Lifestyle|Parenting|Foodie|Story Teller|Beauty Blogger. seorang yang periang dan sukakan cabaran.

Baru lah Raya, Jakel !

Jepun Mari | Monday, 28 January 2019,10:04 |
Assalamualaikum 

Hai prend, baju raya dah tempah ke? i dah siap beli kain. ne ne neee. baru beli kain, tempah belum lagi. hari tu pegi Jakel KL beli kain sedondon buat family pak din termasuk anak, menantu, bakal menantu, cucu cicit.. ehhh baru cucu. cicit belum lagi hahaha..  sebenarnya kat Jakel ni kalau korang amik banyak diorang akan bagi kurang. lagi banyak lagi kurang harga. Hari tu kitorang beli sekayu kain nak buat baju raya plus sampin & baju melayu total seribu lebih-lebih sikit. Kalau takde less mau cecah ribu riban kot.. rajin-rajin kan mulut tu mintak kurang. consider jugak sebab beli banyak. kalau beli satu dua takkan nak mintak kurang. tapi kalau aku mintak jeee. kalau dapat less tu bonus hahahahaaa bak kata abah... baru lah raya!! (rindu la lettew kat arwah mak, sebab dulu kalau time2 macam ni arwah mak tu selalu pegi Jakel) sob sob..

Baru lah Raya, Jakel !
terus up baju, seluar, handbag hijou. kebetulan kalau balik gombak memang aku balik sehelai sepinggang je. sebab nak mengelinjat sangat rembat je baju adek. nasebbbbbbbbb muat. 

Baru lah Raya, Jakel !

masa pegi tu tak crowded sangat, ramai orang tapi tak sesak.
sampin yg kat belakang tu harga RM499... uihhh mahal betol. Tapi kain memang sedap. lembutttttttt gila. tak ingat kain jenis apa. seller tu ada bagi tahu tapi tak ingat. tenun dia pun kemas. ada 3d 4d laaaa

Baru lah Raya, Jakel !

yg ni set baju melayu Nabil Ahmad. Kain jenis satin offer RM69.
Kain dia tak lembut sangat. Satin ni ada banyak jenis, satin chiffon, satin silk, satin biasa.. cutting Nabil Ahmad besar sikit dari Aaron Aziz. kalau guys yg suka baju fit-fit boleh amik pattern Aaron Aziz. 

Baru lah Raya, Jakel !

ni set baju melayu Aaron Aziz, dapat free butang baju melayu dengan sampin - RM150.
kain jenis satin ni mahal sikit. Abah amik satu buat tukar-tukar pegi surau. warna tunin. uiihhhhh macam pengantin hahahahaa

Baru lah Raya, Jakel !
us yg comel2 belaka.

Baru lah Raya, Jakel !

pastu main belasah je makan kat foodcourt depan Jakel ni.. bawak abah kena fikir perut abah & budak2. order nasi ayam tapi takde rupa nasi ayam. nasi dia warna macam nasi tomato. punya masin dengan sup-sup dia masin. tertumpah garam ke haper. kalau masin ni fail tak boleh nak onzzzz laaa.

Baru lah Raya, Jakel !
order abc pulak manis.. perhhh apakah food hari ni fail. 

Parking kat jakel RM10 per-day. jangan terkejut pulak ye. i habaq awal2 dah ni sepoloh hingget per entry. Macam biasa, baju aku tempah kat Cik Yan tailor favorite kat Tanjong Karang tu. tapi cik yan ni kena booking awal sebab bulan puasa dia taknak menjahit nak concentrate kat bulan ramadhan, puasa, solat terawih.  cik yan ni jahitan dia kemas, sedap pakai kat badan. Kalau baju kurung biasa RM45 je. kalau ada feseyen2 sikit RM60. Hari tu buat baju kebaya kurung asli RM50 je cik yan amik. tapiiiiiiiii tuuuuuu laaaaaa kadang cik yan ni pening jugak, ada hari tu baju kak ya buat ukuran adik. baju adik buat ukuran kak ya.. jahanam!! dahhhhhhh dua2 bad mood hahaha.


Jakel Mall Kuala Lumpur
159, Jalan Munshi Abdullah,
City Centre 50100 Kuala Lumpur
Tag : Hari Raya
10 Komen untuk "Baru lah Raya, Jakel !"

kalao nk antar tailor mmg kena beli awal kainnya...mmg beli sekayu tu rmi2 mmg senang la kan....family mertua pn dh beli juga sbb adik iar nk kawin..kiranya bj tu juga la nanti pakai utk raya..alahai menu nasi ayam masin..tk komplen ke

Samalah.. sha pun dah beli kain.. ujung bulan 2 baru nak anta tempah.. Hehehe.. sennag siap awal-awal..

Wah teruja LZ baca persediaan raya Suzie..
Bila baju raya dah ready, tentu lega just fikir bab lain..

Nak p Jakel gak nak p beli kain untuk laki dan anak2. I punya dah settled. Ahahaha...tinggal nak hantar ke tailor.

Akak dah 3 tahun berturut-turut ke Jakel. Tahun ni ingat nak try tempat lain pulak. Tengok lah nanti hihi...

Lawa handbag ijo tu :p

Tahun ni raya nak beli baju siap je la..tak dan hantar tempah..kazen pun dah tutup ambil tempahan

Uiiihhh kena gi Jakel gak ni. Suka gak pakai baju tempah ni. Almaklumlah badan terlajak kurus pun susah cari baju. Hahaha. Semoga tahun ni cik yan jahit baju tak fail ye

m.tisya: xkomplen pulk hahaha xde mood nak jumpa owner hahaha

Huhu Ada juga tersalah bust ye alahai

waaa.pantas...dah start shopping raya

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top