Lifestyle | Parenting | Food Lover. Loves to bring my kiddo's to travel even though just a local trip with small budget.

Random Picture, Macam-macam Ada

Zie Azi | 22 August 2016,07:00 |
Random picture pe yg ada dalam phone ni.

Minggu lepas tak kemana2, so aku duduk rumah cari kerja la. Dah lama nak buat, tapi takde masa. Aku ni kadang2 boleh jadi tiger mom, tukang kayu, jadi bibik lap lantai air tumpah, tukang kutip pinggan mangkuk itu selalu sangat, tukang lap air milo tepercik kat dinding, tukang paip, tukang cat pun boleh. Takde hal la.

Nak cat pintu grill belakang rumah, dah lama berkarat. Tak payah membazir nak tukar pintu baru. Cat je pun dah nampak baru balik.

are u ready, guys !!

 
Nak harapkan org laki ni payah, dia memang buat, tapi lambat. 
Asik mulut je cakap, buat ye tidak, baik aku cat sendiri. Hentam je cat cemana, janji tertutup yg karat2 tu. Rimas tengok corak2 rimau kat pintu ni. DAN hasilye.....
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
tadddddaaaaaa
Cantik kan, jadi macam baru balik. Buat pe nak membazir kalau boleh pakai lagi. Aku cat yg mana aku sampai je, bahagian top buat2 tak nampak, tak sampai nak cat atas tu. Sebab tu ambil gambar sekerat he. hahaaa

Settle kerja cat, angkat kuali masak sambal petai. Korang jangan ter mengidam pulak. Tak sanggup nak tunaikan. Gemuk2 kan petai dia, kou hado !! hahaaa

petang pulak gi rumah ucu, dia call suruh datang makan. Pe lagi laju2 datang rumah ucu untuk makan je. Ucu masak bihun sup tulang

Sup tulang pedas nak mampos, terceduk sambal kicap terbanyak. Hambek telinga berasap rasa nak rendam kepala dalam baldi je.
Cer spot mana aku, kalau uolls dapat tangkap memang terrer la. Nampak tangan je, sebab pakai serkup, aku kan jadi orang dapur.

Hari ahad sepupu kahwin kat Behrang, lepas tu singgah mah MIL kat Sungkai. Tetiba sedara mara nak ikut gi mah opah. Sekali 4 keta serbu, nasib buah rambutan tengah masak mengila sekarang, depa duduk bawah pokok rambutan serupa taknak bangun. Makan la puas2 buah rambutan tu.

Ni masa kat kanduri kahwin kat Behrang. 
OOTD Kakak dengan adik *negegeee
k.bai
ITU.JE.NAK.CERITA.




-zie-
Tag : Lifestyle
7 Komen untuk "Random Picture, Macam-macam Ada"

Umang aiii!sambal petaiiii!!! waaaa...i can't brain this !

biaq betik laki mcm tu... hahahaha... klu rmh sy laki buat syp ja. xtau buat ka tido. hahaha

Petaiii beb..petaiii..
No. 2 pasal cat tu kita pun suka gak mengecat tapi sebab rumah sewa malas sikitla..
Last sekali kemain ootd dengan payung lips..gitewww tak panas ke payung tu cam nipis je.

Salam kenal.
Rajin namanya tu. Tp mmg betul....rimas mata kitakan, sudahnya buat sendiri lagi puas hati. Gitulah....

Sedapnya meehoon sup tu. Terliur pulak

Family saya abg saya dgn mak je mkn petai.. Saya kureng sikit ahaha. tp tak dinafikan bihun nmpk sedap

(sorry komen pasal mknn je ahaha)

sedap pulak tgk gmbar makanan tu. hehehe lapar :)

haha..isteri idaman ni,mengecat boleh,masak boleh, OOTD pun vogue..tunjuk jarku sifu.hehe

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top