BoboiBoy Movie 2 non-stop ketawa - Jepun Mari

Lifestyle|Parenting|Foodie|Story Teller|Beauty Blogger. seorang yang periang dan sukakan cabaran.

BoboiBoy Movie 2 non-stop ketawa

Jepun Mari | Wednesday, 21 August 2019,10:00 |
Assalamualaikum uolls.

School Holiday dah pun berakhirrrrrr. cuti sekolah kali ni takde ke mana. sebab bersambung dengan cuti Hari Raya Haji banyak habis kan masa balik kampung. back to KL (that day i on leave), husband (keje) tanya 'hari ni pegi jalan mana??' jawab 'taktahu takde plan' sekali dia hulur uwetttt 'nah pegi la bawak diorang pegi tengok wayang' melompat bini dari katil sebab jarang-jarang berlaku laki bagi uwet contoh : 'nah pegi shopping' 'nah pegi tengok wayang'.. nasihat iolls untuk bini gagah perkasa se Melaya! kalau terjadi macam ni. jangan banyak tanya 'kenapa/mengapa/apakah' tangan di hulur terus ambikkkkkkkk.. sebab kalau banyak tanya nanti elaun kena tarik bahahaha.. so, hari tu bawak diorang pegi tengok wayang BoboiBoy Movie 2. sejak iklan BoboiBoy ni keluar kat tv/youtube asyikkkkkkk memekak nak tengok wayang. fitammmm mak nak layan


BoboiBoy Movie 2 non-stop ketawa

biasa kan.. kalau tengok wayang aku akan beli online tiket. memang jarang walk-in. ntah kenapa hari tu tgv online buat hal betol. banyak kali try beli online tak lepas2. terpaksa jugak la beli walk-in. tapi best la. first time guna tgv kiosk senang sangat. pakai debit pun boleh. tak payah que panjang2 kat kaunter.  

BoboiBoy Movie 2 non-stop ketawa

bawak diorang keluar paling kurang seratus mesti ada dalam tangan. dalam wayang mulut tu nak mengunyah, paling kurang nak hotdog cheese lahhh. RM14 kali 2 dah berapa? lepas tu, dah habis tengok wayang mesti nak makan. dah makan.. nak makan lagi. tak kenyang-kenyang budak2 ni. tapi kalau bab makan i cannot laaaaa.. belikan jugak walaupun seketol. 

kusyuk diorang tengok 'karton' diorang. yg kita kat sebelah mata nak terlelap pun hado.. diorang non-stop ketawa. ada part yg kelakar. jalan cerita padat, lebih kompleks tapi mudah di hadam. skrip kemas, tak meleret dan lawak satu keluarga. dah end movie korang jangan terus balik, korang stay in one minute sebab movie ni ada end credit scene. Ada tunjuk BoboiBoy ni anak sape. means siapa bapak BoboiBoy. jeng jeng jenggggggg. 


mak budak bagi 7/10
budak-budak bagi 100 star star .. twinkle twinkle little starrrrrrrrrrr


BoboiBoy Movie 2 non-stop ketawa

coming soon !! Dora & the lost city of gold.
sape dulu kecik2 layan cerita Dora ni. aku tak ingat la masa kecik2 ada layan karton ni ke tak? paling ingat DORAemon jeeeeeeee. itu pun ulang-ulang tengok lepas balik sekolah petang.




-gee-
Tag : Movie Review
2 Komen untuk "BoboiBoy Movie 2 non-stop ketawa"

Anak saya sempatla menangis tengok Boboiboy 2 ni, part atok mati tu. Ingatkan mati, rupanya tidur. Ceh!

Best Boboiboy nie..anak saya ajak mengulang tengok..

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top