Makan ape tu?



Salam Ramadhonnnnn karem!!
Semalam ullos buka pe? makan apa tu? semalam aku tak puasa.. bahaha terang2 cakap senang nak citer (tak malu lol). 1st day ramadhan dah monteng. biasa la ompompuan ada hari2 yg terpaksa coti. nampak gayanya hujung2 ramadhan nak dekat raya monteng lagi gamaknya. jenuh nak ganti. Semalam, ada orang puji cakap 'aku nampak kurus'  APA? jeng.. jeng.. Salah pandang ko ni Wani. Akak punya selebar besen ni dikata kurus. Ni belom start puasa lagi, puasa sebulan mau dikatanya aku Nana. 

Makan ape tu?
 ni ikan jenahak masak asam pedas. banyak kali masak asam pedas baru menjadi. Practice make perfect

Ni bukan menu berbuka semalam. Hari tu tanya dalam wasap group 'ikan jenahak masak ape sedap?' k.cah cakap masak sambal, sambal kering2 biar cili masak betul2 color merah gelap sikit.. pastu siram atas ikan. perghhh sedap. Masak asam pedas pun sedap.

ikut tekak laki nak makan asam pedas, masak la asam pedas ikan jenahak. pestime masak asam pedas ikan jenahak. biasa masak ikan kembung, pari, tenggiri, bawal. harap2 sedap menjilat jari. kalau sedap sila tambah nasi, tak sedap ontok-ontok yolahhhhh

Makan ape tu?
Kitorang makan tak cerewet. Ada lauk ada sayur. Cukup.. Paling banyak pun kadang 3-4 menu itu pun kadang2 membawak sampai esok-esok pun still ada kejung dalam Pfizer tu.

Makan malam yg simple ada asam pedas ikan jenahak gan sayur taugeh. Sayur taugeh tu pon goreng togel, takde ape rencah, segala anak bilis habis stok, ada pun yg dimampatkan jadik kiub knorr itu jee jadi perencah. goreng bodo tumis bawang, sudah!. After  di postmortem, asam pedas aku mendapat thumbs-up, laki cakap 'sedap ma masak' ehhhh selama ni aku masak tak sedap ke?

HARI NI aku puasa. Hari ni baru start puasa walaupun korang dah start puasa semalam. tu yg hari ni MACAM ......
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

P.U.A.S.A

K BYE


-gee-
5 Komentar untuk "Makan ape tu?"

samalah tak puasa. esok kot baru start. sedapnya asam pedas. kite berbuka bubur lambuk je u olls

hahahaha smlm kemain menggelinjit2 ko tak puasa kan! ko soang je hyperactive while the rest jalan seret kaki mcm zomba...arini...... rasakan kamu! kah! asam pedas nampak tempting. dia lebih afdhol bawa mai opis, bg akk rasa..kalau akk kata sedap, maka sedap lah tu.. bawa nasi skali..dgn telur masin k?? tggu ak bendera jepun baru masak asam podeh.ada fahammmm??? :p

hahahaha! hamek lemau haaa puasa balik...hehe...selamat berpuasa!!

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top