Lifestyle|Parenting|Foodie|Story Teller|Beauty Blogger. seorang yang periang dan sukakan cabaran.

Geng halia ke AFamosa villa Melaka : housemate gathering

Jepun Mari | 14 September 2018,08:30 |
Assalamualaikum

Sabtu lepas, sempat jugak geng halia 'membawang' kat Melaka haha.. 
tak pernah buat gathering-gathering ni sebab aku lah seorang manusia yg paling malassssss nak jumpa orang. Sepanjang ada reunion kat sekolah pun haram nak join. kadang tu tengok event jugak,  kalau aku rasa tak selesa & takde mood nak join.. jangan harap muka aku ada.

Geng halia ke AFamosa private villa : housemate gathering
kiri : nana, ecah, dura & miss suzie.. patut ada sorang lagi eja.. tapi eja tak dapat join
muka kitorang sama je takde berubah banyak.. berubah pun sebab ada garis2 halus di muka. tu menunjukkan perubahan cuaca yg mendadak (hoii!! dah tua) hahaha

kitorang start rapat when we become housemate masa study kat poli tahun 2003. 5bulan juga start planing nak gathering semula after 16 years tak pernah jumpa.. dalam wasap, fb, ig memang aktif la. jumpa depan2 peluk cium tak pernah. kali ni kitorang pilih nak stay kat aFamosa Villa Melaka. senang berkumpul bekubang satu tempat, yg best villa ni ada pool. 

after grade semua kembali ke sarang masing2. Dura-JB, Nana-Pahang (dia ni orang nomat, berpindah randah now baru duduk Rawang), Ecah-Klang, Eja-Perak, aku pulak flexible. tengah2-KL (tiba2 up diri duduk KL asal usul dulu duduk kampong #tanjongkarang haha)

start dari collect duit, cari tempat, cari rumah, plan nak buat BBQ atau makan luar, beli barang, semualah. banyak sangat nak fikir. cakap ni pun nak muntah silap2 nanti aku mandi je pool buat bodo lapar kang kunyah je rumput tepi2 pool.

 kat sini pool private.. ada setengah villa aku tengok open je boleh nampak tersiat terkangkang dalam pool.. villa ni exclusive sikit aurat pon terjaga, jiran2 pun tak nampak kita bekubang dalam ni. berendam sampai kecut tetep pun takde hal lah.

Geng halia ke AFamosa private villa : housemate gathering
 sebelah pool ada laman boleh buat aktiviti.. luas laman dia. 

Geng halia ke AFamosa private villa : housemate gathering

villa ni besar weh.. ada 5 bilik & 3 bilik air. sewa rm1,200 for 1 nights. deposit rm300. boleh muat 20-30 person in one time. ada pool private, siap ada padang boleh buat sukaneka. kalau nak buat family day memang sesuai sangat lah. boleh masak-masak, boleh buat BBQ. kitorang amik 5 bilik sebab planing hari tu 5 family yg nak join.. cukup lah sorang satu family 1 bilik. tapi last minute eja tak dapat join.. booking semua dah bayar so still amik 5 bilik.

nak sewa 4 bilik pun boleh.. pandai2 la contact owner tanya.

contact Puan. Rozaini 012-3347036 (direct to owner)
cakap je dapat dari blog jepunmari.. dapat murah sikit.. eh eh.. (macam banglo bapak aku) bahahaa

Geng halia ke AFamosa private villa : housemate gathering
mak dara yg pertama terjun kolam.. aku cakap 'jom sape nak ikut auntie terjun kolam' sekali semuaaaa nak ikut. HAHAHA nak habaq mai!! i'm not ready have 6 KIDS.. hahah pitam

pool dia for orang dewasa tak dalam la.. orang katik macam aku ni kalau berdiri just nice had dada. for kids dalam jugak la always have monitoring.. alah pelampong kan ader.. 

Geng halia ke AFamosa private villa : housemate gathering
 in warp.. wrap KETAT-KETAT

kaki sape laa yg keding kat belakang tu, elok je duduk besilang kaki macam owang kaya.. hahaha

Geng halia ke AFamosa private villa : housemate gathering
dak Lily (anak Dura) kemain sedap tido dalam pool.. aku dok tolak2 dia tengok si pewincess ni dah lena. sedap betol dia macam dibuai2.

Geng halia ke AFamosa private villa : housemate gathering
dayang-dayang yg comel jugak.. cisss

kitorang decide nak masak2, nak kembalikan nostalgia 'masak sama2 time study dulu'. buat BBQ sama2, masak tomyam, goreng nugget. taknak keluar dari villa sampai esok. bayar mahal2 tapi duduk kejap2 what for. rugi nok!! for dinner kitorang buat BBQ, breakfast pulak buat nasi lemak. start bahagikan tugas beli barang, santan, nugget, perap ayam, sotong, udang everythingggggg going smooth. pastu bila sumbat semua binatang dalam esbook.. kitorang dok ketawa sampai krem perut, beli barang macam nak duduk sebulan hahaa.. beras je dah 5kg.

Geng halia ke AFamosa private villa : housemate gathering
kiri : laki nana .. laki aku

Geng halia ke AFamosa private villa : housemate gathering

dah siap bakar2. makan kat tepi pool. budak2 elok main kat dalam rumah. pandai anak2 bawak diri tatkala mak apak diorang sibuk melantak.

