Lifestyle|Parenting|Foodie|Story Teller|Beauty Blogger. seorang yang periang dan sukakan cabaran.

My first Bokitta | duck scarves !!

Jepun Mari | Monday, 23 April 2018,16:54 |
Mana nak mulakan dulu.. Bokitta atau duck scarves?

Bokitta..
Actually nak umumkan bahawasanya i dah addicted dengan Bokitta hijab!! hello Bokitariannnn
kalau dah terjebak boleh naik gila Bokitta ni. sebenarnya dah lama cari instant hijab yang sesuai dengan muka yg mok-moklat ni dan serasi dengan jiwa raga.

Kalau korang yg rajin pakai shawl macam aku ni, mesti dalam seminggu ada 2-3 hari yg malas dan takde mood nak lilit2 shawl tu kan. ala-ala bad shawl day hari tu, kalau dah malas memang malas.. takde maknanya tiba2 up nak jadi rajin nak iron bagai. nanti kang wide shawl yg kedut2 tu aku pakai.

takde la tak arif sangat tentang Bokitta ni. Baru nak belajar-belajar pakai. Kat Malaysia ni punya belambak-lambak instant tudung macam mengeram telur ayam. Semua aku try, tapi ada yg serasi & ada yg tak kena dengan jiwa.
- Instant tudung nealofa pun aku pakai, tapi tak kena jiwa
- Sugarscarf - pakai yg double lop, tapi tak suka sebab tepi dia macam kembong2 (perasaan aku je kot orang lain pakai elok je nengok) pernah beli aku bukak jahitan dia terus jadi shawl panjang
- Fareeda - pernah pakai dulu (uihhhh macam mak datin sangat) payah nak jaga awning.
- Ariani - pon ok tapi malas nak gosok.
- Aidijuma - pernah mengila suatu ketika dahulu, dah lama2 malas sebab kena gosok. Banyak yg dah jual preloved.
- benang hijau - bawal (malas nak gosok beria)

Ada yg serasi dengan jiwa tapi tak kena dengan muka.
ada yg elok dengan muka tapi bila pakai takde jiwa.

pastu maintain pakai shawl / wide shawl (senang tak payah gosok, tapi still kena lilit2 laaaaaaa)

Sehingga la, Bokitta ni merasuk dalam jiwa. yg jadi role model nya kak sha la. k.Sha cakap senang sangat pakai Bokitta.. k.sha punya bokitta tak yah cakap la..tak boleh kejar collection dia.. aku mintak preloved satu tak jual pulak.. bak kata pak jenal 'pakai ke semua ni' bahaha
Ada hari tu pernah mintak preloved. k.sha cakap 'aku pijak ko kang' bahahahaa harap2 ada la preloved yg k.sha nak let go (aim feathers tuuuuu).. #amin erkkkk takut2 berani je ni #larikkkkkk

My first Bokitta | duck scarves !!

first, aku beli yg ada sale..RM75 sekadar nak cuba je kan. kalau normal price cecah ratus-ratus. Bokitta ni kat bahagian dagu ada getah yg boleh adjust mengikut jenis bentuk muka. konsep Bokitta - pinfree. maksudnya tak payah pakai pin pun takpe. tak faham kan? beli satu nanti faham hik hikkk

Bokitta ni ada beberapa saiz, nak senang faham saiz macam saiz baju la ada saiz s, m, l, xl gitu.
voila - short, tak menutupi bahagian dada (55cm dari dagu)
voila maxi (vm) - medium, cover dada, flap tepi pendek (65cm dari dagu)
chic - medium, flap tepi panjang (labuh sama dengan VM bezanya flap je) - 65cm dari dagu
chic maxi - long. cover bahu & dada, labuh depan & belakang (75cm dari dagu)

sekarang ni aku maintain pakai voila maxi.. sedang elok cover dada. senang citer tutup tetep la.
jenis kain pulak aku suka yg chiffon. elok lembut sangat. jenis Georgette pun aku suka gak inner dia tak karipap sangat (kembung-kembung) 

My first Bokitta | duck scarves !!
ni kain georgette ic dia Ommaya

My first Bokitta | duck scarves !!
ni kain chiffon ic dia Crystal Dark

Nape tak perkenalkan bokitta ni dari dulu, punya la senang, main sarung je. Tak payah nak berlilit2 tiruk. 

