Lifestyle|Parenting|Foodie|Story Teller|Beauty Blogger. seorang yang periang dan sukakan cabaran.

Keropok kulit lembu Kampung Baru

Jepun Mari | 25 July 2018,14:21 |
Sape tengok Majalah3 senin lepas? Majalah3 ada cover citer pasal kepok ni. kulit lembu direbus dan digoreng terus jadi kembung macam ni. kat opis ni macam keling paria citer pasal keropok kulit lembu. mentang2 office dengan Kampung Baru tu dekat. kemain laju suruh babang azam pegi hunting kepok ni. Aku tak makan.. takuittt kang tiba2 keluar suara mengebooou booo! acaner kan susah. Tp diorang kata macam amplang rasa dia.. cuma ada bau lembu sikit laa. ada orang panggil keropok jangek atau keropok kulit sapi.

Keropok kulit lembu Kampung Baru
 see.. keropok kulit lembu in my hand. 1 packet ni RM1.50
ada berani makan?
demi wanita2 gorgeous di unit kew ni. a.azam pon beli 2 packet utk rasa. tak sure a.azam beli kat kedai mana sebab area kampung baru ada je kepok ni.

apa rasa?

kou jangan la tanya pe rasa.. sikit pun aku tak jamah.. bahahah..
bukak je plastik terus bau lembu menusuk ke dalam hidung. ada orang tak bau.. tapi hidung aku cepat benor menangkap bau lembu.. konon cuba2 nak makan.. baru pegang dah kembang tekak.. aku rasa macam ada sekor lembu tersangkut kat tekak. sooooooooo.. disini aku tak makan pun keropok kulit lembu ni hahaha sis cannot go!! masih terbayang2 lembu tu mengembooooo boo dalam kerongkong.

mek cakap, masa pegang keropok tu takde bau. bilaaaaaa dia kokak je keropok tu terus bau lembu. gigit sikit pastu buang bahahahaa.. 

kebetulan en.roy (sales Pharmaniaga) ada datang.. kitorang bagi en.roy untuk rasa.. terus dia geleng2 kepala taknak sambil gelak setan bahahah.. dia cakap ada banyak benda lain boleh makan
bahahahaaa

Keropok kulit lembu Kampung Baru
ni aku pinjam tangan mek.. heheeeee
nak pegang pon aku geli. hik hik kat opis ni yg makan nana & mek je.. yg lain semua sibuk amik gambor nak post kat group.
tadi yek yek suruh abang azam pegi beli.. dah beli sorang dua je yg makan. sampai ke pagi ni, kepok tu still ada kat pantry.. sila laaa jawab sape nak perabih kan tuh!!
abg azam pun tak makan.. ingat dia beli dia makan.. rupanya tidak. tongkeng ayam yg tempat yiyakkk keluar makan pulak dia.. tu lagi geli bahahahaa

kebetulan ari ni ada jamuan makan2 sempena apa pun tak tahu.. haahaha
nak kata jamuan raya dah lepas, jamuan sambut bezday.. keknya mana?.. so anggapla jamuan suka2 makan bagi jamu orang makan merangkap raya haji. jemput semua department & mostly semua datang. stor yg jauh2 pun datang.. sampai ada yg menangis makan sambal belacan + sambal kicap nana yg pedas. suka diorang makan. food pun cukup. dan yg paling happy keropok kulit lembu tadi habis.. bahaha
ada yg pendajal suruh rasa sampai kembang-kembang tekak Shizan makan.. dia cakap macam dia testimoni.. semua gelak setan. yg paling win Mustaqim laaaa.. dia la yg bedal keropok kulit lembu ni bagi habess.. dia cakap memang favorite dia.. Alhamdulillah nasib ada ko Mus.. kalau tidak sampai ke tahun depan kepok ni keras kejung kat pantry..

bahahahahahaaaaaahaaaa

Keropok kulit lembu Kampung Baru

ni a.azam beli nasi tapau kat Kampung Baru. kwang ajou dia beli untuk dia sowang je.. kitorang berlima duduk menyidai kat partitions menghadap dia sorang makan. dia gaul2 nasi dengan sambal pastu masuk mulut. berselera betol dia makan.. macam sedap sangat nengok.. sampai hati dia bior kitorang kejap2 telan ayor liur. sekali dia hulur tangan nak suapkan, terus sekor2 larik hahahaha 




-gee-
Tag : Lifestyle
3 Komen untuk "Keropok kulit lembu Kampung Baru"

ada tgk majalah tiga psl keropok kulit lembu yg kt kg baru..kalo org tkbgtau nama kopok tu mayb org bole mkn kot hehe

Hahaha. Makan sorang nampaknya member tu. Dah lah nampak mengiurkan sambal tu. Haha. Kalau ana pun xmakan kot Kalau dah ada bau lembu tu. Haha

Tak tengok la pulek majalah 3 time cover citer keropok lembu ni.
Macam-macam idea manusia kreatif abad ni kulit lembu pun leh jual gitewww...

Sebarang bentuk komen yang tidak berhemah adalah tanggungjawab anda. Komen yang baik inspirasi blog ini.

Terima kasih atas komen anda.

Back To Top