Lifestyle|Parenting|Foodie|Story Teller|Beauty Blogger. seorang yang periang dan sukakan cabaran.

Sembang Wayang : The Meg | Skyscraper

Jepun Mari | 28 August 2018,16:32 |
citer The Meg ni aku tengok kat wayang.. tak sabar nak tunggu online sebab ramai pulak bakor line citer ni best. so hari tu menjalar ke Quill City dengan geng minah-minah dambaan syurga hahahaha

Sembang Wayang : The Meg | Skyscraper
wanita pilihan sejati.. miahhh miahhhh

Sembang Wayang : The Meg | Skyscraper
melantak Chicken Rice Shop. terlahap pulak hari tu dengan nasi Nana pun aku bedal. dah mentedarah banyak2 ni jangan pulak sampai dalam aku membuta .. kang ada jeeeee bunyi sayup-sayup enjin waksegen baru nak start.. bahahaa

pstttt: picture ni aku cilok kat blog cikarocomel.. sama je gambar kami. hari tu amik gambar ayam pastu pakinson pulak ayamnya, terus aku delete hahahaa

Movie time !!

Sembang Wayang : The Meg | Skyscraper
sumber google

:: The Meg

straits to the point..
cerita ni mengisahkan team kru dari pemantau laut dalam telah menyelam menggunakan kapal selam ke dasar Lautan Pasifik untuk mencari kehidupan marine yg tak pernah di terokai, nak di jadikan cerita, diorang ni terperangkap di dasar laut dan diserang oleh makhluk yg disangka pupus, iaitu MEGalodon jerung zaman purba sebesar 75 kaki. jaws ni besaqqqqqqq. besar lagi dari ikan paus, kalau dia gigit ikan paus tu boleh terputus dua dengan satu gigit jew.
tak dapat bayangkan besar mana? anggap jela sebesar kapal terbang.
pastu pakar selam Jonas Taylor- Jason Statham (boypend aku ntah ke no berapa. boyprend no.1 en.roy miahhh miahhhh matilanak kena kecam). dia di panggil untuk rescure team kru yg terperangkap.
5 yeras ago, si Jonas dah habaq dia pernah jumpa makhluk setan ni. pada masa tu sorang pun tak percaya cerita dia. dah la tak percaya pastu claims dia gila pulak.. dia pon membawa diri ke Thailand. jadi seorang mabuk todi. haisssshhhh!! 
start dari situ lah cerita ni bermula sehingga MEG ni mengganas mengancam nyawa manusia. 

jalan penceritaan permulaan yg agak lembab sikit .. kemudian selepas adegan mereka di serang oleh Meg, terus cerita ni mendebarkan. 30 minit pertama just penceritaan awal saja.. rasanya korang pun dah boleh agak what happen next.

boleh la nak layan.
rate: 7/10 star



:: Skyscraper

citer ni aku tengok online.. memang cari citer ni sebab nak tengok the rock belakon. kih kihhh

citer ni takde masa nak gelak ketawa eh.. mostly banyak aksi yg buat korang nyilu bontot.. terangkat2 bontot korang tahan nak lari.

Sembang Wayang : The Meg | Skyscraper
sumber google

kisahnya Will Sawyer (Dwayne Johnson) seorang pesara tentera yg bertugas sebagai penganalilis keselamatan bangunan tinggi. seorang yg bapa yg sangat pentingkan family.. apa2 family first. dia tak kira apa jadi kat diri dia janji dia dapat selamatkan family dia..
family 1st. mati no.2. . arrrr sampai gitu sekali.

Banggunan 'The Pearl' milik usahawan Hong Kong Chin Han (Zhao Long) mencipta building yg canggih giler. dalam satu building ada shopping complex, hotel, apartment & office. then satu hari building ni kena hijack oleh orang jahat dan diorang memang saja bagi building tu terbakar. sebab dendam. bayangkan eh..diorang boleh control the building dengan one touch kat ipad.. 
touch screen, fire on. touch lagi, fire off / door is open. control dari jauh pun boleh.
gila tak gila canggih. ada eh building macam tu?

the rock ni pulak kaki sebelah dia kudung. bcoz dulu dia kan soldier.. power mamat ni lompat building pakai kren. terjun building. redah api.. panjang umur pulak tu, tak mati-mati. kalau tengok action semua memang gempak la walaupun shoot dalam studio.. ada la part yg tak logik dek akal.. sometime sampai satu tahap aku rasa macam penat, lompat sana. terjun sini.
lemas dada asyik nak kejut-terkejut aje.
wehhhhh bila ko nak kojol.. kalau manusia biasa dah 'innanillah' dah tu. bahahaaa  

oklah boleh nak layan
rate : 7/10 star




-gee-
Tag : Movie Review
1 Komentar untuk "Sembang Wayang : The Meg | Skyscraper"

Meg tu ramai kata best juga zie. Tapi ana kurang layan citer mcm tu. Tp kalau tertengok boleh jadi layan kalau ada partner.lamanya tak g wayang. Sob sob sob

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top