Selesai kerja kahwin - Jepun Mari

Lifestyle|Parenting|Foodie|Story Teller|Beauty Blogger. seorang yang periang dan sukakan cabaran.

Selesai kerja kahwin

Jepun Mari | Friday, 4 October 2019,09:30 |
Alhamdulillah ... baru selesai kerja kahwin adik - Wedding Amiera & Shuib.. bukan mudah nak buat kerja kahwin. after berbulan planing ni lah harinya. penat dia usah cerita laaa.. sakit segala tulang belulang, tumit kaki dah nyutt nyuttt.. kaki lagi dasyat denyut dia selagi tak mintak urut malam boleh mengigau. tapi takpe hati tu happy sebab ramai kawan2, sahabat2, sedara mara yg boleh di katakan semuaaaa datang. Appreaciate from the bottom of my heart. kawan2 arwah mak pun datang, ada yg baru tahu arwah mak takde, peluk lama2 boleh menangis. hati tu sebak. aku terus hulur dorgift. tak boleh cakap lama2 jiwa tu jiwang.. tq juga kak hazel - blogger yg kenal dalam blog pun datang.. rupanya rumah dekat2. yg nak suka tu kak hazel send picture pengantin tengah outdoor photoshot kat padang main angkat2. terus aku tergelak besar bahahahaha

Wedding Amiera & Shuib
:: kerja kahwin hand banquet fresh flower.
cantekkkkkk sangat.. apesal la time aku kahwin takde bunga secantik ini..
cishhhh..

Wedding Amiera & Shuib

:: kerja kahwin hantaran fresh flower..

Wedding Amiera & Shuib

sebab nak buat hantaran fresh flowers.. subuh sepiee ucu dah ketuk pintu rumah.. memekik suruh bangun. macam ni la orang takde mak.. false alarm seorang mak cik dengan mak berbeza.. aku & anak2 memang bangun awal. tak biasa bangun lewat.

Wedding Amiera & Shuib
:: kerja kahwin pulut kuning dan anak hayam untuk hantaran.

wani buat pulut kuning & rendang.. aku tukang hias jerkkkk. aku tanya kak ya ko nak anak berapa orang?.. dia cakap 4 cukup la.. kak long buat 8 terus.. kembar 4, dua kali beranak ok laah kahhhh kahhhh

Wedding Amiera & Shuib
:: kerja kahwin bunga telur

aku amik tender buat bunga telur.. tak tidur malam mengentel benda ni.. balik keje penat2 sambung mengentel.. buat dalam 100pcs melecet jari hahaha

actually, kenduri buat kat Gombak. pasang khemah.. tempat macam crowded sikit la.. plan asalnya nak buat kat dewan Bolton tu, tapi takde rezeki buat kat situ. ni pun last minit ada tempat.. takpe laah majlis bejalan lancar.. paling risau tak cukup makan. Alhamdulillah cukup, makanan puas hati..

Wedding Amiera & Shuib
menu :: daging hitam palembang, sotong sambal, kari kambing, jelatah, paling win ayam panggang. ayam tu bakar kat situ jugak. fresh from oven..

catering kitorang amik dengan Qaseh Alena Catering. Qaseh Alena catering ni anak syarikat Mazmida Catering.. Mazmida ni mak mertua dia punya popular jugak area Klang. ada Laman Mazmida kat Kg.Jawa. Qaseh ni menantu dia punya. tokey dia kawan Amir, keje kontena sama2 sekarang dah behenti buat catering.. gittu cerita dia. order untuk 1000pax. RM 11.50 sekepala.

Wedding Amiera & Shuib
masa aku sampai catering ni tengah panggang ayam..
memang sedap arrrrr makan panas2 pastu ayam dia juicy.. tak dry

Wedding Amiera & Shuib
kuih satu pun aku tak rasa tauuuuuuuu.. 
karipap pusing tu dapat nengok dari jauhhhhh jeeeee.. punya busy nak jamah pun tak sempat
SEDDDDIH!!!

Wedding Amiera & Shuib

air balang 6 jenis.. tapi dapat rasa 2 jenis jekk.. favorite air teh bunga, kejap2 aku ceduk
:: teh bunga, laici, jagung..

Wedding Amiera & Shuib
:: asam boi, bandung, air mata kucing

Wedding Amiera & Shuib
mak mertua & abah sampai awal dalam pukul 10 dah sampai.. 

Wedding Amiera & Shuib
mak bawak dodol & sagun kelapa..
sempat mak mendodol.. dah cakap kat mak tak payah susah-susah.. dodol ni buat dia leceh jugak kena kacau, pastu guna tenaga nak kacau dodol.. mak cakap tak susah lahh penat berdiri duduk.. 
makkkk ... makkkkk

Selesai kerja kahwin

:: apam johol sebesen cik maria bawak. apam ni special sebab pakai daun rambai.. 

Wedding Amiera & Shuib
awal-awal pagi mood diorang ni OK.. dah masuk tengahari... sorang-sorang buat perangai.. 

Wedding Amiera & Shuib
geng-geng mentayam 
ada jugak selit2 gambar.. tapi sadis gambar hakak takdeeeee

Wedding Amiera & Shuib
bridemaids
ni semua belia remaja, sekolah lagi.. tapi gaya macam orang krejee

Wedding Amiera & Shuib
pegantin sampai before zohor.. sedang elok orang tengah ramai.. dapat la tengok pengantin. 

