Lifestyle|Parenting|Foodie|Story Teller|Beauty Blogger. seorang yang periang dan sukakan cabaran.

Family trip to KK - Canopy Walkway Poring Hot spring

Jepun Mari | 21 March 2019,11:51 |
Assalamulaikum..

Hari tu dah promise nak cerita pasal Canopy Walkway Poring Hot Spring ni kan.. ok i tak lupa.. amik nafas dalam2 luuu.. sebabnya aku akan bawak korang satu tempat yg views dia sangatttttttt cantik. yee tak tipu, alif lam lam ha kah kahhhhhh (gelak syoiton nirrajim) Sabah kan banyak tempat yg cantik2.


Poring Hot Spring

Poring Hotspring ni tempat kolam air panas. kat sini ada banyak kolam air panas. so tak payah risau kot2 terendam dengan omputeh ke. aku tengok barang kou, barang aku, aku simpan bahaaha. memang ramai giler arr sotong kering berendam kat sini. dapat yg body cantik sedap la nengoknya. kalau dapat yg macam badak sumbu berbulu je aku perghatikan. confidence je diorang pakai bikini.

tiket masuk Poring tak ingat. korang google la sendiri.

Family trip to KK - Canopy Walkway Poring Hot spring
muka takde mood nak senyum. 

Family trip to KK - Canopy Walkway Poring Hot spring

Canopy Walkway Poring Hotspring

Canopy Walkway ni atas lagi. korang jumpa kolam air panas dulu pastu kena mendaki sikit baru jumpa canopy walk. (bukan mendaki sikit, kalau dah becak keti apakah maknanya tuh?) paham2 la sendiri.

memang keje gile datang Sabah ni naik Canopy Walkaku nak datang sini nak felling-felling lawa kat tempat sejuk tapi pehal pulak terjebak aktiviti memanjat ni. tak paham!! HAHAHAHA datang Sabah memang fikir nak menternak lemak. taknak buat aktiviti yg fat burn ni. tapi tak peee at least aku dah try once. kalau ajak lagi mampoh taknak, of coz nak explore tempat lain. banjir ketiak aku nak memanjat atas ni. korang should try at lest once. memang pengalaman yg sangat best. macam aku suka aktiviti lasak macam ni. kalau korang tak suka just skip je. settle!!

nak naik Canopy Walk tiket harga lain:
dewasa RM3
bawah 18 tahun RM1.50
kamera @ kamera hp charge RM5

tiket pun murah. nak naik banyak kali pun takde hal.. kou mampuuuuuu?

Family trip to KK - Canopy Walkway Poring Hot spring

selepas bermandi kan peluh! finally!
sampai jugak kat atas ni. fuhhhhhh keje gile!!

sampai atas ada checkpoint yg orang check tiket. remainder!! ticket yg korang beli kat bawah tadi simpan elok2 naaa. kang keje sia2 dah bertakung peluh memanjat kat atas ni sampai atas tak boleh naik canopy walk. memang cari pasal mulut tu nak mencarut. hahawauwaaawaa

Family trip to KK - Canopy Walkway Poring Hot spring

azeq gan apaknya tak naik. azeq kan tak sihat dia tunggu kat bawah je.

aku naik gan Fina, Fina ni nampak je halus tapi berjiwa besar. dia lasak mengikut haku. aku cakap nanti kita naik flying fox nak? HAHAHA

selamber je dia naik. selisih jumpa dengan foreigner semua tegur dia. sebab orang putih ni kan appreciate kalau ada kids yg join. Fina ni la terpaling mudeeeee. ada foreigner tu dari Australia tapi kaki dia ada problem sikit. dia nak naik jugak walaupun bertongkat. cuma part turun  dia macam susah sikit, dia kena turun cara mengundur.. kaki dia tak boleh bengkok. mat salleh ni kan kalau bab2 macam ni spirit dia kan lain maciammm sikit. usaha selagi boleh.

atok pun berjaya naik sampai atas ni. kitorang risau jugak abah tu kejap2 tanya 'abah ok tak' pastu silap tanya kena marah.. ehhhh dah jadi mak orang macam ni pun kena marah.. hahaha

Family trip to KK - Canopy Walkway Poring Hot spring

mencungap aku cari nafas kat atas ni. bukan sebab penat. sebab macam nak mati tengok bawah tu. segala lutut, tulang rahang semua nak tertanggal.

sikit view pun aku tak layan. nyawa aku lagi penting, aku fikir nak cepat sampai hujung. ghase panjang pulak canopy walk dia.

setiap checkpoint boleh max 6 orang. terlebih muatan nahas. derrr bran!

Family trip to KK - Canopy Walkway Poring Hot spring

kat sini ada 5 checkpoint. walkway yg ke3 panjang sikit..

nak remainder kalau dah jejak kaki kat sini terpaksa keep moving ye. tiba2 kan dah sampai half way korang nak turun, memang taklaaaaa. lu langsi lu mati kah kahhhh. NO RETURN BACK!! dah sampai atas tu kena habiskan sampai hujung. sukatilah nak merangkak ke, menjalar ke, melungkop ke yg penting sampai hujung. before nak memanjat fikir panjang2 dulu yeee. bagi aku setakat canopy walk yg pernah pegi Taman Negara, Pahang is the BEST! dia punya canopy walk lagi extreme. tinggi gilerr dari hujung pokok ke hujung pokok. tak nampak benda lain, nampak pangkal pokok je. tu pun sikit lagi aku nak merangkak. tapi aku COVER CUN la babe! time tu anak dara. malu la kat boyfriend yg tengah usha kat bawah tu. HAHAHA

aku berjaya mengatasi kegayatan aku walaupun dalam hati nauzubillah ni semua dunia. dunia.. fuhhhhh gilerrr vavis!. a'a lagi teruk dia tu penakut sampai hujung nak habis bontot tertinggal sikit lagi nak merangkak. foreigner yg ada kat bawah semua bersorak. cittt buat malu je la pak lang ni. Fina yg kecik tu lex jee dia. siap ajak repeat lagi. gile aje nak layan!


Canopy Walkway Poring Hit Springs
Sabah.


10 Komen untuk "Family trip to KK - Canopy Walkway Poring Hot spring"

Alahai...SA sure gayat ni...tapi aktiviti macamni la yang semangat nak buat...gigil pun gigil la...

Tengok gambar pun boleh gugur jantung.. hahaha.. menarik juga buat aktiviti macam nie sesekali..

Bestnya dapat pegi ke hot spring.. last saya pegi pada 2 tahun lepas.. kalau ikutkan kg hubby sy memang dekat sangat dengan hot spring tapi ber huhuhu la jawabnya.. Alasan hubby beri, ramai orang kat situ... adehhh...

aiyakkk seramnyaaaa tengok jambatan gantung tuuu

Bestnya!
First and last akak naik canopy walk dekat FRIM zaman muda belia dulu haha

Hmm... mmg taklah saya nak naik benda alah tu. Kat Langkawi haritu pun dah ketar lutut nak jalan atas glass tu. Hahahaa

Lamanya tak bercanopy walk. Last masa audit FRIM last 6 years rasanya. Huhu

Best sesekali dapat buat aktiviti camni..

saya suka aktiviti mcm ni sebab rs nyaman je bla berada dlm hutan

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top