Lifestyle | Parenting | Food Lover. Loves to bring my kiddo's to travel even though just a local trip with small budget.

Resepi Cheezy Meatball Cheese

Zie Azi | 15 June 2016,12:24 |
Bulan pose ni asik cerita food je la. Hadap la bulan pose ni dengan banyak picture food dan resepi hihii Next bulan pulak, cerita bab raya, dari pakai baju sedondon sehingga la cerita raya mah tok, nenek, mak anjang, pak teh, mak jemah semua la.

Bulan pose ni pulak terajin nak mencuba resepi itu ni, kalau hari biasa saka malas tu berdamping je. You saka pergi jauh2. suhhhh

Kali ni kita buat Cheezy Meatball Cheese Nak tau menjadi ke tak.. kita tengok nanti !!

Resepi Cheezy Meatball Cheeseh
Bahan2 adalah : 
  • Kentang 
  • Daging cincang
  • Bread Crumb
  • Tepung Gandum
  • Mozarella Cheese
  • Telur
  • Lada hitam
  • Garam 
* Bahan tambahan > daun sup, daun bawang, cili cincang

Resepi Cheezy Meatball Cheese
Cheese di potong dadu

Rebus kentang sehingga empuk, semasa rebus kentang tabur secubit garam buat perasa.

Resepi Cheezy Meatball Cheese      Resepi Cheezy Meatball Cheese
Lenyekkan kentang sehingga hancur
Kemudian, campurkan daging cincang tadi, dan letak tepung gandum sedikit supaya boleh di uli nanti.

 Resepi Cheezy Meatball Cheese 
Letak lada hitam dan garam sesedap rasa
*boleh juga ditambah daun sup, daun bawang, dan cili padi cincang. Ikut selera masing2 la nak taruk pe.

Resepi Cheezy Meatball Cheese
Sedia untuk di jadikan bulat2, letak cheese yang telah di potong tadi ke dalam meatball kita.

Resepi Cheezy Meatball Cheese
Buat bulat2 gini macam bebola ikan.

Resepi Cheezy Meatball Cheese 
1.Celup tepung rangup (tepung bestari) * kalau taknak pakai pun takpe
2. Celup telor
3. Celup bread crumb
Ulang step tadi sehingga habis meatball kita.

Resepi Cheezy Meatball Cheese
Sedia untuk di goreng, kalau nak freezer kan pun boleh. Macam nugget dah.

Resepi Cheezy Meatball Cheese
Sekarang, sedia untuk di serbu, tengok cheese yang meleleh keluar tu, geram je tengok. Meletus2 cheese macam gunung berapi.

Resepi Cheezy Meatball Cheese
tadaaaaa..

Selamat berpuasa & selamat mencuba



-zie-
Tag : Resepi
11 Komen untuk "Resepi Cheezy Meatball Cheese"

resepi yang menarik (>_<).Sertai Segmen Memori Berkasih Ucing Follow :cool:

penah gak buat dulu...taun lepas atau 2 taun lepas...tapi rasenye dulu akak buat tak taruk daging cincang...dap kan makan panas2...anak2 mesti suka :)

Terliur tengok. Cantik betul rupa kejadiannya :)

wahh macam best je.. macam senang je.. Zie pos kat mummy.. mummy malas nk masaklahh.. hahhaah :p

Tapi serius lawa sungguh rupa paras terletak bulat2 je.. yummy!

oooo bulan ni bulan entry resepi ea.. baekk.. hahhaa :p

Sedap! Reen follow blog sis.. Follow Reen ya. :)

Tengok dan baca resepi pun dah sedap..
Kejap lagi nak cuba resepi sis.

Also done follow your blog,
Do follow mine too www.waniameen.blogspot.my

Dah cuba resepi sis. Tapi saya olah sedikit sebab tak cukup bahan.
Tq untuk resepi ye...

Salam ukhwah dari saya

wsalam wani
tima kasih krna sudi cuba resepi zie ni,mesti lg sedap kan wani punya meetball ..

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top