Lifestyle | Parenting | Food | Beauty Blogger. seorang yang periang dan sukakan cabaran.

Kek Span Oree @ Original Cake dah ade kat Melawati Mall

Zie Azi | 12 February 2018,12:58 |
eh korang kek span oree @ Original Cake dah ade kat Melawati Mall.. ke aku sorang je kot tak tahu, korang semua dah tahu lama dah kan bahahaa. Azeq gan Fina panggil Melawati Mall ni MM.. masa mula2 mall ni baru bukak.. parking pun free lagi selalu juga masuk MM ni.. kedai pun banyak yg tak bukak lagi.. banyak kosong.. banyak yg tulis soon.. soon.. sekarang dah de macam2.. Soul Garden, Oree Cake, Kaison, DIY tapi ntah sampai bila boleh bertahan Mall macam ni dah banyak sangat kat area KL ni.. tak terpergi.

Kek Span Oree @ Original Cake dah ade kat Melawati Mall

Melawati Mall ni ok.. cuma tak suka bab parking dia kena mendaki pusing2 sampai atas.. depa sejenis parking atas sekali.. pening kepala pusing-pusing, sepanjang mendaki tu aku diammmmmm je, kejap kang selongkar bag cari minyak angin, sedut sedas ok balik, dalam bag aku ni memang standby minyak angin, kot ada emergency case macam ni memang berguna sangatttt.. kalau taknak parking dalam Mall parking yg kat luar2 tu pun ada.

Kek Span Oree @ Original Cake dah ade kat Melawati Mall
kat tingkat atas sekali banyak mural art, tapi mural art dia biasa2 je.. 

Kek Span Oree @ Original Cake dah ade kat Melawati Mall

Kek Span Oree @ Original Cake dah ade kat Melawati Mall

Kek Span Oree @ Original Cake dah ade kat Melawati Mall

Kek Span Oree @ Original Cake dah ade kat Melawati Mall
macam ni kalau ada anak pompuan.. kalau pakai pe semua nak match kan dengan anak, kenkadang dia pilih baju sendiri tiru nak sama dengan kita.. huuuuuuh silang kaki pun nak tiru..

Kek Span Oree @ Original Cake dah ade kat Melawati Mall
kaison dengan DIY sebelah sebelah je.. dah boring masuk Kaison cuci mata kat DIY.

Kek Span Oree @ Original Cake dah ade kat Melawati Mall
dapat belon free.. sukaaaaaa la anak dara ni.. dia sorang mintak dua.. aku kata satu je.. tak kuasa nak pegang kiri kanan.. kang last mak-mak yg kena handle belon ni.

Kek Span Oree @ Original Cake dah ade kat Melawati Mall
jalan depan sikit dapat gula-gula kapas free.. ntah nape hari tu semua nak bagi free

Kek Span Oree @ Original Cake dah ade kat Melawati Mall
stop kejap amik gambo.. jumpa mural kedai kucin.. tapi tak bukak lagi

Kek Span Oree @ Original Cake dah ade kat Melawati Mall
tak serupa mak orang.. dah macam sebaya dengan kanak-kanak sebelah tu

okkkkkeyyyy.. mana citer original cake nya??
macam ni, ada hari tu Amir buat suprise dia beli kek span oree ni kat Melawati Mall (MM), ntah mana dia dapat info oree kek ni ada kat MM pun taktau.. sampai rumah aku potong kek ni then ngaga mulut.. terus makan. ermmmmm sedap!! seketul habes aku makan.. dah habes makan baru teringat 'AKU PUASA HARI NI' gigitan yg terakhir dah sampai ke dalam perut 'glup'.. takkan nak korek mulut bagi muntah.. cakap kat laki 'mama puasa ari ni' laaaaaaa 'kalau terlupa takpe.. teruskan berpuasa.. melainkan kalau buat-buat lupa' pastu dia tanya 'mama buat-buat lupa ke tak ni' aku cakap 'heiiiiiiiiii betul-betul lupa laaaa, kalau buat-buat lupa dengan ayam-ayam ni dah makan' gila aje lagi setengah jam nak buka. 

Aku kata semua ni dia yg bersalah, goda i dengan cake.. dia beli pulak ayam goreng KFC yg Golden egg crunch... Sabar suzie.. sabar!! lagi 30 minit nak buka.. boleh pulak dia gigit ayam tu sampai bunyik-bunyik, bukak kotak KFCi je dah bau semerbak, tergugut iman orang yg berpuasa.. 30 minit tulaa yg paling mencabar dari berpuasa 12 jam. dua hari berturut-turut beli ayam KFC golden egg. cakap tak puas makan semalam, 

Original Cake ni ada kat tingkat 3, depan Soul Garden.. dia ada 3 perasa classic original, cheesy cheese dan chocolate. Aku suka cheesy cheese. Rasa dia lembut, gebu dan rasa cheese. Kalau makan banyak boleh muak

Kek Span Oree @ Original Cake dah ade kat Melawati Mall
 seketul ni habes aku makan, aku suka yg cheese.. 

Kek Span Oree @ Original Cake dah ade kat Melawati Mall
 ini untuk Azeq, dia suka yg coklat.. Fina fleksibal mana-mana dia balun.

Kek Span Oree @ Original Cake dah ade kat Melawati Mall





-gee-
Tag : Food, JJCM
10 Komen untuk "Kek Span Oree @ Original Cake dah ade kat Melawati Mall"

salam kak siti tanjung perak.. oree cake dgn original cake yg viral tu beda2 ya buk! hehehe. oree cake hat kat MM ni ada je kat bawah Sunway putra tu nok. sederet dgn empire sushi sana. Original cake yg viral que melengkau2 tu mmg nama dia original cake..bkn shortform oree cake pommm.. harap maklumat. tapi apa ada kisah ye dak?? asal sedap, boleh bawa bincang ye dak?? :p

tak pernah try lagu original kek nie, ada dekat area KL je ke..

hari tu ada beli, ada ambik gambar tapi tak pos, hahahahha!!

kak cah.. mula2 i compius jugak.. tapi dah laki kita cakap sama jeeee..kita pun bedal je la hahaha.. janji sedap kat mulut.. budak2 suka yg coklat.. sedap gak bahahaa

Ok boleh beli nanti. Nampak sedap menggigit jari.

Sedap ke?
Viral ke kek ni haha...
Malu nak ngaku akak tak pernah dengo pun huhu...

Adalah alasan nak ajak bang aji gi MM weekend ni yeah!

Syok berjalan-jalan sambil cari tempat makan best, I like..
Tang mak sedondon dengan anak pompuan, LZ suka tengok al-maklum LZ ada anak lelaki tunggal so x dapek nak sedondon.. hehehe

panjang tul intro nak sampai kek span oree tu.ingat lupa nak tulis. hehe.

rasa biase je kek span yg ori tu

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top