Lifestyle|Parenting|Foodie|Story Teller|Beauty Blogger. seorang yang periang dan sukakan cabaran.

Jogging time | Taman Metropolitan Kepong

Jepun Mari | 10 January 2019,14:29 |
Assalamualaikum cemuaaaaa!!

Semangat awal tahun ni lain maciammmm!! hari tu sajer pegi jogging gan adik kat Taman Metropolitan Kepong tu. parking area yg dekat dengan rumah PPAM tengah renovate buat parking bertingkat. Berderet kereta parking tepi jalan sampai ke rumah PPAM tu. salah satu sebab yg malas nak ke Taman layang2 Kepong reason why is PARKING! aku rasa macam tak safely kalau dengan anak kiri kanan sebab memang tepi jalan besar sangat aihhh (mrr2). tapi kan.. tapiiiiiiii Kalau datang sini better parking area yg satu lagi hala ke Kepong tu. Ada banyak parking yg kosong. Hope dengan build parking bertingkat dapat la settle masalah parking ni.. lepas tu akan tambah satu bala.. parking berbayar.. dammmm men!!

Jogging time | Taman Metropolitan Kepong

Jogging dengan dua orang budak tecik ni boleh tahan letih. diorang jogging dahlaaaa naik basikal. agak jauh ke depan sibuk panggil kita suruh lari laju2. naik semput haku kejar!! last-last lantakkan situ. aku jalan je..

Azeq tu nak dekat sama tinggi dengan aku. Sekarang ni dah had dagu. 
budak orang ni kalau nampak iklan Legoland sibuk ajak pegi.. memang tak kuasa nak hala ke Johor, Jb tu lah.. malas!!
aku bagi syarat tunggu Azeq tinggi macam mama baru kita pegi.
ko ghase agak2 bila boleh pegi Legoland. Mak pun tak berapa nak tinggi. Sekarang je dah had dagu lagi setahun mau sama tinggi.

tak memasal "Azeq sekarang ni dah tinggi had dagu mama kannnnn"
gila aje!!

Jogging time | Taman Metropolitan Kepong

Jogging tak sampai 5 minit.. nampak gerai nasi lemak terus duduk situ makan..
tak lama kitorang duduk.. ehh ramai pulak yg follow. eleh korang ni sebenarnya nak makan jugak kannn sebab takde sape yg mulakan tu malu tahik kucing. jogging tetap jogging perut wajib isi hahaha

memang sedap nasi lemak dia. sambal dia tak pedas sangat, ada timun, telur, kacang, ikan bilis. Sampaikan aku amik contact number makcik tu kot2 nanti kalau ada apa2 event boleh la order.

settle melantak sebungkus nasi lemak..
let's fat burn nasi lemak yg mendak dalam perut aku ni hahahaa.
sambung jogging.. pastu lari anak-anak. semangat aku jogging ni tahap dewa-dewa.. memang target nak keluar peluh banyak-banyak. biar busuk keti it's sokeyyyy. sampailaaaaaaaaah satu tahap tiba2 je aku dengar ada benda klepek klepek kat kaki aku. 

Jogging time | Taman Metropolitan Kepong

ikan keli kat sini memang banyak giler vaviessssss! lepas tu saiz dia bukan tahap yg kecik-kecik.. ni size XL sebesor betis. Ahahahaa yg aku pegang tu bukan ikan keli.. tapi adalah tapak kasut yg tercabut bahahaaa. bongoks tau bongok!! haarrrrrr Adik aku gelakkan sampai krem perut nak mati. sampai terduduk-duduk tahan kencing. Nasib baik kasut ni ada lapisan lagi. boleh jalan sampai ke parking. punah harapan dari nak berjogging terus jadi shoes bad day!! memang doa sangat2 harap dapat sampai ke parking pun jadi laaa. di buatnya sepanjang bejalan satu-satu tanggal.. mamposssssssss!! memang berkaki ayam aku balik. dah la panasssssssss !

