Lifestyle | Parenting | Food Lover. Loves to bring my kiddo's to travel even though just a local trip with small budget.

Shopping barang murah di ezbuy

Zie Azi | 20 April 2017,15:04 |
Assalamualaikum semua!!

Baru2 ni my SIL beli kasut, kasut yg trend sekarang ni, kasut lawa pulak tu, riki punya riki dia beli online. Dia cakap beli kat ezbuy. ezbuy? apa tu? tak pernah dengar pon. Oleh itu, hakak yg tak up-to-date ni, bukak la laman web ezbuy. Sekali mengila semua barang dalam ni murah2. Asal tengok je masuk bakul (cart), kalau shopping yg real mau troli tinggi segunung kot. OK. Tak payah susah2 nak cari laman web ezbuy ni, aku dah sediakan link www.ezbuy.my klik je, ini pon tali handbag dah tercabut, macam tau2 je mintak baru, jadi mak2 ni memang leceh nak keluar, shopping sini je laaaaa

Apa itu EZBUY MALAYSIA
Shopping barang murah di ezbuy sama je macam shopping online lain seperti Lazada, Zalora, cuma kebanyakkan produk di ezbuy datangnya dari China, Taiwan, USA dan lain2 negara. Boleh je buat tranfer payment melalui online banking, proses dia sama macam online banking yg lain. Cuma kalau shopping barang oversea ni shipping fee mesti tinggi kan. Macam mana nak dapatkan shipping fee yg murah, nanti aku akan cerita lebih lanjut.

Shopping barang murah di ezbuy
ada banyak category yg korang boleh pilih, dari women clothing hinggalah ke office & stationery


Cara shopping di ezbuy 

1. Bukak lawan web www.ezbuy.my Kalau dah daftar macam account kat atas tadi just login account je. Akan keluar macam  ni 👇👇👇
Shopping barang murah di ezbuy
ullos tengok la, baru cuci mata, shopping cart aku dah 11, pitammmm !!

2. pilih barang 'add to cart'

3. choose delivery ni korang kena select betul2, sama ada tick collection station (self pickup) atau home delivery. Kalau setakat beli barang personal better tick home delivery, barang terus sampai ke rumah. Delivery fee RM8 (semenanjung) / RM12 Sabah, Sarawak, Labuan. Kalau barang more 15kg kira charge lain.

Shopping barang murah di ezbuy
4. Make payment. DONE

psst: pendapat aku, kalau beli barang from oversea ni tak confident beli barang yg berjenama, biasa banyak beli clothes, kasut, baju budak2 memang murah giler dalam ni, kalau orang yg biasa buat business, kebanyakkan diorang beli from here la, Sampai sini make-up jadi mahal, pandai2 la korang beli barang kat sini ye.

Tadi kat atas ada mention macam mana nak dapat shipping fee yg murah kan, dengan membership prime la.

Apakah prime ?
Prime adalah program keahlian yang di langgan secara exklusif oleh pelanggan ezbuy. Yuran keahlian adalah RM188 setahun

Kalau korang perasan kat belah atas web ezbuy ada perkataan PRIME, tegedik2 no 8.80 tu. Untuk makluman itu bukan timing, mula2 aku macam bongok jugak ingat timing. Ahli prime membership akan menikmati kos penghantaran antarabangsa dengan RM8.80 tanpa had. Tidak mengira jumlah kuantiti, berat dan saiz barangan, jumlah kos penghantaran antarabangsa adalah RM8.80 bersih. Tiada had barangan yg boleh di beli dengan yuran tahunan RM188 setahun. Users boleh mendapatkan tempoh percubaan untuk 5 hari dengan harga RM18.80. Untuk maklumat lanjut refer https://ezbuy.my/Prime

Shopping barang murah di ezbuy

Mula2 kena ada account ezbuy. Good news, every registration to sign up with ezbuy, akan dapat free baucer RM15 will be awarded, once dah register je RM15 voucher will be yours. Bukan kena bayar pun kalau register. Taknak beli pun register je dulu, kemudian baru nak beli kan, selalu giteww !! warm-up dulu last2 baru nak beli hahaa 👇👇
https://marketing.ezbuy.my/ezbuyMobileRegister/index_v2_MY.html?identId=

Sekarang ezbuy ada promotion seperti baby fair, maternity wear collection. korean brand beauty dan banyak lagi. Kalau nak tengok promotion ezbuy boleh klik gambar kat bawah.

Shopping barang murah di ezbuy

Baby & kids wear / Maternity wear collection be a fashionable hot mama
https://ezbuy.my/promotion/baby-fair.html

Bride & groom fashion
https://ezbuy.my/promotion/celebration-wedding-day.html

Korean beauty brand
https://ezbuy.my/promotion/korea-marketplace-main-page.html



13 Komen untuk "Shopping barang murah di ezbuy"

Hoi terjebak jugak ke? Tapi bab International shipping tu aku tak suka.kecuali kalau memang pembeli online tegar dan beli brg mahal2..

Best sebab banyak pilihan dan harga pun not bad..

kah2 ehaha2..(gelak hantu k.limah)
betul anis, kalu buat bisnes beli secara pukul mmg worth it la kan byr prime tu, klu setakat beli barang seketul dua, tak perlu kot, shipping biasa

betul kak, klu plus shipping semua, still lg murah

Kwn IQ ada beli barang guna ezbuy. Dia ckp kne kuat sabor sket sebab klu kita pilih baju banyam tapi berlainan seller, cas postage meningkat.

btol iq, kena la bnyk bersabor, nk meredah lautan, angin taufan, hujan panas, baru barang kita smpi hahaa

syok oo shopping barang kat sini...hehhee..kekadang terlebih lagi budget

Menarik juga ezbuy ni kan! banyak baca blogger yang share pasal ni hehehe.
boleh la try nanti.

takut terjebak.ni..kan dah tengoj xreti nak stop membeli...

kalau home delivery tu, dikira cash on delivery ke tak? ke kena bayar online jugak?

takde COD, add on sekali byar delivery fee kalau semenanjung RM8, Sabah Sarawak RM12, ikut kg jugak, more 15kg charge lain

salam akk,nk tnya kalau dh buat payment smua skli ngn shipping and delivery fee dh tmasuk kn?ship-for-me tu utk apa pulak?

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top