Spek mata baru - Jepun Mari

Lifestyle|Parenting|Foodie|Story Teller|Beauty Blogger. seorang yang periang dan sukakan cabaran.

Spek mata baru

Jepun Mari | Tuesday, 27 February 2018,10:04 |
Cuti CNY ari tu balik kampung omak mertua den kek Sungkai nun haaa, dalam perjalanan nak balik kampong lalu pekan Slim River.. ada nampak kedai spek mata siap pasang khemah buat promotion, tak memasal 'ter' singgah dan 'ter' buat spek mata baru.. memang bajet nak buat spek mata baru untuk buat main-main atau erti kata lain 'buat spare'.. tapi nak cari yg murah dan hipsturrrr, bolehhhhhh!! (poyo tol nak hipsturrrr) bahahah.. Hari tu baru sembang dengan k.Sha pasal buat spek, kebetulan dah de peluang terus je buat spek, sekarang pulak ada pattern frame plastik yg ada offer sekian-sekian harga frame with lens, ada anak kecik tak boleh buat memahal, kang kalau tekepak, terpijak, terpatah abess runtum jiwa raga kena punah dengan anak.

Spek mata baru

selama ni buat spek mata above 300 hundred mesti jejak punya laa, ada gak yg lebih mahal dari tu..banyak juga pattern yg pernah try, yg rimless pernah pakai, cermin mata transitions (berubah gelap di bawah cahaya terang) itu pun pernah, hat frame atas bawah rimless pun ada, full frame pernah, cermin pun ada macam2 jenis Hoya, Zeiss, Nikon.. yg penting ongkos nya aje!! agak kos jugak buat spek ni.. bila ada kedai yg offer RM180 bagi aku dah murah.. kot ada kedai yg offer lebih murah dari tu ke taktau la kan, tengok kedai juga.. ada kedai optometrist dan ada kedai spek mata biasa. kalau buat spek tak kena power dengan frame boleh dizzy rasa berpusing dunia, boleh pitam tau.. tu baik berhati-hati.

Spek mata baru
ADIK-ADIK i ni yg jadi tukang judge.. banyak juga spek yg aku try, mana yg tak sesuai budak2 ni cakap buruk.. 
KAKAK engkorang nak buat spek.. sibuk ADIK pun nak try sama, segala spek kat dalam tu dia try..
Aku buat 2 spek, dah lama pun tak buat spek.. boleh buat tukar-tukar kot ada kes yg spek mata terhumban dalam shower room masa mandi kat Hot Springs hari tu adala spare.

Spek mata baru
spek mata yg pertama..
try buat yg jenis bulat, amik kou membulat muka haku.. sajer je nak try buat jenis macam ni at least memiliki hahaha
spec ni pakai buat kasar2, kalau nak keluar main rembat je, senang...
frame dia pun plastik dan tahan lasak, kalau terkepak pun takde hal la

macam ni la kalau dah rabun. korang yg mata still cerah tu jaga elok-elok naaaaa, kalau dah rabun al-toibbbb macam hakak ni susah, nak pakai tudung pun kena sesuaikan dengan muka.
Dulu, eksen taknak pakai spek.. bila geng tegur aku buat bodo jeee.. diorang ingat aku sombong.. bukan sombong sebabnya aku tak nampak der, ada pulak orang lambai2 kat aku ingat lambai kat orang belakang rupanya lambai kat aku.. bahahah mahapppp la hakak ni rabun tapi belagak takmo pakai spek.. mendapat la!!
sejak dari tu terpaksa redho pakai spek jugak..

kalau kat rumah aku jarang pakai spek, tu kadang rambut sehelai kat lantai pun tak nampak, nampak bersih je rumah aku.. bila dah sarung spek je .. mang aiiii bersepahnya rumah aku.. banggang sangat ni bahahaaa

Spek mata baru
spek mata ke-dua
yg ni macam officially sikit, kalau nak gi opis sesuai la pakai ni.. spek mata yg lama still pakai buat tukar2.. spek yg dulu frame dia macam kecik sikit, kadang spek tu melurut ke bawah (maklum la hidung tak berapa nak mancung) bila pakai frame besar sikit.. waaaaaa selesanya boleh nampak semua sudut dengan jelas. 

Sekian.. 
cikgu nak masuk kelas..anak murid cikgu dah tunggu lama kat kelas
tah hape jadi gan budak2 tu pun taktauuuuuuuuu
Jumpa nanti, nanti cikgee update lagi.. jangan ada yg rindu
hik..


-gee-
8 Komen untuk "Spek mata baru"

lawa! mmg tgh survey spek pattern apa nak beli lepas ni. kihkih ..

tu dia byk nya spek...sya pon mata da kne buat spek tp degil xmo pkai juga hahaha

Yang second tu nampak sesuwai dgn cikgee haha...

Banyak juga kosnya ye nak buat spek ni. Doakan Mata akak sihat bersinar sokmo :p

Hehe pakai spek paling benci melorot kat hidung dan tak pasal2 jatuh atas lantai. Pakai lens tak leh membaca lak sebab lens untuk rabun jauh je. Haha.

Ana baru buat spek tp sygnya sakit kepala bila guna tgk dekat. Sedih. Beribu lak tu harga dia.

bab2 spek ni klu cerita memang tak perabih, tapi biasa la klau ada yang tegur kita buat dek jer, haha, rabun punya pasal!!

CT perasaan nye buat spek mata ni.. harga tak penah murah. lagi2 silau tinggi dan segala coat nak letak. tpi at least 2 tahun kena tukar. check mata 6 bulan skali =D

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top