Lifestyle|Parenting|Foodie|Story Teller|Beauty Blogger. seorang yang periang dan sukakan cabaran.

Review : Upin Ipin Jeng jeng jeng

Jepun Mari | 30 November 2016,08:30 |
Review filem Upin Ipin Jeng jeng jeng | Nak cerita review ke? rasa dah ramai yg post bad review la, cerita tak bagus, banyak yg tak bagus dari yg bagus. Sampai kan ada satu post di FB jadi viral, 'setelah 2 tahun tak tengok wayang, hari ni jejak kembali ke panggung' sekali tengok wayang terus nak komen cakap FILEM SAMPAH, ada lagi filem yg teruk dari ini macam sampah. Apa yg dia komen tu ada betul ye, tapi bagi aku KASAR. Aku tak cakap filem ni bagus, bagi aku kurang menyengat. Macam orang dewasa yg tonton, boring sikit. Tapi bila aku tengok anak aku Azeq, elok je duduk kat kerusi tak bangun2. Boleh gelak kekek2 bila upin ipin tu buat lawak. Kena baling dengan surat khabar la. Tak la seburuk mana pun.

Kanak2 yg berumur bawah 2 tahun memang cepat bosan, Fina asik tanya je 'mama mana upin ipin' tak sampai 2 minit tanya lagi 'mana upin ipin' sebab watak upin ipin lambat keluar 👽. Kejap kang dia jalan kesana kemari, panjat kerusi, turun kerusi. Bagi kanak2 yg berumur 4-7 tahun, mereka dan faham jalan cerita, diorang menghayati setiap watak yg di bawak, sampai terkesan la watak Awie, 'poyo'  

Bagi aku, kanak2 yang datang hanya nak tengok Upin Ipin and the geng. Bukan kanak2 je, aku sendiri pun. Diorang tak kenal pun Aqish (puteri balqis), Awie tu sape. Sebenarnya, parents letak high expectation dalam filem ni. Tapi masih ada moral yg baik ditunjukkan dalam filem ini.

viral FB 
 viral FB

Sinopsis ? Tak payah la kot, semua dah tahu. Kejap lagi keluar la kat Astro First. ok2, bagi tau sikit je. Aqish (Puteri Balqis) tertalu fanatik sangat dengan Upin Ipin sehinggakan serba serbi upin ipin, dari baju, pinggan, sudu, ubat gigi, berus gigi, dan dia percaya upin ipin wujud ke dunia realiti. Orang lain tak nampak, hanya dia sorang je nampak. Yang tak bagusnya, mengajar kanak2 bercakap sorang2, dan ada dunia sendiri.

Harapan
Aku ingat geng Upin Ipin seperti Fizi, Ehsan, Jarjit, Mail, Kak Rose, Opah, Tok Dalang ada dalam filem ni, tapi cuma ada Upin Ipin je. Kat situ macam kecewa sikit la, sebab minah sorang tu tanya 'mama, mana kak rose' aku cakap 'ni haa kak rose' aku tunjuk diri aku sendiri. hik hik

Review : Upin Ipin Jeng jeng jeng
yg ni aku snap curi2 time tengok wayang. hihii

Review : Upin Ipin Jeng jeng jeng
time ni abg Awie datang untuk menolong rumah anak yatim dari kena jual 'poyo'

Review : Upin Ipin Jeng jeng jeng
time ni paling best, time nyanyi. Artis sebenar Amy tak dapat datang, Awie pulak jadi bidang terjun terpaksa buat persembahan, dengan tiba2 Upin Ipin muncul ke dunia realiti terus nyanyi lagu Jeng Jeng Jeng.

Part yang aku suka !!
Time Awie buat persembahan dengan Upin Ipin atas pentas. Fina suka sampai lompat2 nyanyi lagu Jeng Jeng Jeng. Ok je tak la TAK BEST LANGSUNG. Dalam panggung tu penuh dengan kanak2. Dah macam rombongan kanak2 tabika. Nampak macam seat kosong, tapi sebenarnya penuh satu panggung dengan kanak2 duduk. Bila dah ramai budak dalam tu, ada yg menangis, usik rambut orang, main tolak2 kerusi, yg tolak kerusi tu budak, ingat boleh marah. Nak taknak senyum je la, dalam hati tak tenang nak tengok wayang. Mungkin foktor itu yg membuat ibu/bapa jadi tension.

Review : Upin Ipin Jeng jeng jeng
kakak dengan adik yg bongsu..hik hik

Review : Upin Ipin Jeng jeng jeng
puas hati tengok Upin Ipin

Review : Upin Ipin Jeng jeng jeng
kakak with adik2 ye..hik hik 

Ada hari tu, Fina mandi main buih dalam tab mandi dia. Aku suruh masuk sebab dah lama sangat berendam. Aku panggil..

Finaaaa, dah masuk, lama sangat tu..
dia senyap. aku panggil lagi. Finaaaa, sudah tu
lepas tu aku panggil 'jeng jeng jeng masuk'
tiba2 terus menyahut 'ya mama' aikk, lepas tu try lagi, aku buat benda yg sama, 'finaa, masuk'..senyap
jeng jeng jeng, masuk
'ya mama' 
kah kah...

