Lifestyle | Parenting | Food Lover. Loves to bring my kiddo's to travel even though just a local trip with small budget.

Kasut MediFeet kasut Kesihatan

Zie Azi | 20 October 2015,16:21 |
Membeli kasut bukan hanya berkenan kerana ia cantik dan murah tapi yang paling penting memastikan kasut yang dibeli itu selesa dan tidak menyakitkan kaki mahupun tubuh, MediFeet ada jawapannya. Baru2 ni one of my friend try pakai kasut ini, very good respond from my friend. 

Baru-baru ni kasut Medifeet ni ada buka cawangan baru di Wangsa Maju sek.5. So, ada pilihan tak perlu ke Shah Alam.

kasut kesihatan
Inilah kasut yang sempat aku rembat semalam. Sesuai dipakai ketika berpakaian casual. Berseluar jean baju masuk dalam... Macam ala2 polis gitu. 

Jangan cakap macam kasut orang tua, tak mo, tak mo..tampo kang !! Aku pilih design ni sebab design kasut ni muncung depan, aku suka yang muncung depan ala2 mulut buaya. Memandangkan aku ni comel katik, pilih yg ada tumit. Kasut ni ada tumit, tapi tak tinggi sangat.  Bagi aku ok la just nice !!

MEDIFEET
Aku ambil saiz 4, biasa pakai saiz 6 tapi ni saiz luar negara kena ambil yang kecil sikit.

kasut kesihatan
Kasut ini benar-benar selesa dan ringan serta menggunakan bahan yang berkualiti dan mendapat kawalan kualiti yang ketat. Bahan2 yang dipilih untuk pembuatan kasut kesihatan ini dibuat khusus bagi keadaan kesihatan kaki dan disesuaikan dengan suhu di negara yang panas. 

Keselesaan dapat dirasai pada pelapik kaki dan lengkung di dalam kasut menjaga kaki. Bahan luar kasut seperti mikro fiber dan kulit membuatkan kaki tidak berpeluh, terasa ringan, mudah dijaga, tidak perlu dikilatkan, cepat kering, tidak berbau dan tidak licin. Mereka yang bekerja dalam bidang yeng memerlukan berdiri lama atau sering berjalan amat sesuai memakai kasut ini dan rasa kepenatan mereka akan berkurangan. Seperti jururawat @ doktor yang memerlukan stamina yang tinggi untuk bekejar sana-sini.


kasut kesihatan
Sehingga kini terdapat 20 rekaan yang setiap satu boleh dipilih dengan pelbagai warna. Satiap pasang dijual pada harga di antara RM139 hingga RM259 sementara kasut kulit berharga RM299. Memang agak mahal, tapi untuk keselesaan kaki ketika menjalankan aktiviti harian berbaloi untuk diri sendiri dan boleh tahan lama.

medifeet kasut kesihatan



kasut kesihatan


kasut kesihatan

medifeet kasut kesihatan

Kalau anda ingin tahu lebih lanjut tentang kasut dari Medifeet dan cawangannya, boleh layari :
atau anda boleh terus pergi ke cawangan Medifeet di Shah Alam
MediFeet HQ
2-3, Block 1, Ground Floor, 
Worldwide Business Park, 
Jalan Tinju 13/50, Section 13, 40675 Shah Alam.
No telefon : 03-5513 3708





-zie-
.............................
17 Komen untuk "Kasut MediFeet kasut Kesihatan"

selalaunya kasut yang beselesa ni design dia x berapa nak cunn.. hehe ! saya sendiri suka kasut jenis macam ni.. tak kesah design x lawa sangat. janji sedap memakai. pestime tau ada jenama kasut jenama ni :)

kasut dari Jepun! wah..lawa juga kan..

saya done follow yang ke 47..please follow my blog ..blog saya baik ya..jadilah yang ke 400 please ..)

betul tu, kasut yg sedap pki biasa design tak cantik, mcm design nose, vincci ke design meletop2 . tp dijamin comfirm selesa sgt.

Cantik la kasut tue, nanti boleh la pegi cari.. :)

selesa sgt bila pki kak, try la

Kasut yg baik utk kesihatan mmg pattern dia xcome sbb dia mementingkan keselesaan dr fesyen klu gb IJN ade 1booth yg jual kasut brand ni..... Klu Cikna setia pd brand "school".....;-)

masa pregnent pun sy pki scholl, mmg selesa

Okje tak pakai kasut mahal zie....allergic hihi.....
Tp sebenarnya allergic tang duit tu, maklum le penganggur ....kena le ala kadar gitu weyh.

Cantik dah pattern tu....mulut itik, tak lah nampak dempak depan kaki kita hihi

cantik je Zie mummy tengok.. tapi mummy allergic sikit warna hitam... nak warna yg garang..mummy kan pelik2 sikit pangai dia..eehehe.. Apa2 pun yg penting kasut tu selesa barulah best nak berjalan..:D

nak dapat ni pun bercinta kmpul duit..hihii
satu tu je pun ada..hahaha

a.ah mummy, yg penting selesa. tapi jarang pun pki kasut ni. pkai kasut redah hutan lg senang nak berjalan

I pun mmg ada problem dgn kaki..brand yg sesuai hanya clarks tp men punya..yg penting selesa.

itu lah,yg penting selesa.kaki pun tak sakit kalau pakai..

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top