Lifestyle | Parenting | Food Lover. Loves to bring my kiddo's to travel even though just a local trip with small budget.

Makan sedap dekat Penang : Roti canai ayam dan roti bakar telur goyang Transfer Rood

Zie Azi | 7 July 2017,08:42 |
Lepas jalan2 kat Penang makan nasi kandar kat ENTRI INI. Tibalah nak tunaikan tekak mengidam mak buyung, breakfast pagi kat roti canai ayam dan roti bakar telo goyang Transfer Road. 


Roti canai ayam dan roti bakar  telur goyang Transfer Rood

Di nasihatkan kalau nak breakfast kat sini kena datang awal pagi sebab tempat sentiasa full house. Kedai dia terletak tepi jalan, letak meja sampai ke bahu jalan, bagi aku macam bahaya jugak la, kalau ada anak kecil kena sentiasa awasi anak2 takut terlajak sampai jalan. Kat sini diorang dah biasa keadaan macam tu. Bukak pun sampai tengahari je. 

Dapat meja terus duduk order air, order makanan, sampai makanan terus bayar. Takde nak pi bayar kat cashier ke, yg tukang antar makanan tu la cashier dia.

Roti canai ayam dan roti bakar  telur goyang Transfer Rood
anak dara ni pun pandai makan roti bakar telur goyang, mula2 je macam excited nak makan, hujung2 kejap tuang kicap, lada sulah, tuang kicap lagi, suka agaknya tengok telur tu bergoyang inul.

A post shared by zie azi (@suzie_khai) on

klik video

Roti canai ayam dan roti bakar  telur goyang Transfer Rood

Dulu pun pernah breakfast sini. Kat ENTRI INI. Di sebabkan mak buyung nak makan kat sini. Layankan aje, nak juga merasa breakfast kat tempat lain. Kat sini yg fopfular roti canai ayam seketul. Service memang cepat, lepas order kejap makanan sampai, cuma keselesaan tempat kurang sikit, what do u aspect makan kat gerai tepi jalan macam tu kan. Sis ok jeeeee.

tapi sejujurnya pendapat peribadi, roti canai dia biasa je, takde la sedap tahap mengelabah gila. Roti canai letak ayam seketul ayam, gulai dia yg buat sedap dan ayam dia lembutttttt gila. Kalau nak rasa boleh la, waze je.

Harga :
Roti canai ayam : RM 6.60
Roti bakar telur goyang : RM3.50

Roti canai ayam dan roti bakar  telur goyang Transfer Rood
yg ni aku order nak ayam je, roti canai takmo, dah kenyang breakfast kat hotel tadi. hehee

Roti canai ayam dan roti bakar  telur goyang Transfer Rood
anak dara tu sibuk nak spec mata hitam mama, ada yg komen kat iG 'nampak ke makan roti canai dgn spec hitam' bahaha..saja acting je laaaaaaaa

Roti canai ayam dan roti bakar  telur goyang Transfer Rood

Dah alang2 sampai Penang, boleh la breakfast kat sini. Sebab tempat ni port breakfast yg glamour kat Penang.

Alamat :
Transfer Road Rori Canai 
56 Jalan Transfer 
Georgetown 10050 Penang

Business hour : 7am - 1pm


-zie-
16 Komen untuk "Makan sedap dekat Penang : Roti canai ayam dan roti bakar telur goyang Transfer Rood"

roti canai tu sedap woi...telur goyang tu biasa je.

suka ayam dia, lembut je walupun masak seketul besarrrr..
roti bakar telo goyang tu klu org yg tak biasa makan, mau kembang tekak hahaa

betul lah org cakap kan...Penang memang syurga makanan....Dappnyerrrr lahai...kite dah lama ngidam nak makan roti bakar telur goyang tu..heheheehe

Tergodanya tgk roti bakar telur goyang tu. Telan air liur je ni. Nak buat sendiri confirm tak jadi.hehe

yeay! dah berjaya letak! hehehe...best2...seronok nau makannya haaa

Makan roti bakar dengan telur pun nampak sedap sgt!

memang npak sedap sgt roti goyang tu

nory, buat sendiri belum tentu jd..silap2 jadi telo mata kebau hiahiii

betul, klu buat sendiri asyik tak jadi laaaa

yeyyyy, atas bantuan IQ jugak..hikhikk

kan farah, menu simple je..buat sendiri pon boleh..hahaa (tak jadi mcm ni lah)

roti canai dia pun sedap, ayam dia lembut

Wah! Baru tahu kat penang pun ada telur goyang. Ingatman kat kelantan je ada.. Lepas nk best la gi penang, banyaj variety makanan, tak lah asyik makan nasi kandar je

ooo yeke kat kelantan pun ada ye, lps ni boleh jaln2 ke kelantan pulak

Fuh! Dasat! Meriah gila makanannya.. geram pulak.

SA tengah plan Trip Penang ngan anak dara ni...nak berjalan berdua je...boleh la masukkan dalam list ni

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top