Cancel trip ke Jakarta. Dapat makan Let's Seafood Shell Out kat Puncak Alam pun ok.



Assalamulaikum uolls!!

Patutnya jumaat hari tu aku dah fly ke Jakarta jalan-jalan shopping kain. tengah makan sedap2 nasi padang. pastu jalan2 shopping kain kat Tanah Abang. habis round kat Tanah Abang masuk Mangga Dua. penat bershopping pegi spa nak urut kaki. syokkkkknyaaaaa. hakikatnya aku masih ada kat Malaysia. last minute cancel trip ke Jakarta sebab risau dengan virus covid-19 ni makin serius. dah la keje kat hospital. tiap2 hari lalu kat tempat saringan covid-19 tu rasa serammmmmmmmm!! (nauzubillahiminzalik mintak jauhhhh kan)

the BEST way cancel trip ke Jakarta.
trip ni ada 6 orang. 3 orang onzzz. 3 orang tak pegi.
yg pegi tu biar depa pegi. diorang masing2 bujang. aku ada tanggungjawab lain. kalau laki dah bagi pendapat untuk stay.
baik mendengar kata untuk tak ikut. kang buat degil nak pegi jugak anything happens kat sana tempelak ke kita balik baru nak menyesal. aku taknak amik risiko tu.

tiket flight burn

compom tiket flight burn. takpe la burn pun. duit boleh cari. 
tapi boleh refund kena tengok balik website Airasia apa syarat-syarat yg boleh dapat.
sepupu aku lagi.
dia nak pegi umrah dengan dua orang anak dia. semua dah ready.. tunggu masa nak fly je ni.
lagi 2 hari nak fly dapat news kerajaan Arab Saudi stopkan semua jemaah yg nak masuk Mekkah sebab covid-19 ni.
tu dia nak menjadi tetamu Allah tapi Allah tak izin. niat dah ada nak berbuat baik/beribadah tapi tak sampai.

dah plan nak becuti. kalau semua usaha dah dibuat tapi tetap tak jadi pegi, anggap ajelah DIA tak bagi. aku doa hari-hari supaya dijauhkan musibah. Boleh jadi kalau pegi tiba-tiba aku terkandas kat sana tak dapat balik lagi sadisssss. jadi sebab tu DIA tak bagi kita suka-suka sangat. belajar untuk melepaskan sebab tak ada satu kejadian pun yg Allah takdirkan tanpa hikmah.

Allah tak bagi aku pegi Jakarta. tapi Allah izinkan aku dapat makan shellout. haahh gitu
so, hari tu membawak ke Let's Seafood Shell Out kat Puncak Alam.
adik bagi tahu kedai Shellout kat Puncak Alam ni ex-staff office dia. Dah pencen bukak restoran shell out. pekerja dia semua kaum kerabat. start dari chef kat dapur sampai ke cashier semua anak-beranak. 

 Let's Seafood Shell Out kat Puncak Alam
kat sini diorang masak asing2. boleh rasa banyak kuah.

 Let's Seafood Shell Out kat Puncak Alam
alahaiiii mr.crab.. apesal cedeking sangat. nasib isi padat. sis pejam mata je laaa

 Let's Seafood Shell Out kat Puncak Alam

 Let's Seafood Shell Out kat Puncak Alam

 Let's Seafood Shell Out kat Puncak Alam

 Let's Seafood Shell Out kat Puncak Alam
aku amik set A untuk 4-5 orang makan.
yg makan 3 orang dewasa. boleh bayangkan kitorang mentekedarah cemana?
tak pernah-pernah adik mintak nasi tambah hari tu dia makan bertambah2.. ehh pelik selalu diet. frusst tak dapat pergi Jakarta keeee ? bahahahaha


 Let's Seafood Shell Out kat Puncak Alam
sebelum abah bad mood day sebab makan kais-kais takde pinggan. untuk abah aku sediakan pinggan siap-siap. abah cakap senang betol kedai ni tak payah basuh pinggan. kalau dulu arwah uwan ada marah betol makan takde pinggan. nanti keluar la loghat negeri semilan abah tu.


 Let's Seafood Shell Out kat Puncak Alam
 sis okey je makan takde pinggan tapi sedikit kekok.
tapi nasi aku bersepai lah. ke hulu ke hiliooorrrr nasi aku makan tanpa sempadan kah kahhhhh

 Let's Seafood Shell Out kat Puncak Alam
 grill chicken chop dia sedap. RM13.90
budak2 aku orderkan ini. 

Let's Seafood Shell Out kat Puncak Alam
tak lama tu Nuar & Rose pun sampai tambah set B.. amikkkkkkk kou terbuntang kenyang sampai sendat seluar.

 Let's Seafood Shell Out kat Puncak Alam
 deko dalam kedai. yg ada pintu tu surau. 

 Let's Seafood Shell Out kat Puncak Alam

 Let's Seafood Shell Out kat Puncak Alam
anak sis 3.. sekian

total semua dalam RM200 lebih. sebab tadi tambah set B cecah juga la 200. setiap set nasi dia bagi free 2 cup je. tak cukup boleh tambah lain. harga agak pricy juga la. food ok cuma aku tak berapa puas sebab takde lala & kerang. hahahah. will i come again? ermmm i don't think so.. 




Let's Seafood Shell Out Puncak Alam
Puncak Alam
42300 Kuala Selangor
operation hour : 11 am - 12 pm

9 Komentar untuk "Cancel trip ke Jakarta. Dapat makan Let's Seafood Shell Out kat Puncak Alam pun ok."

ada hikmah tu tkdpt ke jakarta..tkpe dh reda nanti sambung blk jln2 jakarta...adik kita pn cancel holiday ...this week ptt nye die nk holiday europe tour..tp alhamdulillah dpt refund...lapar plak tgk shellout tgh puasa ni...tp set tu bg 2 nasi je utk set 4-5org ptt bg la 4 nasi hehe

inshaAllah ada hikmah tersembunyi daripada Allah Taala :)

takpe duit nk pi melancong insyallah boleh kumpul, yelah takut makin terus kes covid kat indonesia tuh kang risau lak nnti jadinya kan...

sedapnya nengok shellout tu, harga pun kira berpatutan sangat, ada banyak jenis lak tu

family akak cancelled ke Bandung. banyak gak habis tu. tak tau bila masa yang elok nak ke sana.

sedapnya shell out dia. insyaAllah tak dapat g trip kali ni. mungkin ada yg lebih indah menanti

Makcik ana pun tertunda flight utk umrah.
Perghh lain maciam dia punya tebus tak dapat g jakarta tu.hehe.

Takpe Zie, ada rejeki lain Insha Allah.
Awat tak pi pekena nasi padang ka... Kot boleh ubat hati hihi..

Sama la zie. Patut time ni sal ada dalam kapal terbang tapi tulah ada depan pc ni ha blogwalking. Redha jelah.

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top