Spend time with kid | KidZania Go | MiniZoo Au | Kidzoona - Jepun Mari

Lifestyle|Parenting|Foodie|Story Teller|Beauty Blogger. seorang yang periang dan sukakan cabaran.

Spend time with kid | KidZania Go | MiniZoo Au | Kidzoona

Jepun Mari | Tuesday, 27 March 2018,10:38 |
Cuti sekolah yg lepas korang bawak anak2 bercuti ke mana?
Aku? 
Takde plan ke mana.. cuma jumaat before school holiday habes aku amik cuti spend time dengan budak2 ni.. since cuti sekolah budak2 ni duduk rumah atok takde kemana.. so jumaat aku amik cuti bawak diorang jalan2 area KL. harungkan pegi 3 tempat KidZania Go, MiniZoo & Kidzoona. Thanks to adek-adek (mira, anis, wani & atok also) yg jaga budak2 time aku keje, bertukar2 shiff diorang jadi baby sitter. Sian kat mira, secara official nya memang keje nurse.. tempat keje jaga patient.. balik rumah sambung shif jadi baby sitter.. rabak mata berdouble shif menahan tido.. tapi takpe birthday ngko cakap je nak apa.. langit dan bumi je k.long tak boleh bagi (mammmmposss kalau mintak yg mahal) nak hastag kat sini #janganmahalmahal

pastu kang tiba-tiba adek balas #jangankedekut bahahaha mampossssssss!! haremmm

Spend time with kid | KidZania Go | MiniZoo Au | Kidzoona

after breakfast, memang plan nak gi Quill City Mall nak redeem tiket Kidzania Go.. ni kira macam pre-kidzania nak mempromosikan the real KidZania yg kat Damansara tu.. kat sini pun ada tiket promosi, better beli time ni dapat murah then boleh pegi bila-bila masa kat Kidzania Damansara tu. Ada la expired date dia.

Spend time with kid | KidZania Go | MiniZoo Au | Kidzoona

parent tak boleh join masuk.. kita boleh tengok dari jauh.. ingat anak aku nak!!
tak memasal badan aku ni kena tunjal memekak 'taknak masuk'
tak memasal jugak tangan aku ni tergerudi peha diorang, nasib tak melalak bahahahaa
tak sampai setengah jam duduk sini.. terus blah ke aeon AU Setiawangsa pulak.
rugi je bayar parking 3 hengget .. negegggee

hari tu dapat pamplet ada MiniZoo kat aeon Au Setiawangsa. 
belom apa2 lagi, pamplet tu dah di usung ke sana ke sini..
diorang ni kan bersahabat baik dengan animal.. so hari tu bawak jugak la diorang gi jumpa sahabat2 hutan diorang.. 

Masuk bayar RM2

Spend time with kid | KidZania Go | MiniZoo Au | Kidzoona
jumpa pak sawa, elok je ngko melingkor tah mana kepala dia sorok

Spend time with kid | KidZania Go | MiniZoo Au | Kidzoona
 dalam setiap kotak ni ada binatang, risou je binatang ni melompat keluar 

Spend time with kid | KidZania Go | MiniZoo Au | Kidzoona
first time tengok sesumpah dekat2.. cantik kulit dia.. kalau di suruh sentuh memanggggg aku cabut larik

Spend time with kid | KidZania Go | MiniZoo Au | Kidzoona
 ada satu tempat boleh pegang ular.. ni anak ular sawa
memang takkkkkkkk la aku nak pegang.. jangan kata nak letak kat leher, sentuh pun tak hingin.. kang tak memasal aku lari tanpa arah tuju kang.. 

Spend time with kid | KidZania Go | MiniZoo Au | Kidzoona
 ada satu kandang area yg boleh pegang rabbit, hamster, ayam, burung.. 
mula2 diorang ni taknak masuk.. sekali aku langkah je kaki masuk dalam.. diorang pun mula laaaa excited nak masuk..

Spend time with kid | KidZania Go | MiniZoo Au | Kidzoona
 boleh pegang rabbit ..

Spend time with kid | KidZania Go | MiniZoo Au | Kidzoona
ada ayam kemetot.. ayam ni from belanda.. ayam ni tak kawan dengan rabbit.. ada hari tu dia patuk rabbit ni.. aku cepuk ayam ni.. haaaaaa tau takut!!

Spend time with kid | KidZania Go | MiniZoo Au | Kidzoona
 hamster pun ada

Spend time with kid | KidZania Go | MiniZoo Au | Kidzoona
jenuh dia kejar.. last dapat jugak tangkap sekor..
elok je rabbit tu dok diam.. 

