Lifestyle | Parenting | Food Lover. Loves to bring my kiddo's to travel even though just a local trip with small budget.

Island BBQ steamboat di Kg.Melayu Subang

Zie Azi | 3 January 2016,01:02 |
Happy new year !!

Island BBQ steamboat di kg.Melayu Subang | Mulakan tahun baru dengan penuh makna, azam tahun ni nak kemas rumah. Kemas rumah all out tau. Siap nak cat, nak deco sikit-sikit, masuk perabut baru sikit untuk bilik Azreq. Kalau tengok before macam stor kain dah. Hope boleh la buat..caiyokkk !! Apa azam tahun baru korang..?

Last weekend buat family gathering makan stemboat kat Island BBQ Steamboat Kg.Melayu Subang. Mak siap kosongkan perut nak makan stemboat punya hal. Mak, boleh ke masuk tu, mak kan tekak melayu. Selalu lepak kat Fiske Steakhouse kat Keramat, mak abah suka sangat tempat tu.

Tak tahu pulak kat dalam jalan Kampung Melayu Subang ni ada steamboat yang sedap. Tempat yang aman damai jauh dari kebisingan kota. Cuma bising aeroplane lalu je. Dekat dengan airport subang, aeroplane  terbang rendah sangat. Tapi still lagi dalam kawasan bandar. Parking pun senang, ada singbord parking jalan belakang sikit, ada kawasan lapang untuk parking.



Kat sini kena reserved dulu, kalau tawakal walk-in saje memang full book. Semua self service, air, pinggan, cawan, sudu, garfu, semua kena ambil sendiri. Sebab tu kalau bawak family sekapal memang seronok la, macam berlawan-lawan acara ambil mengambil.

Selain dari steamboat, ada juga bihun goreng, nasi goreng, nasi lemak, laksa juga disediakan. Kat pintu masuk Island BBQ steamboat ni ada warung cafe, tapi tak sempat snap gambar. Boleh lepak-lepak minum kopi kalau taknak makan steamboat.

Island BBQ steamboat di Kg.Melayu Subang
 Land mark, Island BBQ steamboat

Island BBQ steamboat di Kg.Melayu Subang
 Start dah acara menstemboat

Island BBQ steamboat di Kg.Melayu Subang
 Budak baju merah tu sibuk nak masak, makannya tidak.

Island BBQ steamboat di Kg.Melayu Subang
 yummy sedap. Ada dua flavor Tom yam dan sup

Island BBQ steamboat di Kg.Melayu Subang
 Pelbagai adik-beradik mee. Mee suah pun ada, tinggal nak masak je.

Island BBQ steamboat di Kg.Melayu Subang 
Sea-food kat sini nampak fresh. Itu daging rempah bijan

Island BBQ steamboat di Kg.Melayu Subang
Ayam black paper.

Island BBQ steamboat di Kg.Melayu Subang 

Island BBQ steamboat di Kg.Melayu Subang

Island BBQ steamboat di Kg.Melayu Subang
 My favorite, cendawan. eh! jagung pun ada jugak.

Island BBQ steamboat di Kg.Melayu Subang
 Air panas hanya ada tea dan coffee, self service ye.

Island BBQ steamboat di Kg.Melayu Subang

Island BBQ steamboat di Kg.Melayu Subang
star pun ada.

 Island BBQ steamboat di Kg.Melayu Subang
Ada pelbagai verity sos, kicap pun ada. Kicap boleh makan dengan eeg half cook

Island BBQ steamboat di Kg.Melayu Subang
 Import from Gombak, guest of servers japanese wearing with hijab.
 
Island BBQ steamboat di Kg.Melayu Subang 
 Laksa pun ada, laksa ni yang penting part kuah dia. Tapi memang terbaik laksa dia. Sedap sangat. Cukup rasa, petis, ikan, garam, masam. Masak penuh dengan keikhlasan

Island BBQ steamboat di Kg.Melayu Subang
 Washand area part, tandas pun ada.

Island BBQ steamboat di Kg.Melayu Subang
 Adults RM 24.90, children(6-12years) RM 9.90. 5years below free tau. Makanlah banyak mana, makan sampai tersandar.

Island BBQ steamboat di Kg.Melayu Subang
 Half cook eeg, aku suka macam ni. Tak suka cair sangat.

Island BBQ steamboat di Kg.Melayu Subang
 Penutup, layan ice-cream

Island BBQ steamboat di Kg.Melayu Subang
Kat sini ada photo booth area, boleh lah nak selfie banyak mana pun.

Island BBQ steamboat di Kg.Melayu Subang 
Semua tersandar kekenyangan, tunggu 2nd round nak repeat pulak. Itu pun kalau ada ruang-ruang kosong yang boleh sumbat lagi. 

Island BBQ steamboat di Kg.Melayu Subang
Here we are.
 
Island BBQ steamboat di Kg.Melayu Subang      Island BBQ steamboat di Kg.Melayu Subang
Single and available, yang baju hijau tau. Yang berbaju kuning off coz not available, nampak bos besar kat belakang sedang memerghati.

Island BBQ steamboat di Kg.Melayu Subang
Kami adik-beradik perempuan with SIL, rose

Island BBQ steamboat di Kg.Melayu Subang
  picture feeling manja dari abah and mak.

Kalau nak rasa kelainan, boleh la singgah makan-makan kat sini. Boleh juga buat birthday party ke, family gathering ke.

ISLAND BBQ STEAMBOAT
Lot 3370, Jalan Kemboja U5,
Kampung Melayu Subang,
40150 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan

GPS: NO3 09.746
E101 31.765'

H/P : 012-6800041 
untuk buat tempahan meja




http://www.bisnesbakeri.com


-zie-
Tag : Family, Food
10 Komen untuk "Island BBQ steamboat di Kg.Melayu Subang"

paling menarik gambar couple tu..sweetnya mereka

Semua nampak sedap dik...makan ramai2 dgn famili lagi berganda2 sedapnye....

tmpt yg best,bolh try kalau nak makan steamboat kt sini

sebenarnya,keakraban keluarga tu yg penting,mkanan tu penyebab nak merapatkan nilai kekeluargaan je kan..hihii

Wah makanan nampak enak....rasanya pun mesti sedap kan....i love steamboat :)

sedap,ada verity lain selain steamboat,laksa dia pun sedap..i love laksa..huhuu

sukaaaaaa steamboat. deiiiii kiera ko ape yang tak suka hihihi. tapi kebanyakkan steamboat semua mcm hotel. bayar mahal dan makan sampai termuntah pun. pesen tank kecik macam iols ni rugi la. makan x banyak mana pastu dah kenyang. nanti balik baru teringat2 ceitttttt

ha tu la,kalau bolh tapau tak pe jugak.nak mkn time tu jugak tank kancil je..hahha

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top