My first Bokitta | duck scarves !!
pakai spec ponnnnn helok

Bokitta ni unique.. konsep Bokitta once sold out NEVER re-print corak yg sama. selamat jalan romeo. very exclusive. kalau terlepas new release sila la kowang cari yg re-sell dengan harga tikam2 dada. Kalau dengar ura-ura kata Bokitta nak repeat design ke... jangan percaya hokeeyyy. takut fake. 

My first Bokitta | duck scarves !!

now, aku ada 9 collection yg betul2 aku pakai.. cukup dulu takat ni. abam botak kita dah jeling2. siap bisik kat tinga baju raya dah beli. *ngegeee 
kenkadang corak bokitta yg tak sesuai dengan muka aku jual balik bahahah..aku punya cik B biasa-biasa je.. takde yg hot-hot. sebab aku memang nak pakai bukan sebab kejar yg hot. aku tak kisah dapat ke tak dapat biasa je.. layan cik B ni boleh datang gila. dah dapat corak yg hot-hot, pleseeeeee lock ketat2 dalam peti besi. jangan pulak dah re-sell preloved pastu meroyan cari janda dalam group Bokitta. harukkkk!
Bokitta ni leh buat duit balik kalau re-sell. kalau memang kena design yg wanted silalah beli dengan harga yg membunuh. oldies design lagi lama lagi tinggi harga dia. kalau hot design ada yg jual sampai RM200-400. 
betol tak aku cakap! memang buat gila Bokitta ni. wa pon boleh botak. 

jom meramaikan geng Bokitta. Boleh kita membawang pasal cik B. kat sini aku gan k.sha je membawang pasal cik b. aku baru je berjinak-jinak dengan dunia Bokitta. ksha lagi senior. hai sis!! hehehee

baru2 ni Bokitta keluar new release.. gila-gila peminat bokitta pegi hunting.. KITA? tak beli pun, bukan sebab tak minat corak sebab takde bajet bahahahaa
tutup cerita pasal Bokitta.

sekarang

dUck scarves
Omgeee ni mampu tengok je.. Tak nak deal sebab nak beli pun kena bit, tak sampai berapa hour dah sold out. Aku pun peminat  shawls so memang tak boleh lari dari teringin nak pakai duck..

My first Bokitta | duck scarves !!
alhambra in white RM300 duckstore

So, hari tu ada kawan adek jual tudung duck, dia tolong belikan je. memang kenal la, kalau tak kenal mapuihhh tak beli takut ada yg fake. dia pegi ducktore pastu kirim. sebab hari tu ada member beli online tertipu tudung duck fake RM700 gila kou..sian dia. 

so, hari tu aku beli stock yg tak hot (tak hot pun harga nak mam..) 

My first Bokitta | duck scarves !!

Duck pun ada yg Vietnam
Vietnam ni semua benda dia nak ciplak la, dia ciplak siap dengan binatang duck tu sekali.
to Vivy, have to do something !!

ni beza duck vietnam dengan duck original.. 
saje beli duck vietnam nak tahu pe perbezaan dengan yg ori.
duck vietnam kain dia licieeennnnn nak mampos.. banyak gila pin yg aku guna. pin atas. pin tepi. pin kiri kanan.. sampaikan Amir cakap hidung taknak pin. errrrr choii! macam lembu cucuk idung. licin sangat, kalau tak pin betol2 mau tinggal serkup je kot. pastu kalau terkena air ke, peluh, dia punya bertompok macam tumpah air.. jahitan tepi tak kemas, kain panas. memang sekali tu je la aku pakai..
dah arwah pun tudung ni, tak ingat aku bagi kat sape.. bahahaa

duck ori.. pergghhhhhh ni memang supperb. ni takyah cakap la. kalau tak nape orang gila2 pegi cari duck. kain dia sedap. tak panas. pakai je terus terletak. senang sangat pakai dia, terletak dan tak licin.. jahitan pun kemas. padan la dengan harga. natang duck tu berat sikit dari yg tipu. No wonder la dengan harga duck. ermmm nak beli satu ni pun becinta.. rakyat merhean macam aku ni dapat satu pun cukup dah.. kang tudung serelum tu jugak aku sarung.

duck awesome becoz

  • Original idea
  • Kualiti chiffon yg mantap
  • Shawl rasa ringan & selesa walaupun berlilit2
  • walaupun mahal orang akan beli sebab Duck nampak mewah & versatile 

