Lifestyle | Parenting | Food Lover. Loves to bring my kiddo's to travel even though just a local trip with small budget.

Kerja sebelum raya

Zie Azi | 23 June 2017,09:07 |
Apa aku buat kat opis ni pun tahu.
Kat radio asyik pusing2 main lagu raya je laaaaaa, main perasaan betol
Takde hati nak krojer ni, datang tunjuk muka. Pergi kerja pun pakai casual, not official. Hati, jiwa, kepala otak semua ada kampong. 
Semua orang jauh dah balik raya, tinggal orang dekat2 dalam opis ni, adalah 4 orang terconggok kat opis ni. Sorang orang Gombak, orang Ampang, Ampang lagi, dalam ni ramai orang Ampang, berpakat ke haper depa ni. Raya kat Ampang ramai2.

Tahun ni berbeza sikit dari tahun sebelum2nya.
Mula2 raya Gombak dulu, teman abah tu. Jangan biar abah duduk sorang2, nanti teringat kat arwahnya pulak. Kitorang pakat adik2 beradik semua raya sini dulu, kebetulan semua dekat2. Lepas tu, raya ke-2, baru balik Sungkai, yg lain ada yg dah start shiff, tak risau sangat abah tu sorang2 adalah berteman.

Kerja sebelum raya
menu berbuka semalam, simple je. Masak sup daging gan beli laksa kat bazar, nasi arab kambeng dapat free, polis IPDD wangsa maju bagi, depa suruh Like FB ipdd, lepas tu bagi nasi arabbbb. Like je la, tak suka unlike balik bahahaa. i kan dah raya awal, bila2 nak makan tak heran. Kalau Azeq ternampak 'eh, mama dah buka ke, belum azan lagi' lepas tu tiba2 buat hilang ingatan, kalau terlupa tak batal poseeeeeee

Kerja sebelum raya
terawal pulak sampai opis, 7.15 sampai dah. Pintu opis pun belum bukak lagi. Semangat nak raya ke semangat nak half day bahahah

Kerja sebelum raya
 tak zabar nak balik kampongggggg, ingat korang je ada kampong. Orang pendek pun nak raya jugak ehahaa

Kerja sebelum raya

Anyway, since i 'officially' dah Raya opsss hahaha
nak ucapkan Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin
Mari kita menghitung berkat di Aidilfitri ini dengan menghargai orang kita cintai, sayangi, tak kira yang tua & muda.
Semoga selamat pulang ke kampong & berhati2 di jalan raya



-zie-
9 Komen untuk "Kerja sebelum raya"

ko pendek ke?
selamat hari raya ek..
jangan jadi senandung jiwa pulak dengar lagu raya yang menghiris hati tu.

rendah sikit dari Nora Danish hahahaa
selamat hari raya Anis, hati2 di jalan raya

alah alah sedap pulak tengok menu tu..selamat hari raya wakk..

kita pun tak sbar nak balik raya ni..hari ni ,masih lagi bekerja...selamat hari raya zie

Haha. Cepat raya dah eh dia =p Selamat hari raya Zie! Take care dan semoga gembira di hari raya. Siqah beraya di kota je tahun ni. Huu

Swlamat hari raya zie... Maaf zahir dan batin

i pun kerja sampai jumaat. petang sikit pasang lagu raya nak amek feel. hahahah. ni rabu dah start kerja

Laksa, my favorite..
Sebelum Raya memang takde mood pi keja Zie. Lepas cuti Raya lagi bercinta nak mula kerja..

Apa pun jiwa kena kental.. Life goes on, hehehe

kitorang kat opis terbalik, sebelum raya lagi banyak kerja.tapi ada orang tu ngelat, 4 hari sebelum raya dah start cuti.balas dendam sebab kena naik awal.naik awal rileks je client dok cuti raya, tak kacau kita.hehe

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top