Spend time with kid | KidZania Go | MiniZoo Au | Kidzoona
 ada satu tempat untuk hamster area.
datang budak2 ni di timbuskan hamster ni dengan rumput kering.. 
menjerit-jerit hamster ni mintak tolong... help! help! bunyik dia.. ada juga yg nak melarikan diri nak lompat pagar.. agak-agak hamster ni nak keluar, ditarik semula oleh kanak-kanak riang ni..
azeq pulak dia geram kot nengok natang ni lari sana sini.. dia jentiknya hamster ni TIGA kali.. terjerit2 aku dari luar.. uhhhhhh pitam ! 
yg penjaga tu pun tak boleh buat pe.. sebab dia sorang yg control nak jaga semua binatang.
risou je kot-kot ada rabbit yg melarikan diri, dah satu hal main kejar-kejar dalam aeon ni..

dah puas main kat Minizoo.. pegi washroom basuh tangan bersih-bersih..
lepas tu cari kedai makan, baru teringat lapar ye.
tadi main tak hingat..
Makan la kat Chicken rice shop.. 
sebab menu simple ada nasi, ayam, sup.. diorang pun dah ade favorite menu..

Spend time with kid | KidZania Go | MiniZoo Au | Kidzoona
seboleh-boleh aku nak free nyonya Pai Tee ni bahahaa perangai kan..
kalau amik 3 set menu lunch dapat free pai tee.. kebetulan aa pun datang untuk lunch sama, so dapat la free, kalau tak free pun boleh je add menu.. tapi kalau dah ada special day pe salah kita guna yg special ni.

Spend time with kid | KidZania Go | MiniZoo Au | Kidzoona

Spend time with kid | KidZania Go | MiniZoo Au | Kidzoona
yeyyy nampak wani di situ.. my adik ipar yg sporting
kebetulan hari tu dia amik hour leave so aku hangkut sekali bawak dia gi aeon.. 

Spend time with kid | KidZania Go | MiniZoo Au | Kidzoona
tiap kali makan chicken rice shop.. ni la favorite menu dia.. ntah hape nama.. chic BBQ noodle kot..
aku nengok lebih kurang macam maggi sup.. dah dia cakap sedap.. ok laaaa mak ok jew!!

Spend time with kid | KidZania Go | MiniZoo Au | Kidzoona

Dah makan kenyang-kenyang.. mata aku ni mula laaaa mengantok tahap dewa..
macam ular sawa tadi.. dah makan kenyang2 elok dia melingkor senyap..  
budak2 ni tak puas lagi main.. sambung main kat Kidzoona Au.. aku lepaskan diorang main kat sini.. 
dah banyak kali masuk sini..
diorang suka main kat sini sebab unlimited time.. kalau dah keluar nak pegi tandas berak kencing, lepas tu nak sambung main balik pon boleh.. takde hal.
disebabkan mata aku ni tak boleh di bendung lagi... memang betol kata peribahasa 'mata mengantok disorong bantal..'
aku pun cari port baekkkkkkk yg tersorok sikit.. 
aku pun...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
membuta.. 
ni la hasilnyaaaaaaaaa

Spend time with kid | KidZania Go | MiniZoo Au | Kidzoona

sedar2 je.. aku terus tanya wani.. ada bunyi dengkur tak?
ermmmm TAK....
nasib takde hahahah kalau tak buat malu orang je.. mak dara tido berdengkur
sepanjang aku membuta.. Wani la yg take over jaga budak2 ni.. ntah terlingkup, tertonggeng ke aku taktahu mende pun.. sedap aku tido siap mimpi lagi..




-gee-
Tag : Azreeq, Fina
5 Komen untuk "Spend time with kid | KidZania Go | MiniZoo Au | Kidzoona "

Syafi lagi haru. Ana dah duduk belakang dia pun boleh bantai memangis kat kidzania go tu. Sampai fasi tu cuak tgk dia menangis tetiba. Haha. Macam2 hal. Kecik besar kecik besar je tgl dia masa tu.

syafi masuk jugak.. anak zie smpi depan pintu je.. lepas tu bantai melalak hahaha..

sempat lagi mama dia kan...hahaha..keletihan round ke keletihan window shopping tu...

letih gila hari tu.. sepnjang hari melayan diorang main playground jeee.. ada peluang membuta kejap ..ngegegeee

baru pergi au setiawangsa hari tu...nasib baik x terserempak.kalau tak, dah amik gambar candid tengah tido.haha

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top