Jalan-jalan cari makan - Jepun Mari

Lifestyle|Parenting|Foodie|Story Teller|Beauty Blogger. seorang yang periang dan sukakan cabaran.

Jalan-jalan cari makan

Jepun Mari | Wednesday, 2 November 2016,12:30 |
Assalamualaikum & hye :)

Lately ni busy dengan kerja office, akhir tahun memang macam ni. Pulun settle bayaran, cuti pun dibekukan. Orang lain syok bercuti time cuti sekolah, kami kat kewangan cuti after krismas baru boleh berjimba2, nasib la memang tiap2 tahun gitu la. Ada kat tempat lain, sanggup tido kat office sebab nak settlekan kerja. Tidak la kami, sanggup rehat makan kat meja dari kerja lebih masa. teeetttt Cukup time, balik. Ada masa menulis pun waktu malam, tapi bila kat rumah dah busy dengan anak2. Pantang on lappy, de je nak tengok didi n friend la.

Ni kisah makan je, masa cuti depavali yang lepas. Keluar makan 2 hari berturut2..pitam
Plan nak pergi Eco Rimba Taman Park kat Bukit Nanas tu. Tapi tak jadi sebab jalan jem nak hala ke sana. Dari breakfast sampai ke dinner, sumua org masakkan. #eatingout

Day 29/10/2016 Sabtu
Makan kat Dapur Penyet merangkap breakfast terus ke lunch.

Budak2 memang tak reti duduk diam melainkan dia leka sesuatu. Bagi Azeq pencil dia leka menulis. Azeq ni tak boleh tegur kalau dia salah tulis, tengok tu dia tulis Y terbalik. Abah dia tegur cakap Y tu terbalik. Terus hentak2 pencil tak mou tulis. eh2 dah kou tu salah, org betulkan taknak ikut pulak. Biarkan je, nanti dia betulkan sendiri.

pandai tulis dah

order milo tabur kaw kaw

ayam penyet

Day 30/10/2016 Ahad
Keesokannya breakfast kat kedai roti canai favorite anak beranak kat Keramat. Memang sedap roti canai situ, port biasa  breakfast azeq nak kat situ je. Ajak tempat lain tak nak. ok fine

Lunch pulak kat Nasi Ayam Hainan kat Batu Caves

Kalau cerita nasi ayam semua sama je, set semua sama ayam, sup, sambal merah, kicap. Tapi yg buat sedap nasi dia. Nasi ayam hainan dia lembut, bau serai wangi, tang sup aku suka, aku kan pecinta sup tegar. Ingat nak try sup kalut, mana tahu makan terus jadi kalut ke laut... hik hik




Jemuih aih asyik makan luar je, dinner masak sotong sambal. Masak simple2 je janji happy sebab masak sendiri. Masak dua menu je, telur dadar dengan sotong sambal. Sayur ellek, stok barang rumah tak beli lagi.

Tengok minyak tu seram, masak sambal memang pakai minyak banyak. Baru sedap pom pom meletop jilat2 jari makan. heh Dah siap masak buang la minyak tu. TAPI sekarang minyak dah mahal, semua nak sorok2 minyak, apa kes !!




-zie-
6 Komen untuk "Jalan-jalan cari makan"

Kalau makan di Dapur Penyet.. Reen suka order ayam bakar madu.. Dan wajib bahagian peha. Kalau hanya ada dada.. Reen akan order ikan bawal bakar. Pun sedap :D

ayam madu my husb suka order, lain2 order boleh mintak sikit nak rasa kan..hihi

Sedapnya sotong tu...jimat minyak bakarla sotong tu..

Sambal sotong mmg pevret aku...sedap tu huhu

kena pergi semua tempat-tempat ni

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top