Lifestyle|Parenting|Foodie|Story Teller|Beauty Blogger. seorang yang periang dan sukakan cabaran.

Mini Burgers Comel Confrim budak-budak suka

Jepun Mari | 15 July 2019,13:09 |
Mini Burgers Comel Confrim budak-budak suka

Gelojoh sangat perangai hari ni, dah taip delete, taip delete. Sekarang ni trend mini burgers comel warna-warni ni. Hari tu Ajid pegi open house rumah kawan dia (dah bujang anak i) dia syiok sangat bercerita dia makan burgers kecik-kecik.. dia punya cerita tu sedap sangat-sangat sampai buat tumbs-up banyak kali.. Ajid kalau bab makan favorite food dia akan cerita up-up sedap giler. aku imagine burgers je kot? apa yg sedap sangat kannnn.. burgers yg dia cerita ni mini burgers kecik-kecik sebesar tapak tangan Fina.. kalau dapat sebesar mulut macam mama dia ok lagi. kalau mulut apak dia 1 burger ni tak cukup. dah la kecik, comel warna-warni pulak tu. Bukan kata budak-budak je suka, seng tuwek pun suka (orang tua) . 


Mini Burgers Comel Confrim budak-budak suka

so, hari tu aku mintak contact number seller yg jual Mini Burgers daari ibu Asri (schoolmate Azeq) dapat contact number jam tu jugak aku order. service memang cepat giler. order pukul 4pm pukul 6pm sampai dah.. dia pakai LalaMove untuk delievery.. seller ni duduk Ayer Panas je. nak pickup sendiri pun boleh. takdek hal

Mini Burgers Comel Confrim budak-budak suka

Mini Burgers Comel Confrim budak-budak suka

3 pilihan perisa

Mini burgers ni ada 3 pilihan perisa iaitu original, pedas dan lada hitam (basic ayam). aku lebih suka daging tapi ayam pun ok laaa, sebab dia guna isi ayam sebenar. seriouslaaaaaa!! kalau order mini burgers tanpa roti RM14. Setakat ni yg favorite perisa lada hitam.. perisa original rasa ayam biasa.. yang pedas tak pernah order lagi.. anak-anak suka yg lada hitam.. kalau budak2 ni datang angin.. burgers semua hilang tinggal roti terkontang-kanting.. kita ni sayang membazir sodok jugak lah bagi perabih.. cemana mak engkorang tak moklat.. dah semua makanan yg tak habesssss mak korang yg bedal..

Mini Burgers Comel Confrim budak-budak suka

Mini Burgers Comel Confrim budak-budak suka

Mini Burger Frozen sahaja 
20 keping / box
RM14 (perisa Original, Lada Hitam & Pedas)

Set Combo A
20 biji mini burger (burgers + bun)
RM25

Set Combo B
40 biji mini burgers (burgers + bun)
RM50

nak pickup sendiri boleh atau kalau nak hantar ada caj delivery ikut area rumah korang tinggal.

Cara-cara sediakan Mini Burgers 


Mini Burgers Comel Confrim budak-budak suka

Step 1
Senang sangat, tak perlu defrost kan mini burgers ni. Keluarkan dari peti sejuk beku dan sedia untuk di masak.

Mini Burgers Comel Confrim budak-budak suka

Step 2
Korang boleh grill/goreng selama 5 minit atas non-stick pan. Aku lagi suka grill sebab kurang minyak sikit.. kattta makanan kesihatan bahahaha

Mini Burgers Comel Confrim budak-budak suka

Step 3
Potong dua bahagian roti mini burgers (macam buat burgers tu la kan) dan masukkan bahagian bawah roti dulu ke dalam kotak. (takde cup tu takpee bukan boleh makan pun) Macam aku suka bakar sikit roti ni, letak majerin lepas tu bakar atas pan.. budak2 ni dah pandai complain. roti keras la.. ehhhhhhh diorang ni banyak bunyik pulak.

Mini Burgers Comel Confrim budak-budak suka

Step 4
Letak sos cili/mayonis.. sukahati korang la nak letak pe pun.. ikut sedap tekak kita 

Mini Burgers Comel Confrim budak-budak suka

Step 5
aku suka letak salad, timun.. tomato tak berapa gemar.. Kalau untuk kanak2 kosong je la.. kang betimbun salad ni kena kumpul.. diorang ni susah betul suruh makan sayur.. 

Mini Burgers Comel Confrim budak-budak suka

Step 6
Letakkan mini burgers tadi. Lepas tu korang boleh add cheese kat atas tu.. cheese tu potong dua bentuk tiga segi.. baru la nampak Mini Burgers exclusive bajet antarabangsa..

Mini Burgers Comel Confrim budak-budak suka


Step 7
Tutupkan bahagian atas roti... siap dah & ready to eat.

Mini Burgers Comel Confrim budak-budak suka

Lepas ni ada idea kalau ada event apa2 boleh bawak Mini Burgers sebagai jamuan/buah tangan. Nak sediakan pun mudah, tak renyah. nak sediakan sangat senang, takde kena bangun subuh2 nak sediakan juadah. tak sempat keluar peluh mashem dah siap.. !! pagi-pagi pun tak pening nak sediakan breakfast utnuk anak2 sebab memang favorite diorang mini burger ni.

Mini Burgers Comel Confrim budak-budak suka

nak order kat mana?

ehem.... tak terliur ke tengok.. sila la order. bahaha Kalau malas nak masak order je yg dah ready delivery sampai depan pintu. Kalau nak simpan buat stok boleh order yg frozen.. pagi2 kang tak payah pening fikir nak buat breakfast.. tup tup dah ready atas meja.

boleh order kat ig @miniburgerskl atau klik terus whatsapp link 019-287 8384 



Tel : 019-2878384
Tag : Food review
6 Komen untuk "Mini Burgers Comel Confrim budak-budak suka"

Wah.. menarik ini.. kalau dapat kat anak-anak sha nie memang habis yang warna pink jelah dulu..

alololo comelnya.. berwarna-warni pulak tu.. senang masuk mulut

Nampak menarik je burger tu. Sekali ngap je kalau kena kat saya. hehe

Wah xpenah lg mkn mini burger nih nnt blh cuba 😊

Comelnya mini burger color block lagiii... kat Seremban belum jumpa lagi

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top