Lifestyle|Parenting|Foodie|Story Teller|Beauty Blogger. seorang yang periang dan sukakan cabaran.

Hazab dah lepas | KIK projek

Jepun Mari | Monday, 22 July 2019,10:00 |
fuhhhhhhhhh lega.. tarik nafas panjang sikiettt.. lepas dah hazab

fiy, kitorang baru settle Pertandingan  Kumpulan Inovatif & Kreatif (KIK) projek.. actually, tak sangka sampai ke peringkat Kementerian (KKM). Malas tau benda2 macam ni. nak kena brainstorming lah. aku taknak susah2, nak datang keje, balik keje. dapat gaji enough... hati pun senang. otak tak serabut. balik rumah dapat relax tengok anak, tengok laki sudah. ada orang suka dengan cabaran macam ni, tu pilihan dia. what u achieve u get back (kalau private ok lahhh) aku is aku. ada benda yg aku suka buat, ada benda aku tak suka buat and tak payah orang paksa pun. YANG NI TERPAKSA. padan muker!!. kah kahh. aci tak aci terpaksa redah jugak walaupun hati tak senang..

Hazab dah lepas | KIK projek

so, dapat stay 1 malam kat hotel. sebenarnya, tak kisah pun stay @ tidak. presentation pun buat kat kl je kot. kat Hotel Mandarin Court KL (hotel lama, karpet bau kepam sikit). dekat sangat dengan rumah. bila2 masa boleh cabut lari. tapi husband dah bagi green light 'tak pe la ma nak stay 1 nights, anak2 dah besar abg boleh handle' gittew ayat dia. dia macam paham2 je aku perlu masa sendiri 'me time' haha..

tapi before aku stay 1 nights kat hotel dah siap2 masakkan  frozen food. masak rendang nanti dia balik tinggal panaskan. hah nampak tak hakak amik hati cemana, dengan harapan bolehhh la staycation lagi pasni. ne ne neee

Hazab dah lepas | KIK projek
 cik ewa and me.. Siti Nuhalijah. tetiba dagu meruncing pakai slim app's

stay hotel dengan cik ewa.. pastu malam lapar ingat nak call grab food.. dah alang2 bujang kannn. sampai ke Pavilions kitorang bejalan makan Kyochon terus.. haah

balik hotel study sikit2 lepas tu dua2 sampai Sapporo.

Hazab dah lepas | KIK projek

kitorang order Kyochon Honey Wing (8 ketui) and Kyochon Red Wing (12 ketui)
order nasi untuk potong muak. Kyochon red rasa pedas. pedas dia tahap sederhana, takde la pedas terbakor mulut

Hazab dah lepas | KIK projek

for firstiming makan Kyochon (macam hakak ni) amik wing, kalau amik drumstick jenuh nak habiskan. yg suka drumstick ok la. ni pun amik 8 ketul termengah2 nak perabih.

Hazab dah lepas | KIK projek

8am discuss sikit-sikit before finalizing masuk berperang present.

Hazab dah lepas | KIK projek

berperang session .. yehaaa presentation timeeeeeee

masa tu ada 3 juri dari Dr dental, Ketua Pengarah Putrajaya & Ketua Pengarah Jabatan Bomba.

kat dalam tu memang kena tiau habes. yela wehhs laporan tak lengkap, data tak cukup, objektif kelaut. tah hape2 laaa. malas nak fikir.

kik ni targets benda yg takde di pasaran yg boleh di market kan. kalau jual memang boleh pegi jauh & kebabommm boleh huntung gila babi. produk yg kitorang bawak kayu pallet di inovasikan jadi kerusi, meja, troli, dll yg terang2 banyak kat pasaran. nak dapat yg lagi cantik pun ade.. kat Lazada, Shoppe belambak. lagi murah.. troli pallets yg kitorang buat ni pe sangat lah kan. tahu pun! dah tuuuuuu? buat pee suruh kitorang masuk jugak ?

Hazab dah lepas | KIK projek
our team successfull kaki goreng : kiri - penasihat kik, pn.sha, Suzy, cik ewa, cde, abe yus.

Hazab dah lepas | KIK projek

for me satu pengalaman yg beharga, kalau menang tu bonus. harapan memang tak menang.. just cari pengalaman. pengarah pun hagak dah produk yg kitorang bawak bukan target untuk menang. pengarah tu suruh learns from the project instead cari pengalaman. tu jeeeee. ok fine!

and yg paling sadis HKL first year hantar team for the long timing tak pernah bertanding. ghase nak pitam hokey.. sebab kitorang bawak nama HKL tapi produk ntah hape2 har harrr

tahun depan dah queue. team dental pegi kik. 

sekian bebelan.. tu je nak cerita..

Hazab dah lepas | KIK projek
rindu dengan budak ini.. Azeq & fina rindu mama tak?

muka comdifent gile walaupun pakai tudung terbalik.  kwanggg kwanggg



3 Komen untuk "Hazab dah lepas | KIK projek"

Namanya nak habiskan masa. Hahahaha.

Hebat kak su ie kita hihi...

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top