Mencuci vagina dengan sabun membuatkan miss v sentiasa bersih? Fakta atau autaMenjaga kebersihan organ intim biasa dilakukan dengan berbagai cara. Jenis khusus ini dipasarkan dalam bentuk pil dan ada juga berbentuk cecair untuk membilas vagina. Meskipun begitu, fungsinya tetap sama iaitu mencegah infeksi pada vagina.

Auta : Ada yang beranggapan mencuci vagina dengan sabun pembersih membuatkan miss v sentiasa bersih. Sebenarnya penggunaan pembersih vagina secara kerap akan menyebabkan ketidakseimbangan bakteria di vagina boleh mengeluarkan bau yang kurang menyenangkan. 

Fakta : Menjaga bahagian intim wanita boleh dicuci dengan air yang bersih. Penggunaan sabun wangi atau pembersih wanita yang berlebihan boleh menganggu kestabilan pH di faraj.

Selain mengelak mencuci vagina secara berlebihan, korang juga boleh mengamalkan BIO LIFE PROUTIX.


Bio life Proutix suplemen probiotik dirumus khas untuk kesihatan wanita. Kedua-dua Lactobacillus rhamnosus GR-1 dan Lactobacillus reuteri RE-14 (bakteria baik) adalah strain probiotik yang diuji secara klinikal untuk membantu meningkatkan kesihatan wanita.

Senang nak faham, cuci sahaja tidak cukup kerana Bio Life Proutix diformulasikan khas untuk meningkatkan kesihatan dalaman wanita terutamanya kesihatan vagina. Memiliki bakteria baik di vagina bererti mengurangi bau tidak sedap, iritasi ataupun keputihan.BIO LIFE Proutix pilihan terbaik untuk menjaga kesihatan wanita

Produk yang selamat digunakan jangka waktu panjang, strain probiotik terbukti secara klinikal Lactobacillus, mengurangkan risiko mendapat ketidakselesaan urogenital, kembalikan  keseimbangan mikroflora dalam sistem urogenital wanita, sesuai untuk wanita hamil,  dan yang paling penting disahkan halal.

Kecantikan wanita lebih terserlah apabila berasa yakin dan selesa dengan diri sendiri. Wanita memang tak boleh lari dari masalah keputihan, kegatalan di faraj atau bau yang kurang enak. Keyakinan diri wanita bermula dari dalaman dan bukan hanya pada luaran sahaja. Haa pe lagi, jom kembalikan kecantikan kulit dengan produk Bio Life Proutix.

Korang juga boleh dapatkan produk Bio Life di semua pasaraya terdekat termasuk Watson, Guardian, farmasi atau aeon wellness terdekat. Boleh juga pembelian secara online di website http://www.biolife.com.my atau kat sini http://Biolife.2.vu/GR1andRC14

#biolifemy #biolifeprobiotics #biolifeproutix


Tag : Gaya Hidup
0 Komentar untuk "Mencuci vagina dengan sabun membuatkan miss v sentiasa bersih? Fakta atau auta"

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top