Lifestyle | Parenting | Food Lover. Loves to bring my kiddo's to travel even though just a local trip with small budget.

Event family gathering - Day 2 melawat Muzium Tentera Darat PD

Zie Azi | 28 April 2017,10:28 |
Salam Jumaat.

Sambung dengan family day-2

Breakfast pun masak2 kat gazebo yg sama, dapat permission dari chef, kalau tidak charge semalam harga lain, hari ni kira lain, tapi chef tu baik hati bagi guna gazebo ni untuk prepare breakfast.

Breakfast pagi tu, nasi yg tak habis semalam buat nasi goreng, masak dalam magic pan. Berguna betul magic pan, goreng sosej, nugget.

 melawat Muzium Tentera Darat PD

 melawat Muzium Tentera Darat PD

 Aktiviti sukan !!

 melawat Muzium Tentera Darat PD

 melawat Muzium Tentera Darat PD

aktiviti sukan semua sporting, atok nenek pun join sama main, takde nak tolak2 taknak. Belasah menjoinkan diri. Bila lagi nak jadi kanak2 riang, time ni je pon.

 melawat Muzium Tentera Darat PD
gorgeos ladies

Penat bersukan, sambung main pasir pulak

'hot mama' memang hot pun kat sini, pijak pasir panas je pasir tu. Elok la untuk terapi kaki


 melawat Muzium Tentera Darat PD

 melawat Muzium Tentera Darat PD
  si kecik mama ni, membontot je mama 

 melawat Muzium Tentera Darat PD

 melawat Muzium Tentera Darat PD
 picture ni FINA yg snap kan, cakap kat Fina ambikkan picture mama 'hhaaaa pici' ... OK Lepas ni Fina boleh jadi photografer mama

 melawat Muzium Tentera Darat PD
i think she love the nature much, BUT 👇👇 this happen
 melawat Muzium Tentera Darat PD
 i'm just realize ada orang yg tak suka kan pantai, GUESS WHO? this girl laaaaa Baru celup kaki kat beach, dah melalak nangis 😁😁 Dia cakap geli, this gurl arrrrrr

 melawat Muzium Tentera Darat PD
This is my big Family

Next !!

Melawat Muzium Tentera Darat, Port Dickson

check-out pukul 12pm terus shoot buat lawatan ke Muzium Tentera Darat. Dengar macam boring aaaah MUZIUM! WHAT! Kalau sekali ni tak pernah pergi, bertahun-tahun duduk Malaysia takkan jejak muzium, sekali masuk best jugak, walaupun dengar macam boring #muzium tapi ada banyak pameran jentera tentera, ada terowong bawah tanah, ada kisah2 parajurit negara, ada canopy walk. Masuk muzium ni free je, pergi la jenjalan Muziummmmm ni. Bawak anak2 tengok kereta kebbeel.. 

Dah macam rombongan che kiah, dari jauh dah nampak team blue ocean. Setiap sudut boleh cam. Kebetulan time tu ada bus rombongan dari china, ramai pulak amoi2 sepet yg datang melawat muzium. Kat situ sedara mara kitorang je yg merayau2 kat muzium tu, dah macam 'ini muzium kami congker' 

 melawat Muzium Tentera Darat PD

 melawat Muzium Tentera Darat PD

 melawat Muzium Tentera Darat PD
 kami bukan sebaya, pelbagai peringkat umur nihhhhh. Nenek2 pun lompat sama, nasib tak tergeliat urat tentut..

 melawat Muzium Tentera Darat PD

 melawat Muzium Tentera Darat PD
melawat terowong bawah tanah, seram jugak la walaupun semua patung

 melawat Muzium Tentera Darat PD
ini lagi seram, patung hidup ngeh2 ngehhhh2

 melawat Muzium Tentera Darat PD
ada canopy walk, banyak benda nak explore, best jugak laa


OK.

Setakat ni je rombongan che Yah jalan2 di PD. Semua balik ke pangkal jalan, safe journey back to normal life, working, school. Hidup ini akan bertambah indah kalau kita meletakkan family 1st, love your family, think good of others, and life will be suddenly be so beautiful.😚😚

Ada umur yg panjang, kita berjumpa lagi di family day yg akan datang. Bertambah umur, bertambah ahli keluarga, bertambah anak eh opssss 😎😎😎


-zie-
15 Komen untuk "Event family gathering - Day 2 melawat Muzium Tentera Darat PD"

Kalau tambah anak nanti takleh lompat la...kena jaga perut bergegar

serius seram tengok patung tu,

meriahnya cik kiah! hehe, seronok betul mak pak buat aktiviti, anak2 plak menangis geli, hehehe

foto paling hot: gorgeos ladies

ngek hahaa
kena jaga babat2 yg ada, syg nak lompat nanti cair bhahaa

propa lebih anak dara tu..haaha

gorgeos sangattt haaa

Syoknya Family day tu.. dah lama tak attend mana-mana family day..huhuhu

Mummy dah masuk muzium ATM tu.. puas hati!.. Tapi tang terowong tu ngeri sikit sbb mummy ni penakut..hahaha :P

Macam anak akak jugak, mula2 ke pantai nangis geli sebab pasir halus...angkat masuk laut suka pulak sampai xnak naik :)

Betul sgt tu zie, life is too short. Buat yg baik2, yg positif2 cukup
baru hidup ada makna hehe

Apa salah kalau 'menambah' pun dak :D

Anis kata perut. Zie kata babat. Dua duanya perlu diisi.

Assalamualaikum, singgah follow JM..")
seronok anak beranak berfamily day kan..")

eiii sama la mummy, rasa nak jalan laju2 cepat sampi hujung, panjang jugak terowong ni..

ehem ehem..dlm proses hahaa

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top