Lifestyle | Parenting | Food Lover. Loves to bring my kiddo's to travel even though just a local trip with small budget.

Lelong! Lelong! Luar Flat Dalam Kondo!

Zie Azi | 17 August 2016,15:25 |
Ada sorang mak cik ni dia nak lelong barang2 dlm rumah dia. ALL FURNITURE yg ada dlm rumah la, rumah tak tau nak jual ke tak! No info. Mak cik ni duduk rumah flat tapi dalam macam kondo oooo. Segala decoration dlm rumah dia kalau uolls masuk ter 'wow' sana, ter 'wow' sini. Moden & very the hamble mak cik ni. Sebab pe dia nak lelong? 
 
SEBAB
dia nak berhijrah ke oversea duduk dgn anak dia. So, dia taknak adik beradik yg lain bergaduh disebabkan harta adik-beradik berpisau parang. Dia lelong semua barang2 dlm rumah dia dari barang yg kecik2 hingga lah ke tv, katil, kerusi, pasu, frame semua laaaa

Kalau korang tengok barang yg sempat mak aku rembat. Dah tau dah mak cik ni punya taste macam mana.
Layan la gambar.

Klasik kan frame ni, kalau kat kedai tah berapa ratus tah. Ni dengan harga lelong RM20 je. Mak aku terus rembat walaupun bapak aku tak suka gantung2 dlm rumah. Al-kisah nanti jadi milik aku la tuh..kih kih..

close up sikit, corak ni timbul.

Tak tau nak describe pe pasu ke magkuk besar kah!
Mangkuk 3 biji ni, aku pun tak tau mak aku nak isi pe. Setakat ni duduk dlm almari diam2. Bila khidmat mu diperlukan baru bawak keluar. 3 biji ni RM30. Tak ke mak aku juling bijik mata sekali kembar tiga RM30 jew.

Ni frame, Peribahasa Cina. Nanti aku nak suruh Zul laki Sarina translate kan. Laki dia tau bahasa Cina.
Sape tau translate cer citer pe tulis tu.

Tengok design vase ni, corak timbul. Kalau nak beli memang tak la. Sekali dengan bunga kristal RM20. Tak ke boleh naik hantu dengan harga yg mak cik tu deal.

vase ni pulak RM20 wowww gila kentang!! 

Mula2 mak cik tu nak buang ranting kering tu dlm vase tu, mak aku tak bagi, nak buat pe di buang, padan dah pasu tu dengan ranting kering

Ada banyak lagi, frame ayat kursi RM20, cermin muka, besar jugak RM20, rug kaki bentuk bear telentang - dapat bayangkan tak bulus dia macam mana, RM10 kou.
wowwwww gila histeria haku.

Lepas tu, mak cik tu wasap mak nak tak kerusi bar, design memang meletop laaa. RM30 je mak cik tu kasi. Mak aku cakap nak, suruh simpan kan. Lepas tu, esok pagi dpt wassap dah jual. Ada pembeli dtg pukul 12tengah malam beli dulu.
Melepassssss


-zie-
5 Komen untuk "Lelong! Lelong! Luar Flat Dalam Kondo!"

mmg murahhhhh giler la makcik ni juai.ingatkan u tlg di jual tadi,baru nak usya2.hehe

Makcik tu jual murah2 nak blah cepat2 tu..rumah tak jual ke? Haha.

ishhh memang murah sesangatttttt rs mcm nk rembat semua ;-)

kat mana rumah makcik ni ye? mcm berminat jer nk beli brg2 dia...

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top