Lifestyle | Parenting | Food Lover. Loves to bring my kiddo's to travel even though just a local trip with small budget.

Booking hotel Vouk Suites Mansion One | Main layang-layang di Queenbays, Penang

Zie Azi | 13 January 2017,14:19 |
Booking hotel dengan Traveloka baucer. Sekali jalan la tu booking tiket flight hari tu. Awal2 bismillah dah pesan kat adik aku jangan book Hotel Seri Malaysia Penang. SEBAB Pengalaman yg lepas pernah di 'ganggu' sepanjang malam tak boleh tido, bunyi bising macam orang sibuk mengemas tarik perabut sana sini, sampai ke subuh tau. Lepas tu ada la gangguan lain, dengar macam org panggil la. erkk!! Ini pengalaman aku, tak tahu la kalau korang stay situ ok, ye dok. Lain orang lain cerita.

2 hari 1 malam di Penang duduk di Vouk Suites Mansion One, betul2 bersebelahan dengan Hospital Gleneagles Medical Centre, Penang. Sewa apartment selepas diskaun dapat dalam RM217, apartment 2 beedroom 1 bathroom. Apartment memang besor luas yg silapnya adik aku booking for 3 person, 1 single bed, 2 double bed. Dah tak cukup 1 katil, mendapat si teruna tido kat ruang tamu, dia tak kisah pun tido mana, asal dapat letak kepala terus lena.

Treveloka


Vouk Suites Mansion One
lengkap, washing machine, peti sejuk, iron lagi, tak guna pun semua tu, asal nak tido malam je pun. Nak washing pe, pool pun takdak nak berendam nak spin baju basah ke kan. TAPI for me sesuai kalau nak bawak ramai sumbat 1 apartment. kah kah

Vouk Suites Mansion One

Vouk Suites Mansion One
living house besar, view pun window facing sea, mmg cantik la nampak laut china selatan, erkkk

view from the balkoni, facing sea

Komen aku !
Bilik air, bab ni penting, air kuat, hot & cool water ada disediakan. Bilik air besar, toiletories pun ada disediakan.

TV, line astro clear, basic TV1,TV2,TV3 memang clear, tapi kalau datang bercuti mcm ni, tengok tv bukan heran pun, balik hotel bommm tidur.

Apartment lengkap dengan washing machine, peti sejuk, pinggan, mangkuk, microwave, iron

Aircond 3 bijik, living hall, 2 bijik lagi dalam bilik. 

Gangguan? Alhamdulillah sepanjang bermalam di sini takde gangguan. Selalu gi hotel mana2 sebelum masuk aku akan baca ayat kursi dulu, yela bawak budak kecik kan. 

Petang pulak tourist guide bawak jalan2 kat Queenbays, Penang main layang2. Dah lama budak kecik tu request nak main layang2. Kat Penang baru dapat main layang2, jauh nouuuu main layang2. Janji kou sekolah tak nangis sudah, awal tahun je mama pening, pagi nak gi sekolah nangis. Sampai sekolah elok je ligat lari sana sini.

Main layang-layang di Queenbays, Penang
dah lama budak ini mengidam nak main layang2. Sampai ke Penang baru dapat main layang2. 

Main layang-layang di Queenbays, Penang
Teruja betul budak ni nampak layang2 dia terbang di angkasa, jakun la tak pernah main layang2..kesian tol. Mama dulu masa kecik hitam legam main tengah panas, rupa jantan dgn rambut pendek seluar pendek.

Main layang-layang di Queenbays, Penang
over tol yg belakang tu, acting je lebih. Geram layang2 tak naik, skill tak menjadi

Lepas tu, ada orang tempatan situ, layang2 dia tinggi megah kat langit. Budak tu yg tolong naikkan, elok je perangai, dia lari sikit, lepas tali, lari, lepas sikit2 tali, tengok2 eh eh dah melayang2 kat langit layang2 cheq tadi, kemahen suka la. Orang tu siap tanya orang mana, bukan orang sini kan, dengan loghat Penang.. hik hik Terus jadi geng.

sembang nanti na..



-zie-
9 Komen untuk "Booking hotel Vouk Suites Mansion One | Main layang-layang di Queenbays, Penang"

Kemahen abam tu main layang2 jauh naaaa...eh sukalah apt air laju..kalau air slow...sedih. lagi satu kalau bertakung memang hangin gak.

Wah... Bestnya jenjalan..

seram jugak cerita gangguan tu ye..tapi dari citer zie tu menarik betul apartment ni.harga pun murah

cantik apartment tu. tak macam harga RM200. macam mana boleh dapat voucher tu ya? banyak untung

kdg2 traveloka bg email promotion dia, memanjang bg promotin. klu xde less dlam 250 jgk la, after less dpt 217..

tak kisah nak stay mana, janji xde gangguan.. mn kita tahu tempat tu ok ke tak kan..

eee kalu bertakung lagi geli..erkk

kannn selalu takut nk tido hotel sebab takut gangguan. nk tido lena takmo la kena ganggu2 huuuu

Try cowboy hotel sangat-sangat luas :)

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top