My first Bokitta | duck scarves !!
nampakkkkkkkk.. cahaya 'nur' terpancar kat muka aku
pakai duck terus muka bersinar-sinar, terasa ayu sangat diri ini.. gila aje puji diri sendiri..
actually, masa nak snap tu tiba2 cahaya matahari terpancar kat cermin, terus terpantul ke muka haku.. time ni dalam kereta gerak nak gi Bentong. Banyak kali snap ini lah THE BEST. bahahaah

My first Bokitta | duck scarves !!

ni pakai spec.. pon helokkkkk sangat

My first Bokitta | duck scarves !!

kadang2 orang pakai duck bukan sebab dia suka dengan tudung tu sendiri, sebab personality Vivy tu sendiri, dia tak jual barang, dia jual brand - duck nampak mewah, versatile, exclusive. Dia pakai nampak serkup pun orang kata style, cuba kita yg pakai ntah rupa brader yg potong rumput.

Belilah dan pakai ikut cara kita.
Beli sebab kita nak pakai, bukan beli sebab nak cantik macam dia.

Now, tak kisah..
maintain pakai Bokitta / duck / shawl sepoloh henggit (bawal #kadang2kalaurajin)



-gee-
12 Komen untuk "My first Bokitta | duck scarves !! "

Kawan ofis Siqah peminat Bokitta. Banyak jugak koleksi dia. Cantik dan senang sangat nak pakai kan. Duck is my fav shawl brand jugak 😍

Nway, jemput join giveaway dan segmen Siqah. Salah satu hadiah dalam GA adalah duckscarves 😬

LETTER OF HAPPINESS GIVEAWAY BY BLOG SIQAHIQA

SEGMEN : MAKING A BLOG LIST BY BLOG SIQAHIQA


Abislah dah terpengaruh..nasib aku tak pernah beli jenama2 tu. Punya kedek dan berkira.

Wow sekali pandang nampak cam vivy la ekeke...

Ingat lagi time sekolah dulu, kalau pakai tudung nampak serkup orang kata selekeh tapi la stylo la pulak hikhik

Mampu tengok je dulu both brand ni walau hati ku meronta nak try. Huhu. Hari tu lalu beberapa kali depan kiosk bokitta dkt MM, beberapa kali juga lah mampu menjeling. Hahaha. Giler kedek kan. Haha

teringin nak berbokkita ni. bosan la jugak asyik bawal je. tengok kat nu sentral, asyik ramai je orang kat outlet dia.apa pun betul la cakap zie, pakai biar selesa n ikut keadaan. yang penting ukur baju di badan sendiri. jangan nak bergaya sangat sampai keperluan lain terabai

Sweet sangat cara Zie menyampaikan perbezaan Duck scarf.. LZ bukan peminat Duck boleh rasa betapa exclusive brand Duck itu.. Tentang Bokkita, ramai dah office mate ni peminat Bokkita. Tapi LZ perasan kalau corak tak sesuai dengan si pemakai nampak serabut..

Frankly speaking LZ minat corak Bokkita pilihan Zie, memang sesuai dengan warna kulit. Nampak ceria & berseri-seri..

tak mampu eden nak beli duck angsa ayam ni..haha! bokitta pun boleh tahan gak harga, tapi apa2, biar cantik!. haha

Hakak tak ada koleksi tudung mahei Zee....Semuanya tudung 15 dan 10 henggit hahaha...Tudung Adijuma pun tak de apatah lagi tudung yg mahei
Tudung yg ada pun dah banyak, nak membeli lagi memang tidaklah...jadinya pakai jerlah apa yg ada. Tu yg tak ikut pesen jadnya tu haha...

Nowadays memang macam2 product ada kan. cari lah mana yang kenan dek hati. akak lak pesen itu gak lah.

Duck scarf ori tu bapa rm jee? Beli kf butik ks

Hai..baru nak berkenalan..i pun boki lover jugak..dua2 rembat..yg ori ngan inspired..so far mmg yg ori the best la..tp tgk jugak design n material..yg baru beli chic chiffon asmar 2..melorot bila lelama pakai..

Bagus buat perbezaan tiru dan ori...mmg byk beza tu kalau baca you sharing. Terbaik

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top