Lifestyle | Parenting | Food Lover. Loves to bring my kiddo's to travel even though just a local trip with small budget.

Santai di Cyberview Resort & Spa dan lunch di food court presint 9 Putrajaya

Zie Azi | 18 May 2017,10:18 |
Assalamualaikum korang !!

Last day kat Cyberview Resort & Spa ni takde aktiviti sangat. After breakfast kat Verandah Cafe, aktiviti wajib, terjun pool la apa lagiiii. Gambar makan takde, busy dgn anak-anak. 2nd day mama tak teman budak2 ni mandi pool, di ganti dengan atokkkk. ngegee Dah nak balik baru atok muncul nak rasmikan pool ni. Sebelum shoot balik KL, lunch kat food court Presint 9, Putrajaya. Time tu hujan panas pulak, panas mengerlip lip2.

Sebelum korang muntah dengan OOTD yg akan berlambak muncul sat gi, sila jangan muntah hijo.

What's means OOTD? lebih kurang 'gambar perasan lawa' ekahkah 'fedulik' maksud official pulak 'outfit of the day' yg popular hashtag kat Instagram, kepala senget sikit, ootd, gambar konon tak pandang camera #ootd, so hakak pun nak ootd jugek la. OOTD dengan baju yg sama takde tukar2 baju macam Vivy tu, hakak siap bawak personal photographer import dari Gombak, di sebabkan ambik gambar dalam Malaysia je, so bayar murah bahahaa

Santai di Cyberview Resort & Spa dan lunch di food court presint 9 Putrajaya
pakai swimming suite terus, nanti lepas breakfast terus terjun kolam. Verandah Cafe dia depan pool, time makan pun dah tak keruan nampak pool lagi sedap dari breakfast..perfff..anak, anakk

Santai di Cyberview Resort & Spa dan lunch di food court presint 9 Putrajaya
terjun dah atok & cucu ni

Santai di Cyberview Resort & Spa dan lunch di food court presint 9 Putrajaya
budak2 mandi kolam, mak2 duduk relax, wifi freee kannn

Dipersilakan OOTD yg beratus keping 

Santai di Cyberview Resort & Spa dan lunch di food court presint 9 Putrajaya
Santai di Cyberview Resort & Spa dan lunch di food court presint 9 Putrajaya

Santai di Cyberview Resort & Spa dan lunch di food court presint 9 Putrajaya
inilah Sembunyi Spa, belakang spa ni ada kolam pancing. Tak sure pakej spa dia berapa, sebab tak masuk pon, jalan2 tepi usha tempat je

Santai di Cyberview Resort & Spa dan lunch di food court presint 9 Putrajaya
Dekat spa ni ada private pool, boleh je nak swimming, tapi macam bongok pulak tiba2 seketul sorang swimming tenggelam timbul kan.

Santai di Cyberview Resort & Spa dan lunch di food court presint 9 Putrajaya
ini main entrance lobby area, ada banyak sofa ruang menunggu macam ni, so tak payah berebut 

Santai di Cyberview Resort & Spa dan lunch di food court presint 9 Putrajaya
nyaman yerrr, sebab tadi pusing satu resort ni berpeluh jugak la, resort ni besar hokey. Bila masuk lobby dapat aircond terus malas nak jalan dah. acaner nak sahut cabaran kementerian kesihatan, excersice for healthy, jalan sikit nampak kerusi, terus duduk, lagi2 dapat aircond, tanak banggun tewosss

Santai di Cyberview Resort & Spa dan lunch di food court presint 9 Putrajaya
pada 18 November 1998, cyberview  pernah jadi tempat Asia Pasific Economic Leader's Meeting (APEC). Tahun 1998 Malaysia jadi tuan rumah APEC, ada banyak plate batu macam ni, bukan batu nisan yo. Wakil dari negara Asia. Japan, Australia, Brunei, Rusia, ada 21 plate batu kalau tak silap, takde krojer nak amik gambar satu2. Kalau korang sajer nak tengok plate batu ni terletak dari lobby nak ke pool, sekian..itu je translation dari hakakkkk
Santai di Cyberview Resort & Spa dan lunch di food court presint 9 Putrajaya

Sambung OOTD lagi, dah muntah ke belom? 

Santai di Cyberview Resort & Spa dan lunch di food court presint 9 Putrajaya

Itu je, nasib tak muntah hijo kan..bahahaa

Matahari pun dah meninggi time to check out kid's, panggil budak2 naik. Tau2 je la kalau budak2 ni berendam nak panggil suruh naik bukan kejap, lepas tu pujuk cakap sambung mandi dalam bathtub, baruuuuu nak naik. Tang pujuk memujuk take time.

Memang biasakan, kalau lepas mandi pool mesti bilas dengan air paip, ada orang tu aku tengok dah mandi pool terus tukarkan baju anak dia tak bilas badan dengan air paip. eeeuwww gelimatttt, rimas badan. Pool kan air klorin tak kira la ada yg cakap air jugak, tapi hygiene kena jaga.

Santai di Cyberview Resort & Spa dan lunch di food court presint 9 Putrajaya
berendam la korang dalam bathtub pulak.

Santai di Cyberview Resort & Spa dan lunch di food court presint 9 Putrajaya
order air apple asam boi, TAK SEDAP. 

Santai di Cyberview Resort & Spa dan lunch di food court presint 9 Putrajaya
huwaaaa jumpa nasi yg sedap.

Santai di Cyberview Resort & Spa dan lunch di food court presint 9 Putrajaya
bulu mata atap awning, orang bulu mata panjang ke depan, dia bulu mata jatuh macam awning bahahaa

Itu je short vacay kitorang.

Boleh la jadi tempat rehat2, nak balik pun dekat.

ok.babai


-zie-
10 Komen untuk "Santai di Cyberview Resort & Spa dan lunch di food court presint 9 Putrajaya"

bulu mata azeeq tu macam bulu mata gajah dalam sesame street tu, teringat bulu mata classmate IQ dulu pun macam tu, selalu sangkut bila pakai spek.

kenapa kak suzie ambik plate jepun..hahaha! ok bai..haha!!

next short vacay please...hehehe

dulu masa dia kecik2, kitorang selalu panggil dia awning hahaa. gajah dlm sesame street tu comel, lebih kurang gitu la bulu mata dia..

reason take picture plate jepun!! ne ne ne nak gi jepun tapi tggu orang sponser kih kih haha la la laa

kek sambut birthday anum tu nmpk sedap je..nak cikittt
tp birthday hubby kan..klu tak silap la

Dah ckp dekat en suami psl resort ni. Hopefully boleh lah pergi satu hari nanti. Hehe

Bestnya.. View cantikkj

internet rumah slow sebab biasalah ramai 'jemaah'.gambar tak load.lain kali insha allah mai komen OOTD seround.

cantik tu, boleh rest2 bnyk anak kan

bnyak pohon hijau, ok la

ootd sangatttt, haaaha

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top