Lifestyle|Parenting|Foodie|Story Teller|Beauty Blogger. seorang yang periang dan sukakan cabaran.

JJCM : Wing Stop & Original Cake

Jepun Mari | 24 January 2019,10:35 |
Assalamualaikum korang!!

Cuti direct 3 hari tu uolls pegi mana? kita tak kemana..
Cuaca panas tak menentu sekarang ni, jemur kain pukul 3pm pun takde hal. pukul 5 kain dah kering. Sedap betul jemur kain cuaca panas macam ni. Bau kain pun sedap.

So, direct 3 hari banyak habiskan masa menservey butik pengantin. Adik yg no.4 (mira) tu dah sampai serunya. Membizi la kita ke hulur hilir menganggkut budak dua orang tu plus dengan melasaknya. Ada satu butik pengantin ni.. mangggg aiii sewa pelamin saje RM4ribuuuuuuu lebih kou.. PELAMIN AJE. gila mende bapok mahal. last, jumpa satu butik pengantin kat sebelah Tesco Rawang @issyazwedding pakej harga yg dia bagi memang kena dengan bajet. Sekali semua baju sanding, makeup, set pelamin (garden pelamin ala-ala Yuna) around in RM3k.. in under bajet lah. Bagus owner butik ni, release harga sampai jadi.. Tak sure memang around itu ke harga dia, sekarang serba serbi mahal, berak kencing pun bayar.. pandai2 la cari yg under bajet & trendy. Sambil menservey tu mulut tak reti dok diam. mencekik je keje kou. hari tu pernah makan kat Wing Stop My Town. Kali ni repeat lagi sebab nak ratah2 ayam je. Pastu tapau original Cake kat ioi mall nak bawak balik.. jauh nouuuuuu kou bejalan kannnnnnnnn !!

JJCM : Wing Stop & Original Cake

JJCM : Wing Stop & Original Cake
order cendawan goreng ni.. perrghhh sedap. Tak oily sangat. Ada orang tak pandai goreng boleh bertakung minyak kat dalam tu. Tak cukup satu ni order satu pinggan lagi hahahaa

aku ada satu tempat favorite cendawan goreng ni kat pasar Keramat (kuartes polis). Dia siap jual dengan tepung sekali, tak rajin nak menggoreng beli yg dah siap goreng sudehhh.. hahahaa

JJCM : Wing Stop & Original Cake

ada yg nak makan nasi.. this time. not me!!

JJCM : Wing Stop & Original Cake

konon mentamak amik 8 ketul sekali tak habes hahahahaha.. tak ingat amik flavor ape hari tu. Kalau tak silap honey dengan BBQ kot lah.. alahhh kalau susah sangat, tanya je kat waiter tu yg mana hot spot. Kat sini korang kena order sendiri pegi kat pc dia order sendiri.. Bagi aku yg jarang2 order ni datang la kesengalan dia tu, kan dah wasting time kat situ.. malas betul kalau order sendiri ni lahhhhhhhh..

JJCM : Wing Stop & Original Cake

Hari tu telajak ke ioi city mall ternampak Original Cake terus beli.
kebetulan memang tengah masak, elok je cake ni keluar dari oven pastu toleh belakang.. uihhh ramai manusia yg beratur balakang aku ni. kira ai orang first yg dapat laa ni ne ne nee
sedap nouuu ke ramai que ni?

JJCM : Wing Stop & Original Cake

orang tu bawak je keluar cake ni..
bergoyang2 gebu gebas cake ni semerbak bau telor.. ntah berapa biji telur dia pakai buat cake sebesor ini. 

Before ni pun dah pernah makan Original Cake ni. bak kata kak cah jangan tersalah cake.. ada satu lagi Cake Span Oree. Punya sengal time tu ingat Cake Span Oree tu Original Cake. kah kahhh Kali ni betul tak salah alamat hahahah.

Original Cake lagi sedap la. lemak lembut dia tu. 

JJCM : Wing Stop & Original Cake

JJCM : Wing Stop & Original Cake

beli dua flavour chocholate & original. tapi aku lagi suka cheese flavour.
Konon taknak yg kerak2 tepi tu... sekali dah makan sedap pulak yg kerak2 tu..
rasa crunchy.

tapi kannnnn saiz dia macam kecik sikit laaaaaa.. dah kenapa nak kecikkan saiz harga sama jugek.
ni yg malassss asal tukar tahun mesti ada jeeee yg change. tak naik harga saiz di kecikkan. 
amendeee laaaa



-gee-
8 Komen untuk "JJCM : Wing Stop & Original Cake "

eh.. ada eh kat IOI mall.. napelah tak perasan aritu.. rugi.. rugi.. hahaha.. peminat kek nie..

adik nk kawin..kakak pn pening kan hehe...kek tu slalu tgk ms viral dlu..gebooo..tp tkpernh try..ada yg ckp ok ada yg ckp biasa2..ikut tekak masing2 kn...tu la bila dh bertukar thn rege naik bertabah la kn

kek tu sedap tapi kadang tu xtahan bau telur dia memang kuat ya amat

Mak ai jauh sungguh dia berjalan. Ronda habis punya kali ni ye.

Cendawan goreng kurang berminyak kegemaran LZ juga.. Biasa beli minyak bertakung memang terbantut selera.. So far masih belum cuba Original Cake lagi,. Gebu lembut, geram tengok..

Dapat SA bayangkan goyang2 dia tu...

Tu dia jalan sakan. Semoga Mira dipermudahkan urusan. Tahniah ye dah sampai seru. Sal ni seru untuk makan Wing Stop jelah yang sampainya. Hahaha

Wah lazatnya.. nasib mama tgh kenyang Ni haha

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top