Lifestyle | Parenting | Food Lover. Loves to bring my kiddo's to travel even though just a local trip with small budget.

Penang 3D Trick Art Museum nampak kecil tapi memenatkan.

Zie Azi | 12 January 2017,13:55 |
Masih jalan2 di Penang, after check in hotel isi perut kasi kenyang, nanti aku share makan kat mana, next plan gi 3D trick art Museum Penang. Kat Penang ada 2 tempat 3D art. Satu kat Padang Kota Lama dan satu lagi berhampiran Jeti feri Pulau Pinang. Rasanya hampir setiap negeri dah ada 3D art ni, alang2 dah sampai moh ler try masuk 3d trick art museum Penang ni, yg aku masuk ni kat Padang Kota Lama.

Kat sini ada staff yg tolong amikkan gambar, so jangan riso sape nak ambikkan gambar nanti. Staff kat sini juga yg tunjukkan posing dan sudut mana kita nak ambik gambar. Kalau kita tengok dari mata kasar, gambar pe la nih. Bila dalam camera, wow so impressed.

Penang 3D Trick Art Museum

Tiket masuk 
Mykad 
Dewasa (13 tahun ke atas) RM15
Kanak-kanak ( 4-12 tahun) RM10
Warga emas (60 tahun ke atas) RM10

Pelancong asing 
Dewasa RM25
Kanak-kanak RM15

Operating hour : isnin - jumaat 8am - 6pm, sabtu & ahad 8am - 8pm

Penang 3D Trick Art Museum
Masuk sini macam pening sikit, macam dunia terbalik, relax dulu. aikkk macam mana budak tecik tu boleh baring, yg kami semua macam tiang condong.

Penang 3D Trick Art Museum
help me!! spiderman nak makan kami....

Penang 3D Trick Art Museum

Penang 3D Trick Art Museum  

 Penang 3D Trick Art Museum
plez..plezz no camera plez!!

Penang 3D Trick Art Museum
tak payah pergi Zoo negara, kat Penang pun ada panda

Penang 3D Trick Art Museum
zam zam ala kazammmmm..fruurrrrr

Penang 3D Trick Art Museum
eeee apa da bolong

Penang 3D Trick Art Museum
si kecik ni yg suruh amik gambar dia..ecececee pandai pulak posing

Penang 3D Trick Art Museum
tolongggggg..buaya gergasi nk makan kami..ulaq la

Penang 3D Trick Art Museum
maklum la dah lama tak panjat pokok ngiuq, kat sini cheq nak tunjuk skill la, amacam ada gaya dak.

Penang 3D Trick Art Museum
dari tadi cheq kait, buah tak gugur pong

Penang 3D Trick Art Museum
dah katok banyak kali, bangkit pulak mumia ni. cheq katok lagi, katok sampai putuih kepala

Penang 3D Trick Art Museum
Ju on Penang mai dah.

Penang 3D Trick Art Museum

Penang 3D Trick Art Museum
selesai posing, masing2 duduk rehat kat tangga. 

Penang 3D Trick Art Museum
Turun bawah masuk lagi 1st art yg jumpa mula2, tak puas panjat pokok ngiuq 'katanya'. Yg over excited budak ni lah. Terjongket2 montot panjat pokok ngiuq ni, dah macam ulat gonggok panjat pokok kelapa.

Ada banyak lagi 3D art yg tak tepek sini, tak syok pulak aku pi sorang. angpa pi la. Mai penang jangan lupa singgah sini na. Nampak macam kecik, tapi penat jugak dok pusing2 dalam tu.



-zie-
9 Komen untuk "Penang 3D Trick Art Museum nampak kecil tapi memenatkan."

Lawa2 lukisan dia. Baru berbaloi bayar kan. Boleh posing puas2.

Kita tingin nak pi tapi tok laki cakap takyah lah...😐

Tapi yg panjat pokok kelapa tu memang macam real AA
Kakak tengok pun boleh senyum sendiri:)

tok laki maleh nak jln2 la tu..

pokok kelapa tu buat dari simen kot tapi nampk mcm real, anak zie asyik tu la dok panjat..kah kah

penat tu penAT posing kot..haha

bila staff dorang yang ajar dan tangkapkan gambar nampak cantik kan. kalau tidak blur sorang kita tatau nk buat cm mana bagi nampak cantik hihihihi

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top