Geng halia ke AFamosa private villa : housemate gathering
ni sambal melaka mak ecah yg terpaling sedap. nostalgia sambal ni. dulu time study mak ecah akan bekalkan sambal untuk bawak balik hostel. sambal ni boleh tahan beminggu2.. sebab jenis sambal yg masak lama..tapi biasanya tak sampai seminggu dah habes.. 

dulu time study bukan beduit sangat. tiap2 hari beli lauk yg sama makan dengan sambal mak ecah ni.. sampai naik cemuihhhh aih.. kalau ada sambal melaka mak ecah ni nikmat sikit makan dengan nasi panas2 

pastu.. masa gathering hari tu mak ecah bekalkan kitorang sorang satu bekas.. huwaaaaaaaa gila.. sayang sangat kat makcikkkkkkkkk lah (bodek mak ecah supaya masak lagi hik hikkkk)

Geng halia ke AFamosa private villa : housemate gathering

ayam BBQ yg sedap.. made by ecah & kacher.. sos black paper dia pun sedap siot..

Geng halia ke AFamosa private villa : housemate gathering

untuk 8 dewasa 7 kids kitorang prepare
3 ekor ayam
1kg daging
1kg sotong
1kg udang
tomyam
sos black paper
sambal ecah

enough for dinner. terbuntang2 nak menghabiskan 3 ekor ayam bahaha.. naseb habessssss leciennn.. ada balen ayam sikit-sikit bawak ke breakfast.

happy sangat food yg kitorang bawak cukup2 for us.. goreng nugget gan ayam drummet untuk anak2 ntah berapa kali round. pantang letak. habessss!!

malam dah relax2 sikit, dah settle makan kenyang2. geng bapak2 start mengadap bola. anak-anak pun ok main sesama diorang, riuh rumah macam kat kompung pulak rasanya. geng mak2 mulakan sesi melepak kat dapur update citer masing2.. punya la lama tak jumpa, gila-gila gelak sampai krem perut. macam2 cerita keluar sampai kisah jatuh moto ada. 

pukul 11pm stop membawang.. husb masing2 dah panggil masuk tido.. eh
hahahaa

Geng halia ke AFamosa private villa : housemate gathering

Geng halia ke AFamosa private villa : housemate gathering

at 7.30 am everything ready breakfast nasi lemak tender by Nana. sambal nasi lemak Nana dah siap masak kat rumah, pagi tu tinggal tanak nasi lemak, then buat air nescafe by me. goreng ayam drummet untuk budak2 dan ayam bbq malam tadi ada balen2 boleh bawak breakfast. settle!!

Geng halia ke AFamosa private villa : housemate gathering
dah settle buat breakfast. diorang pun tak bangun lagi.. aku gan Nana seround bekubang.. syiok kubang pagi2 tanpa gangguan. dah macam owang kaya celik mata terjun pool.


Geng halia ke AFamosa private villa : housemate gathering
dah happy-happy jumpa member, hampir-hampir telupa aku ada laki.. ngeh.. ngehhh
ni pun mintak Zul yg snapkan.. kalau tak sampai ke sudah gambar sweet couple of the years takdak!!

Geng halia ke AFamosa private villa : housemate gathering
geng upin ipin : upin, jarjit, ipin & ehsan bahahahaaa
Kiri : Usop, Amir, kacher & Zul arippin

geng bapak2 gagah perkasa..


ntah berapa kali salam peluk cium.. pastu sembang lagi..
siap laki2 sound lagi 'oiii deme taknak balik ke'

Geng halia ke AFamosa private villa : housemate gathering

happy sangat dapat gather2 macam ni.. lepas ni set setahun sekali jumpa.. at least dapat jumpa lepak mengopi pun ok.. saje nak share this friendship dengan harapan uolls pun akan ada beautiful friendship yg best. hanya satu perkara yg buat kita kuat - keikhlasan. tak payah tunggu kawan yg start dulu, why not kita yg start dulu sebab keikhlasan tu akan datang dengan sendirinya tanpa mengharapkan apa2 balasan. nak gathering macam ni memang tak nafikan cost sikit.. bab makan, bajet sebab semuaaaaaaa pakai duit poket sendiri.. niat satu je la. sirraturahim. comfirm semua going eazy 

for those of u Nana, Ecah, Dura & Eja sayang sangat kat korang. kalau tak sampai ke Kelantan tu tak jumpa la korang. dan paling penting tak jumpa la Amir (laki aku sendiri) haha.. gedik seh!! nanti kita story how I meet my prince charming HAHAHA




-gee-
5 Komen untuk "Geng halia ke AFamosa villa Melaka : housemate gathering"

Ada yg 5 bilik ye zie. Luas laman dia. Seronok nk buat aktiviti tu.

aah.. tuan rumah ni renovate buat 5 bilik.. kalua nak sewa 4 bilk pun boleh. laman luassssssss sgt. nak buat aktiviti boleh sgt

tiba2 berangan umah sendiri.. kih kih

Bestnya....sebak plak tengok gambar akhir tu...walau kita x kenal kan..tapi SA tretiba teringat kat geng SA kami 5 sekawan..susah sangat nak jumpa...

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top