Lifestyle|Parenting|Foodie|Story Teller|Beauty Blogger. seorang yang periang dan sukakan cabaran.

Me time

Jepun Mari | 11 December 2018,15:16 |
Assalamualaikum ulloos!

Dua minggu berturut2 kitorang (aku & nana) pegi Sunway PutraMall sebab nak jalan-jalan cari pasal makan

Me time

ada nampak mommy happy?

Me time

si tuwus & si tembun. 
kalau tengok muka memang tak caya kitorang ni umur 30plus-plus.
orang petite memang macam ni kot. bahasa kasar dia cemetot tak cukup zat.
tak dapat jadi model pun tak peeee. cemetot2 pun cukup sifat. Alhamdulillah tak mereng. tak gila. tak sewel. eh bukan sama ke? janji orang cemetot ni COMEL (nak sedapkan hati) up sikit hot fames time kat universiti dulu hahaaa.

Me time
tak boleh move on dengan mee goreng mamak teh tarik place. kali ni makan kat Sunway PutraMall. maintains cun maintains sedap. cuma udang bagi sekoq.. unta padang pafir pun tak kedokut macam ni. nak lepas gian kena hala ke Tanjong Karang jugak ni makan seafood. 

huwaaa rindunya TANJONG KARANG. tempat jatuh lagi dikenang ini kan pula tempat merempit.
bahahahahahaha

Me time
leciennnn.. macam biasa timun tak kawan.

Me time
nduk ni makan memang slow. kalau tak disergah sempat la habes layan satu citer kat panggung.

Another week. ioolss repeat lagi makan kat Teh Tarik Place. kali ni ada misi & visi yg perlu settle. MESTI. tak boleh tido malam kalau tak beli, sawan ketuat dah mai. pejam celik pejam celik 40 hari belom tentu lena. 

Me time
kami berdua lagi. hik hik

Me time
aku order Maggie goreng. cemuihhh dah makan mee goreng mamak. Maggie goreng dia SEDAP. tapi udang still bagi sekoq. nak kena buat surat layang ni. pasai appa letak udang sekoq? kat laut tu punya besepah udang. paling kurang letak la 2-3 ekoq puas sikit makan. hahaha

Me time
nduk ni tak boleh move on lagi dengan mee goreng mamak. kali ni sedebuk dia bagi banyak. sampai terbuntang-buntang jik mata nak bagi perabih.

misi & visi? adalah ME TIME !!
shopping untuk diri sendiri. yeyyyyyyyyy
serious, dah lama tak rasa happy shopping untuk diri sendiri. biasa apa-apa mesti dulu kan barang anak/laki (owang laki ni sepender dia pun kita belikan). untuk diri sendiri yelleek. kendian. kendian. kendian langsung terlupa. pastu pakai je la apa yg ada.
konsep, pakai selagi tak barai.

kali ni/bulan ni/ memang aku beli barang untuk diri sendiri jeeeeeee. takde satu pun barang untuk depa. sebab before-before ni memang pulun habes barang untuk diorang. kali ni semua barang MAMA PUNYA. (pastu balik kena sorok2 kang ada imigresen malaysia yg check) bukan suami? tapi anak aku!

terpulang orang nak describe me time tu cemana. janji maksud sampai. dengar muzik, baca buku, mandi lama-lama, solo travel, drive sorang-sorang, pegi spa, makan sorang2 kat cafe.. itu pun me time.
bagi aku me time ni perlu jugak untuk elak kita dari stress. means masa untuk diri sendiri, bukan menyendiri. berbeza tu..
me time untuk aku kali ni SHOPPING. lebih relax & santai.
pernah terfikir nak bagpackers dengan suami/kawan2 pergi suatu tempat - aim dulu dan save untuk diri sendiri.

so, hari tu aku dan Nana dah aim nak beli seluar putih kat BO (brand outlet) 1 pcs RM49. kalau beli combo jatuh RM79. wehhhhh jimat tak jimat. nana ok. aku pun ok dua2 rembat. settle kat BO saje cuci mata masuk Padini. 

Me time

cun tak? yeayyy or nayyyy?

Me time
Nana pulak berbagi2 nak amik yg pink atau peace. dua2 aku tak kenan hahahaha. dia ni dah la susah cari saiz kasut. kaki budak darjah 6 compom la pattern kasut budak2 hahaha. tu yg terjumpa saiz 3 terus nak rembat.

last! 

kitorang pilih ni.

Me time

beli combo dapat murah. beli kat vincci 1pcs RM59 kalau combo 79 hengget.. gila aje! culculate sendiri kalau bahagi dua berapa. yg penting saiz kasut darjah 6 ada stock (saiz 3). eh tak paham kaki secomel nana, ni baru betul kasut Cinderella. hik hik. Kebetulan aku memang tengah cari kasut putih ala2 hispter macam ni hahaha.. umur dah tuwe tapi jiwa remaja.
tak kisah kasut sama pun, rumah lain-lain, berak jamban lain-lain. takde hal lahhhh.

shopping macam ni lagi jimat sebab dapat murah sikit la.. yg penting kena pandai cari geng yg sekepala. kalau geng yg terkemut2 nak share better don't hahaha..

sebenarnya ada lagi barang yg aku beli untuk diri sendiri. seluar/baju/perfume. handbag tak beli, tak sempat beli dah kena azan kat tinga (beli difference place) kang up sini nampak sangat keremajaan tuwe tu hahaha.. tapi just nice la dangan umur kita yg ala2 meningkat usia ni. 




-gee-
11 Komen untuk "Me time"

eh umur baru 30-an ke?? igt early 40's tadi!! hahahhaha. ne ne ne ne ne..

Untung kita yang berbadan petite atau kemetot ni kan..orang tak leh nak agak umur..sesekali me time pun best...lamanya x dating shopping ngan anak dara SA

Suka beli kasut kat vincci. Kadang ada yg kena dengan selera daku. Hehe

Aku baca ko tulis SELUAR PUTIH tapi ko beli KASUT PUTIH. puas dok belek mana seluar putih. Eh murah kasut putih tu ooi. Aku ada sepasang tapi dah lama tak sarung sejak pregnant sampai dah beranakkan si Aqeel.

Me time tu mestila..aku pun nak gak tapi budak menyusu badan ni susah nak tinggal..hehe.

cantik lahai sneakers tu. nak jugak!

mmg syok la me time..mkn2 shopping2 kan..mmg kena cr yg sekepala sbb bole kongsi beli combo tu...jimat hehe

Kasut hipster tu cun giler.. terberkenan la pula..

Sesekali me time mcm.ni mmg seronok kan.. release stress

comel jea kasut tu..best kan sekali sekali dapat 'me time'

Lama jugak tak ber me time shopping-shopping ni. Biasa me time layan bola je sampai muntah. Haha

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top