Bagaimana nak pilih Vitamin C serum yang sesuai?



Bagaimana nak pilih Vitamin C serum yang sesuai | Korang perasan tak sesiapa yang ambil suntikan Vitamin C muka diorang jadi glowing dan gebu sangat? Tak hairan la ramai wanita di luar sana yang mengunakan Vitamin C pada wajah untuk kelihatan lebih berseri. Memang tak dinafikan perempuan suka akan perhiasan sebab itu adalah fitrah wanita. Buatlah apa saja asalkan tidak mengubah ciptaan Tuhan. 

Vitamin C disebut sebagai salah satu bahan anti-penuaan terbaik di pasaran. Sekiranya kulit tidak mendapat jumlah Vitamin c yang sesuai, pengeluaran kolagen menjadi rendah. Bila kolagen rendah, kulit jadi kusam, lebih cepat proses penuaan dan berisiko muka menjadi lebam. Tua itu pasti, kita tak boleh elakkan diri untuk dari menjadi tua. Tapi apa yang aku cuba sampaikan, 'age managemant' iaitu melambatkan kesan penuaan pada kulit. 

 


Bagaimana nak pilih Vitamin C serum yang sesuai dengan kulit?

Cosmoderm Glow-C sesuai untuk mereka yang mempunyai tanda-tanda awal penuaan kulit. Cosmoderm menggunakan Ethyl Ascorbic Acid yang merupakan derivatif Vitamin C yang paling stabil. Ramuan ini berfungsi untuk menguranglan tanda-tanda penuaan dengan meningkatkan pengeluaran asid amino dalam kulit serta meningkatkan pengeluaran kolagen supaya kulit terasa lebih licin dan gebu.



Memperkenalkan  Cosmoderm Vitamin C Glow-C Range

Vitamin C merupakan antioksidan yang melindungi sel-sel kulit daripada merosakkan radikal bebas yang disebabkan oleh pendedahan cahaya UV. Ia juga menghalang pengeluaran melanin dalam kulit yang membantu mencerahkan hiperpigmentasi dan bintik-bintik coklat, meratakan warna kulit dan meningkatkan keserian kulit

Rangkaian Cosmoderm Glow-C sesuai untuk semua jenis kulit terutamanya jeragat yang baru terbentuk dan untuk mereka yang ingin melambatkan tanda-tanda awal pematangan kulit seperti garis halus dan pembentukan awal pigmentasi.

Menggunakan Vitamin C sebagai bahan utama, dapat membantu mencerahkan pigmentasi dengan menghalang pembentukan melanin dan menganjalkan semula kulit wajah untuk kulit tampak sihat, cerah dan kelihatan muda. 



Produk paling best!


Glow-C Super Boosting Serum

  • Mencerahkan dan melindungi kulit dari cahaya UV
  • Melawan garis-garis halus dan kedutan pada wajah
  • Mencerahkan hiperpigmentasi dan bintik hitam dengan berkesan
  • Meratakan tona kulit wajah 
  • Merangsang pengeluaran kolagen & meningkatkan keanjalan kulit.

Lingkungan umur yang layak pakai

20-40 tahun 

Siapa yang perlu pakai?

yang merasa diri semakin meningkat usia. 

Tips ringkas : 

sapukan serum Vitamin C sekali atau 2 kali sehari selepas toner sebelum pelembab. Sentiasa pakai SPF dengan produk yang mengandungi Vitamin C.



Vitamin C mempunyai kebaikan dalam ?

  • Melawan garis-garis halus dan kedutan pada wajah.
  • Melindungi kulit dari kerosakan sinar matahari.
  • Merangsang pengeluaran kolagen & meningkatkan keanjalan kulit.
  • Mencerahkan hiperpigmentasi dan bintik hitam dengan berkesan
  • Membantu meningkatkan penyembuhan luka. 
  • Mencerahkan kulit.
  • Meratakan tona kulit wajah 


Penjagaan rutin kulit wajah dengan hanya 4 langkah :

Langkah 1 - Mencuci : Detox Cleansing Gel 
Langkah 2 - Toning : Tone/Radiance Toning Essence
Langkah 3 - Merawat : Super Boosting Serum 
Langkah 4 - Pelembab : Brightening Moisture Solution

Simple kan! dengan hanya 4 langkah berjaya membuatkan kulit kita semakin 'Health & Beauty'

Untuk maklumat lanjut, rangkaian produk Cosmoderm Glow-C boleh didapati di semua cawangan farmasi seperti Watsons, Guardian, Caring & AEON Wellness atau online Cosmoderm Official store di Shopee dan Lazada.

COSMODERM | FACEBOOK 
COSMODERM Instagram @COSMODERM

#cosmoderm #watsonsmy #cosmodermglowc @cosmodermvitaminc

Tag : Gaya Hidup
1 Komentar untuk "Bagaimana nak pilih Vitamin C serum yang sesuai?"

nak glowing kena cucuk2. adoiii sakitnya.

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top