Nampak tak, terkesan jugak filem upin ipin jeng jeng jeng ni pada budak. Jangan menilai dari luaran yg kita sendiri tak nampak.

Filem Upin Ipin jeng jeng jeng ni, dengan baik hati hakak kasi 2.5/5 bintang. 💋👀💕




-zie-

Tag : Movie Review
18 Komen untuk "Review : Upin Ipin Jeng jeng jeng"

Hmmm... betullah Zie kalau kakak pun expect semua watak-watak biasa dlm upin-ipin tu semuanya ada. Bebudak kenal yg geng itu semua kalau tak memang hambarlah..

akk blom tgk..and mebi tak tgk la kot kan..no point.. huhu.
tp bila akk baca review...ramai jg yg kata OK...yg kata TAK OK tu sbb diorang over expect kot.. doang nak drama 10min kat tv exactly dibawa ke wayang..itu harapan diorang.. and lagi satu biasanya yg terlebih frust ni orang2 kita yg bawa anak tgk wayang adalah 20tahun sekali.. yg dah biasa bawa anak masuk wayang layan cartoon omputih mcm UP, angry bird, finding dory, ice age,good dragon and recent TROLL.. or kartun yg campur dgn watak real human mcm pearl jam, casper, ghost busters etc...still bagi diorang OK... byk je cartoon yg buhsan, tapi mengasah minda anak2 and xtvt tgk wayang ni dah jadi kebiasaan bagi dorang. so chance nak frust tu lower la dari parents yg anak2 dia cuma kenal upin ipin je.. mebi producer upin&ipin dah silap langkah laa.. dia igt nak berinovasi..nak bawa pembaharuan..rupanya peminat masih nak upin ipin mcm drama. kena buat R&D lagi laa kot lascopue ... :)

kan kak zakie, sy pun ingt mcm tu, watak geng upin ipin takde dlm tu, anak kat sebelah dok bising asik tanya je..

lagging sikit la nunggu upin ipin nak kuar.kalau budak yg tak paham,mau dah gelisah..eryna pun mula tu dok tanya jugak tp lepas dia nampak upin ipin dah keluar tu dia dah ok .true,ada few parents yg walk off macam tu je.hopefully next filem yg nak kuar ni mmg watak upin ipin & the geng je la senang.

Orang tak nak tengok pelakon sebenar. Orang nqk tengok upin ipin je.

hadoiii, keno bom.komen punya pnjng berjela..
lepas habis cerita upin ipin, ada intro satu filem animasi upin ipin akan keluar tahun depan 'upin ipin the movie' pulak.cerita upin ipin fantasi, trebview mcm gempak, sbb fully mcm kartun upin ipin, geng upin ipin pun hado..but don't expect more kalau tidak jadi mcm ni la..kah kah

ya, silap kat situ becoz upin ipin tu lmbat keluar, budak2 dah bosan. tp bila upin ipin muncul, terus ok..kann. Rasanya les'copaque tersilap langkah pilih jln cerita

sbb itu la budak2 ke panggung, sbb nak tgok upin ipin je..hihii

sebenarnya orang letak high expectation and iklan/poster pun misleading.

perghhhhh..panjangnye komen :p

betul sal, rmi parents letak high expectation dlm cerita ni

kalau saya, nak tengok sesuatu cerita memang akan tengok review dulu
ramai kata tak best dan agak meragukan untuk saya tengok
sebenarnya upin ipin masa first movie pun kurang menyengat, bagi saya lah
ditambah dengan yang ni. tapi yelah, lain orang lain pandangan kan
anyway, thanks for the review :)

ooo yg ni lah my husbannd aja tgk kot
rasanya mmg x tgk lah kot. udah lambat kuar ipin nya satu hal, tak da plak genh upin ipin, anak pon bru nk msuk 2 thn 4 bln. so, takut juga jdi mcm yg lelain..

dh bc review ni bru tahu serba sikit. lau tak mmg dok bajet upin ipin and the geng lah hihihi

Memang bosan pun cerjta ni..kesian anak cik pipit nk tengok upin ipin..diorg mcm gunakan nama upin ipin untuk pemasaran je..pdhl indah kabar dari rupa..saya rate 1 of 5 je..juz for upin ipin..paling besat masa last part nyanyi jeng jeng jeng atas pentas ngn awie sbb anak ai terjoget2 atas tu sbb tengok ada upin ipin..mmg menyesal bawa tengok cite ni..

Betul kak zie. Siqah setuju sangat dengan review ni..

Sedih bila upin ipin sikit je. Penampilan istimewa namanya so tak payahlah letak tajuk upin ipin kan..tertipu rasanya lepas tengok filem ni. Kecewa :(

Btol tu kaksiqah..rasa tertipu kan? Kecewa je dalam panggung wayang

alah bestnya.. teringin nak pi tengok jugak.. bukan kata budak je, mak budak pun suka..

yanieyusuf.com

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top