Lifestyle | Parenting | Food Lover. Loves to bring my kiddo's to travel even though just a local trip with small budget.

Baby Tector @ PinkGuy, makan-makan di Makan Culture Melawati Mall

Zie Azi | 11 October 2017,14:35 |
Baby Tector @ PinkGuy, makan-makan di Makan Culture Melawati Mall

Hari minggu lepas saje jalan2 kat Melawati Mall (MM).. ingat parking free lagi.. sekarang parking dah bayor ye. Sebelum ni pernah datang parking free lagi.. and now dah kena bayar 3 jam pertama RM2 for weekend, RM1 for weekday. yg tak bestnya parking kat MM ni kena pusing2 naik level atas.. i cannot la parking yg sebegini rupa.. nak termuntah pun hader tapi ku tahan jebat. Kalau malas nak tawaf sampai atas, parking je kat luar, kena jalan sikit la. Itu jeeee

Baby Tector @ PinkGuy, makan-makan di Makan Culture Melawati Mall
makan kat Makan Culture.. main belasah je makan kat sini.. sekali semua sedap

Baby Tector @ PinkGuy, makan-makan di Makan Culture Melawati Mall
ini pun sedap.. tapi aku kan tekak NASI.. nanti balik mesti cari nasi.. dasar owang kampong *ngegee

Baby Tector @ PinkGuy, makan-makan di Makan Culture Melawati Mall
Marveloessss Triple Chocolate.. ini sedap, anak dara tu request nak ice cream.. menu asal topping dia creamy..lepas tu aku request topping dia tukar dengan ice cream.. sokati je tukar menu orang.. nasib tokey baik..

Baby Tector @ PinkGuy, makan-makan di Makan Culture Melawati Mall
puas hati dapat makan ice cream.. muncies mama ni

Baby Tector @ PinkGuy, makan-makan di Makan Culture Melawati Mall
deco dalam kedai.. agak2 sape yg hilang tudung saji boleh ambik sini.. 



Baby Tector by Shoichi Mukai

Sebelum ni pernah datang Melawati Mall (MM) tapi tak round sampai hujung, so hari tu terjumpa satu  kedai nama PinkGuy. Nama kedai pun dah pelik.. kalau in BM 'lelaki PINK' tertarik sebab depan kedai dia di pamerkan robot kecik yg unik. Designer dia Shoichi Mukai from Japan. Hand painting pun ada jugak di jual.. mula ingat ini kedai pameran ke! pehal pulak show room ada kat MM ni.. kepala hongak pameran.. ni semua untuk di jual.. Paling unik robot kecik besi tu la.. mula2 tak tau pun nama dia Baby Tector, dapat info dari staff kat situ baby tector ni diperbuat dari fiber dan besi.. ada 1 pattern je kat world, limited edition no cetak rompak.. itu pasal harga dia cecah ribu riban.. ingat dalam ratus2 je.. sekali nengok omakkkk kou more than 10k above.

Baby Tector @ PinkGuy, makan-makan di Makan Culture Melawati Mall
ini lah Baby Tector. aku pun tak sure untuk apa toys ni, nak main macam mana!! nak di timang2 or untuk perhiasan.. Sape boleh explain baby tector ni utk pe.. Plessaaaa

Baby Tector @ PinkGuy, makan-makan di Makan Culture Melawati Mall
makhluk kecik ni harga RM10,600...ooooooo makkk!! tak boleh lama2 dalam kedai macam ni.. kitorang standard kedai eco dua hengget tu je..

Baby Tector @ PinkGuy, makan-makan di Makan Culture Melawati Mall
ada banyak pattern, tak payah berebut takut habes, satu baby satu design.. semua mulut robot ni di sumbat puting package gan botol susu dia sekali tauuuuuu. harga RM10k above, mau beli ka!

Baby Tector @ PinkGuy, makan-makan di Makan Culture Melawati Mall
sape kenal Shoichi Mukai !! aku pun tak kenal hahaha.. dia seorang designer yg buat custom Power Ranger/tv show/movies dan banyak lagi la. Dia buat Baby Tector ni inspirasi kelahiran anak lelaki dia.

Baby Tector @ PinkGuy, makan-makan di Makan Culture Melawati Mall
Azeq try tiru mimik muka dalam gambar ni. sebijik sama demok.. hand painting ni dilukis dengan cat minyak.. aku pun gatai tangan pergi sentuh.. sekali tengok harga ribu riban kou... makkkkk !! seram.. terus sorok tangan.. risau gak 'once broken consider sole' .. nasib nothing happen.. fuhhhh

Aku tanya staff kat situ.. lukisan mana yg paling mahal?

Baby Tector @ PinkGuy, makan-makan di Makan Culture Melawati Mall
Lukisan ni paling mahal. Dilukis oleh Prof.Cheng Haw Chien. Chinese Ink & Watercolor on chinese Rice Paper.. harga RM 136,000 usia lukisan ni lebih dari 30 tahun.. kalau orang seni dia akan pandang betapa tingginya nilai hasil seni lukisan dia..bg aku yg biasa2 ni, yg bukan mata seni, hanya pandang sebuah lukisan yg ada sebatang pokok ceri. Mahal tu mungkin diukur dari segi usia lukisan ni dan betapa teguhnya chinese rice paper, kalau takat pakai kertas biasa mau esok lusa dah di makan anai2.. agak2 lukisan yg berpuluh tahun macam ni ada hantu takkk.. huwaaa

Baby Tector @ PinkGuy, makan-makan di Makan Culture Melawati Mall

lepas tu ada buyer dari China datang nak beli Baby Tector, so kitorang berpeluang tengok Baby Tector ni keluar dari bekas dia.. tak nak duduk lama2 dalam kedai ni.. serammmmm tengok harga ribu2.. 



-zie-
4 Komen untuk "Baby Tector @ PinkGuy, makan-makan di Makan Culture Melawati Mall"

Ayam cheese tu memang sedap. Ana dh makan hari tu. Bukan senang ana nak suka breaded chicken selalunya.aishhh terliur pulak ni haa.

kannn.. main belasah je mkn kat sini..mmg sedap burger banjir tu

Tu yg beli tu gaji sebulan mesti berkepok2. Kita nampak macam takde perasaan.

Uish...kalau robot tu boleh buat keje rumah takpe gak beli.haha

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top