ini lah yg selalu laki aku pesan.. KASUT BELI YG MAHAL SIKIT.. ceitttttt !!
dia bab kasut memang cerewet. bab makan tak cerewet. bagus jugak makan tak cerewet, tak susah aku nak masak. negegee!!

nak sampai ke parking area lagi 3km.. ko ghase aku mampu bejalan dengan kasut yg nazak.
bahahahaa kalau ada teksi lalu memang aku tahan nak balik. dalam taman reaksi macam ni mana ada transport yg lalu kecuali basikal. itu pun orang tengah cycling takkan aku curi basikal dia. hahaha

nak tengok kasut aku bercakap ke tak.. slide sebelah.
membebel dia mintak baru.
jahanam betul. memang spoil mood nak berjogging.
sampai kat kereta, terus sarung selipar.. kasut yg 'bercakap' tu aku dah humbankan dalam tong sampah. good bye !!

Jogging time | Taman Metropolitan Kepong
singgah Selayang Mall sebab Azeq nak cari buku Lawak Kampus kat Popular.
kat bawah Selayang Mall ada Chill Chill.. ehh murah pulak Chill Chill kat sini tak sampai RM10. Hari tu beli kat Wangsa Walk punya harga jahanam. Tak sure sewa tempat mahal atau memang dia up harga. 

Jogging time | Taman Metropolitan Kepong
Selepas jogging 5.1km - 6,049 steps..
ada nampak cik suzie kurus takkkkkkkkkkk?
better cakap yes! sebelum kena baling dengan tapak kasut hahahaa
mia miaaa miahhhh

Jogging time | Taman Metropolitan Kepong

After jogging (spoil mood nak jogging) balik rumah semua pengsan. termasuk budak tecik dua orang tu. Aku pun bantai tido sampai ke petang. Lepas tu, bangun tido segala sendi-sendi aku sakit. peha, betis, lutut.. turun dari tangga mengigil kaki.. dahhhhhh kenapa?? pasal nya dah lama sangat tak exercise rasa nak tercabut lutut, kaki aku ni.. bahaha. Nak exercise tak payah yg heavy, bejalan pun kira exercise. sekarang ni dah canggih beli jam kesihatan smart watch yg boleh reading berapa ribu steps kita jalan sehari. Jangan beli je tapi tak functional. lepas ni banyakkan exercise dari makan bahahahahahah. itu tak penting, yg penting sekarang ni NAK KASUT BARU.. sape nak sponser ni!!


-gee-
Tag : Jogging
10 Komen untuk "Jogging time | Taman Metropolitan Kepong"

Geli tengol ikan keli kat sana. Besar gajah saiz2 dia. Haha

Ana : betul tu.. bapak besar ikan dia.. pantang orang bagi roti laju je dia timbul, kalu timbul kecik takpeee ni amikkkk kepala bagak2.. hahaha

hahaha adoiii la....klaka plak..xpe lps ni beli kasut baru ok...

dasyat jogging you tu tau.. hebat.. memang kena beli kasut yang mahal sikit lah kan. biar lagi semangat nnt...
akak dah follow u sini rupanya ye.

best kan dapat sepend time dengan anak-anak. saya belum pernah lagi pergi taman metropolitan ni

hanim: tu la pasalnya.. now nak jogging kena beli kasut baru dulu hahaha

k.yan: sy selalu macam tu tauuuu.. selalu sagt kasut buat hal. padahal takde la kasut lama.. pernah dulu pegi jalan tar sandal putus, dah kena beli baru kat sogo hahaha

DP: jauh pulak awak nak kesini hahahaa..

Haha perkara yg sama selalu berlaku Kat mama. Nampak sgt kasut tu jarang dipakai kan

Hahaha... Siapa x pernah kena mslh kasut! Meh, akak bagi 1 tips mudah : lps beli kasut baru, belanja RM10, minta Mr Cobbler tlg jahitkan kasut. Tak kisah kasut murah atau mahal. Lps Mr Cobbler dah tlg jahit, gerenti kasut akan worn-out dulu sblm jadi mulut buaya. Semoga semangat thn baru tu akan berkekalan sampai ke thn depan. :D

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top