak besar tidak kecil sangat, nampak kusam dan tidak mempunyai konsep yang menarik.. pandai pulak berbicara macam designer

nippon paint tolong rumahku
 Siap ada buaian Fina lagi. 
Macam mana rupa dalam gambar ni, macam ni la yang aku hantar kat karangkraf tu.

nippon paint tolong rumahku
 mama and Azreq before the renovation.
Fina tak ada time ni kat rumah mak itam, kalu tidak berkepit je la dia.

nippon paint tolong rumah ku
 Ini lah interior designer tu tapi muka tak nampak, Eugene Ing nama dia. Dia designer rumah banglo yang besar berjuta2 ni kan pula rumah aku yang kecik molek ni..
Korek2 terjumpa pulak picture ni.

nippon paint
Ni picture team Nippon tengah buat kerja renovation, tapi
time dia design bunga tu pakai kotak je..dia gunting buat kelopak satu2, last2 jadi gitu.Corak bunga tu pakai cat momento.

nippon paint tolong rumahku
Cat Momento 

AFTER

nippon paint tolong rumah ku
  Tadaaa..
Percaya tak rumah aku yang bersepah tadi that there was no concept of what now can be so beautiful like this...  i like i like seribu kali like

 Sepanjang dorang buat kerja renovation ni..Azreq main dalam bilik je..
So, bila team nippon dah habis buat kerja. dia cepat2 keluar bawak mainan dia nak main kat atas meja tu.

dekorasi rumah

nippon paint tolong rumah ku
yang cool ye semua ini free ok..Syukur selalu..
Team nippon datang buat kerja, buat bagi siap then esok ye 
Kak Masitah editor majalah Keluarga dgn fotoghaper dia dari Karangkrf datang ambil gambar interview sikit2 pastu dah. Syukur rezeki dari Allah.
Next entry kita tengok masuk majalah pulak.

TQ Nippon Paint
TQ  Majalah Keluarga
Kerana sudi merealisasikan impian rumahku syurgaku menjadi cantik dan indah sebegini rupa AND 
TQ Family 
TQ Frenz


next entry cerita masuk majalah pulak..

 

-zie-
 .....................
14 Komen untuk "Nippon Paint Tolong Rumahku!!"

nak tanya, masa diorg dtg tgk rumah tu, diorg terus buat reno ke?

hai !! tq reading my blog,
1st dorang akan call untuk datang tengok rumah, then buat oppoiment nak dtg reno, Team Nippon buat 1hari je, the next day baru set-up untuk ambil gambar utk masuk dalam magazie..gitu la

tula,sy pun dapat jgk. kelmarin diorg ada call nak tgk rumah ptg ni...ingat diorg buat terus...

This comment has been removed by the author. - Hapus

wah!! tahniah best ye..keluar tv ke masuk magazine..bole share nanti

hehehe...sama la mcm zie...dlm magazine..masuk peraduan ni pun dalam majalah keluarga kot...x ingat..selain cat, dia bg ape lg?

Dah..ni cerita lama..majalah keluarga Keluaran Dis 2014 haha
Semua yang dalam gambar tu dia bagi, lampu, sofa, kabinet tv, carpet, langsir, decoration tapi more kpd cat, diorang cat berlapis2 itu yang nampak cantik..hihihee

wahhhh..rezeki ko beb...ada lagi tak peraduan tu...nak anto la..suh mai deko umah aku ni.haha

ada lagi kot..ko kena rajin beli majalah keluarga hahaha

Wahhhh bestnya akak...alhamdulillahhhh rezekiii

rugi nye tak g raya umah ko... kalo tak mesti aku puji giler umah ko kan.... anyway alhamdullilah ... syukur rezeki...

Bila2 pun boleh dtg, xpayah tggu raya..
hahha

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top