Wedding Amiera & Shuib
:: bridesmaid lagi

Wedding Amiera & Shuib
bridesmaid lagiiiii
dalam album penuh gambar diorang sajerrr.. benggang je makcik bawang sebab takde gambar.. 

Wedding Amiera & Shuib

Wedding Amiera & Shuib
antara orang kuat majlis.. takde mak cik bawang ni patah kaki hakakkk

Wedding Amiera & Shuib
ada pun seketul gambar kakak perantin
:: kakak perantin, ucu, cik yana, nina, cik ani, izati, nani, nurin

Wedding Amiera & Shuib
aiskrim hipster laku keras hari tu..
ada yg tanya yg warna biru ni aiskrim pe?? unicornnnnnn kitorang jawab hahaha

Wedding Amiera & Shuib
:: family pak din clan. bertambah satu menantu abah.. 

tapiiii geram azeq & amir takdee.. 
masing2 dah penat.. sorang-sorang buat perangai. yg azeq dah meragam nak balik rumah.. rumah dengan tempat majlis tak laa jauh. jalan kaki pun boleh.. budak2 ni tadi datang naik basikal.. mengamuk2 nak bawak basikal balik.. apak dia nak hangkut basikal naik kereta.. tak mahu! bapak nya jalan kaki follow dia dari belakang.. yg nak geram tu sambil mengayuh basikal pandang aku sengeh-sengeh.. rasa nak baling je gan batang pisang.
haiiii anakkkk anakkkk

Wedding Amiera & Shuib
familiaaaa..
ni sikit ni.. sikit pun ada yg kena crops.. haha kesian cik wawang kat tepi tu kena crops. ntah sape tukang snap tangan pengkor pegang camera. penat je senyum gambar takde !!

Wedding Amiera & Shuib
complete family pak dinnn. aku crops kan gambar diorang bahahahaaa

memang aim Qaseh Alena catering ni.. tahun 2015 dah pernah amik dengan catering ni. tahun 2019 pun amik catering yg sama.. dah la sedap, tak kedekut, ayam golek fresh from oven, bakar kat situ. sedap pun sedap. air balang 6 jenis (in pakej) kuih muih belambak. passambor kuah sedap, nasi arab beras panjang2, kari kambing ada kentang, sotong sambal... semuaaa sedapppp laaaaaah

tapi..

yg aku sebut satu2 kat atas tu. dapat makan dua suap nasi arab, ayam seketul part kepak.. SEDDDDIH!  tu pun kebetulan suap fina makan pastu dah masuk on duty jadik mak perantin..

ucu dah kalut cari aku. orang datang nak salam mak pegantin? mana mak pegantin?manaaa?? AKU LAAA! aku lah ganti tempat arwah mak.. ni satu pengalaman untuk mendewasakan walaupun dalam hati terkinja2 nak begambar kat pelamin hahaha.. lepas ni ada sorang lagi, adik yg bongsu tak lepas lagi. hope time tu aku istiqomah tak lari2 bahahahaaa


Selesai kerja kahwin


Contact Catering :

Qaseh Alena Catering
Effendy Che Din (012-294 6433)
No. 2 Lorong Miswan, Lot 3509
Kg.Delek Kanan, 41250 Klang
Selangor
Tag : Family
17 Komen untuk "Selesai kerja kahwin"

banyaknya menu2 sampingan tu zie. alhamdulillah semua berjalan lancar. maaf ana xdpt hadir. dan selamat pengantin baru buat 2 mempelai.

This comment has been removed by the author. - Hapus

Alhamdulillah kak long dah berjaya buat majlis. Gambar banyak tak pe. Yang penting outfit dia paling menyerlah. Ehehe

akak pun baru je habis majlis kahwin. even tak involved sepenuhnya tapi kepenatannya tu sampai ke hari ni haahh... yg penting kita rasa happy kan. buat bunga telur tu yg memang menyeronokkan. even jari jemari melecet ye.. hehehhe i suka yr bunga telur tu. sweet color.

Seronoknya la kan majlis kahwin macam ni...meriah...SA dah setllekan semua adik2 kahwin..kalau ditakdirkan SA kawen agak2 ada ke yang nak uruskan erk? hahahaha

anis : yehhhhh.. janji hakak meletoppss hahaha

kak yan: betul tu.. penat dia sama penat macam berlari.. sakit tumit kaki diri lama2..hehehe

SA: aaminnn.. bila tu agak? jgn lupa jemput tauuuuuuuuu.

Alhamdulillah smua berjalan lancar... touching plak tingat kat arwah mak kamu.. makan sedap, air tepaling win. hahhaha. tahniah tuk chuols skluarga.. lps ni seqsa haku plak.. adeihhh

kak cah: mekasihhhhhhh (alleycat).. kenduri k.cah saya nak makan semuaaaaa.. jgn ada yg tapau udah ler bahahahahah

meriah nya, best tengok majlis perkahwinan gini... cantik sangat gubahan hantaran tu... bunga rose merah tu mmg menyerlah sangat...
best betul tengok segala menu yg ada... terasa lapar perut ni\

apa pun tahniah bt pengantin ya

Terima kasih banyak jemput akak 🌹🌹🌹
Semuanya best, semuanya sedap zie. Tahniah, you did it well.

Ayam bakar tu memang best. Akak bagi 10 bintang!

PH : tq kak datang.. happy dpt jumpa akk. tp sorry xsempat menyembang lama..

meriahnya, pasti penat kan.. tapi itulah tanggung jawab kita nak selesaikan majlis adik beradik ni kan :)

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top