Lifestyle | Parenting | Food Lover. Loves to bring my kiddo's to travel even though just a local trip with small budget.

Roti canai dan roti bakar Transfer Road, Penang

Zie Azi | 16 January 2017,08:30 |
Kalau datang Penang tak hunting food di Penang memang rugi laaaa. Buat pa mai Penang kalau tak merasai makanan orang Penang. Salah satunya roti canai dan roti bakar di Jalan Transfer, Penang. Gerai2 tepi jalan macam ni la most popular. So, aku dah de tourist guide, ececeee sape lagi kalau bukan adik aku si Nuar tu. Dia dulu duduk Penang 6 tahun. Selok belok di Penang dia tau, tapi ingat2 lupa la.

Breakfast pagi tu dia bawak kami makan roti canai ayam banjir kat Jalan Transfer. Sedap sangat ke? itu korang kena rasa, lain orang lain lidah, kang aku up sedap korang cakap 'ala juz2 je' Kat sini yg popular roti canai biasa, tapi buh seketul ayam kat atas, kuah dia yg buat sedap, orang Penang cakap 'gulai'..eee yeke huwa waa



Roti Canai ayam RM6.60 Kat sini tokey lain2, jangan riso makanan lambat sampai ke haper. Air tokey lain, roti canai tokey lain, roti bakar pun tokey lain. Roti bakar je self service, amik sendiri, yg lain depa hantar.

Roti canai dan roti bakar Transfer Road, Penang
 Roti Bakar telur goyang RM3.50, perhhhh yg ini memang sedap gilos hokey. Ada hati nak makan 2, abah cakap roti canai tak sampai lagi, habis tak nanti. Perasaan mentamak tu penuh di dada, acaner tak request nak dua, aku kongsi dengan budak ini 👇👇👇

Roti canai dan roti bakar Transfer Road, Penang
 budak ini pun pandai makan roti bakar telur goyang, berebut2 pulak dgn omak eiii. Pandai pulak dia makan roti bakar.

Roti canai dan roti bakar Transfer Road, Penang
 macam ni la keadaan di Jalan Transfer. Tak payah nak demand sangat nak duduk tempat cantik, asal makan perut kenyang, lepas makan blah. Sebab ada ramai lagi orang tgh Q nak makan. Walaupun ramai orang, kitrang makan dengan tenang je sebab walaupun ramai org tapi still under control. Ada banyak meja makan lain. Service pun cepat, kejap order dah sampai.

Roti canai dan roti bakar Transfer Road, Penang
Kami sudah, anda bila lagi..hik hik dah macam iklan mengundi pulak kwang2..


Roti Canai & Roti Bakar Transfer Road
Jalan Transfer,
10050 George Town, Pulau Pinang

Business hour : 7.30 am-1.30pm, weekend & public holiday finished oround 12 pm






9 Komen untuk "Roti canai dan roti bakar Transfer Road, Penang"

Memang jalan jalan cari makan kat penang ya 😃
.
Mentang mentang ada touriat guide free. Hehe
.
Baru terbaik nak jalan sana sini dah ada adik tunjuk jalan 😉
.
Harga roti canai ayam tu boleh tahan . Dah macam breakfast kat kfc

tau xpe..sekali skala nak mkan boleh la, kalu hari2 makn roti canai ayam seketul, kopak jugek..haha

roti bakar tu memang nmpk sedapp

bg saya sedap, roti tu bukan bakar pakai microwave, bakar pakai arang, tengah2 ada butter dengan kaya, roti pun pakai banggali bread, nice

roti bakar telur goyang tu nampak sedap!!!

Ada ala-ala makan di Kluang Railway Azi
Ramai yg Q menanti giliran.

kalau kari orang penang panggil gulai. suami orang penang tapi jarang balik penang hunting makanan sembab nanti emak mertua kecik hati pulak tak makan kat rumah. anak dia pun mesti balik nak makan air tangan hemaknyaaaaa heeeee :D

tempat macam ni kalau lepak lama-lama memang mendatangkan marah..haha

Roti canai katanya tapi yang nampak ayam ngeh!ngeh!ngeh!

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top